Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect ryder 21r180

bogdan546

Postări Recomandate

Led-ul trece din rosu in portocaliu ,dupa cateva secunde trece din nou in rosu .Nu am gasit nicio tensiune sau condensatori uzati pe iesire Are cineva idee despre acest defect ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan546

12

• elmar

3

• BUGHIU

3

• dan cod

3

Top autori în acest subiect

la aceste tv-uri am gasit de multe ori tensiunea de 5v (care alimenteaza si procesorul)mai mica ...verificati daca aveti 5v dupa stabilizatorul 78L05...si daca e in regula,incercati un alt dump...

Link spre comentariu

stie cineva cam cum as putea vedea daca am impulsuri linii pe durata cat led-ul este galben (portocaliu ) ?întreb deoarece nu am putut evidenţia decât nişte salturi de tensiune in baza tranzistorului driver ca si cum ar încerca cicluri de start fără frecventa

Link spre comentariu

Cu un osciloscop sau daca finalul linii functioneaza bine prin sunetul caracteristic aparitiei FIT (se aud descarcari electrostatice la tub).

Link spre comentariu

http://www.youtube.com/watch?v=OfEI-WIsQTY asa arata "forma de unda" in primarul driver

din ce se vede acolo ,e clar ca procesorul trimite comanda on (atunci cind dunga este sus) si off (atunci cind dunga este jos) sursei ...dar procesorul nu scoate nici un fel de impulsuri linii desi este alimentat cu tensiunile necesare ...(in special pinul 33) ...trebuie verificate piesele din pinii 16 si 17...si daca se poate verifica impulsul de intoarcere linii (FBISO)din pinul 34...acest impuls trebuie verificat incepind cu pinul 8 traf linii si terminind cu pinul 34 (multifunctional)...nu trebuie negrijat de verificat toate tensiunile care alimenteaza procesorul ...lipsa unei tensiuni duce la blocarea lui...
Link spre comentariu

o schema exact pentru acest model unde as putea gasi ?Am observat ca tensiunea de 8v este 6,7v in functionare si face on-off de trei ori exact cum da comanda procesorul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări