Vizitator justdeals Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Ziua buna,Vreau sa fac un microsistem cu fuziunea senzorilor, care ar putea fi conectata la un iPad. Sau poate ar fi mult mai uşor cu tablete Android..Are cineva habar de aici de de fuziunea senzorilor? algoritmi de fuziunea senzorilor, etc...Multumiri anticipate,JD Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 poti spune mai detaliat ce vrei sa faci ? suna a arma nucleara Link spre comentariu
Vizitator justdeals Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 pai vreau sa fac un proiect, inca nu m-am decis ce vreau sa fac... dar per ansamblu un microsistem si daca se poate sa interfateze si cu ceva grafic... asta pt ca imi place geometria&grafica...si fuziunea senzorilor mi s-a parut mai interesant pt microsistem, stii ceva legat de asta? :smt069 Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 Daca ai fi scris ca vrei sa faci un "microsistem cu fuziunea datelor colectate de la mai multi senzori diferiti" atunci era mai usor de inteles. Se pare ca denumirea de "fuziune a senzorilor" ar vrea sa insemne un DSP (digital signal processor) care sa dea un date de iesire (spre tableta), in functie de datele de intrare primite de la mai multi senzori.Punct de plecare:Obiectivul proiectului. CE se vrea sa faca si CUM.Tipul senzorilor.Tipul microcontrolerului si, implicit, al "placii de baza".Interfata cu device-ul "smart" .Acestea sunt punctele principale care pot fi dezvoltate arborescent pana la nivel de componenta hardware sau software.Seamana cumva a proiect de licenta... Link spre comentariu
Vizitator Florin Wacykiewcz Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Sensor_fusion spune ce se intelege prin fuziunea senzorilor. Termenul este folosit atunci cand datele care intra intr-un sistem provin de la doi sau mai multi senzori si informatia rezultata prin procesarea acestora depaseste calitativ posibilitatile senzorilor individuali. Un exemplu simplu de fuziune a senzorilor este stereofonia. Sunetul rezultat prin mixarea celor doua semnale audio de intrare depaseste calitativ posibilitatile unui sistem audio cu un singur semnal de intrare (mono). In acest exemplu microfoanele sunt senzorii si sunetul stereo este rezultatul fuziunii acestora. Un microsistem cu fuziunea senzorilor mai sofisticat proceseaza datele provenite de la senzori de diferite tipuri. Un sistem de navigatie fuzioneaza datele provenite de la gps, accelerometru si busola (gyro) pentru a calcula pozitia, viteza, acceleratia si directia. Un un exemplu grafic de fuziunea datelor ar fi un sistem care accepta la intrare semnale provenite de la multiple camere video digitale a caror pozitie si orientare este cunoscuta prin intermediul senzorilor atasati la fiecare camera (accelerometru, inclinometru, altimetru, gyro). Prin fuzionarea multiplelor semnale video cu datele de pozitionare, sistemul ar putea determina informatia de distanta (axa z), de unde rezulta nu o imagine 2D ci o scena 3D. Desi nu face obiectul fuziunii senzorilor, sistemul grafic exemplificat trebuie sa fie capabil sa controleze pozitiile si/sau orientarile camerelor ca si punctele de focalizare optica ale obiectivelor. Link spre comentariu
Vizitator justdeals Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Sensor_fusion spune ce se intelege prin fuziunea senzorilor. Termenul este folosit atunci cand datele care intra intr-un sistem provin de la doi sau mai multi senzori si informatia rezultata prin procesarea acestora depaseste calitativ posibilitatile senzorilor individuali.Un exemplu simplu de fuziune a senzorilor este stereofonia. Sunetul rezultat prin mixarea celor doua semnale audio de intrare depaseste calitativ posibilitatile unui sistem audio cu un singur semnal de intrare (mono). In acest exemplu microfoanele sunt senzorii si sunetul stereo este rezultatul fuziunii acestora.Un microsistem cu fuziunea senzorilor mai sofisticat proceseaza datele provenite de la senzori de diferite tipuri. Un sistem de navigatie fuzioneaza datele provenite de la gps, accelerometru si busola (gyro) pentru a calcula pozitia, viteza, acceleratia si directia.Un un exemplu grafic de fuziunea datelor ar fi un sistem care accepta la intrare semnale provenite de la multiple camere video digitale a caror pozitie si orientare este cunoscuta prin intermediul senzorilor atasati la fiecare camera (accelerometru, inclinometru, altimetru, gyro). Prin fuzionarea multiplelor semnale video cu datele de pozitionare, sistemul ar putea determina informatia de distanta (axa z), de unde rezulta nu o imagine 2D ci o scena 3D. Desi nu face obiectul fuziunii senzorilor, sistemul grafic exemplificat trebuie sa fie capabil sa controleze pozitiile si/sau orientarile camerelor ca si punctele de focalizare optica ale obiectivelor.Te referi cumva la o scanare 3D? Link spre comentariu
pegas Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 ce semnale ai vrea sa fuzioneze? temperatura/umiditate? ora, pozitia?cum a spus si "The Stressmaker". incearca sa raspunzi la acele intrebari mai intai.p.s. de ce ti se pare conectarea la android mai simpla decat la ipad? Link spre comentariu
Vizitator Florin Wacykiewcz Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Nu m-am referit la o scanare 3D. Un scaner 3D se gaseste de-a gata la magazin. Principiul de functionare al unui scaner 3D se bazeaza pe emisia unei raze laser care se reflecta de obiectul scanat si este receptionat la intoarcere de un detector care masoara timpul cu precizie (picosecunde) de unde rezulta o distanta. Acest ciclu este repetat schimbindu-se unghiul la fiecare iteratie. Rezultatul unei scanari 3D este o suprafata in relief. Exista rulete laser 1D care funtioneaza dupa acelasi principiu. Aceste aparate au cite un singur senzor fiecare astfel ca nu se califica la categoria "senzor fusion devices".Mai sus am incercat sa exemplific ce se intelege prin "sensor fusion" care este doar un termen, usor simandicos ce-i drept, inventat de cercetatori pentru a impresiona investitorii.Exista o diferenta intre o suprafata in relief si o scena 3D. Un caz simplificat este un obiect digital 3D. Numai ca obiectele 3D pe care le vedem in jocuri, screensavere, etc., sunt construite programatic. Cineva le-a digitizat mai mult sau mai putin manual. Sistemul grafic ipotetic descris ar putea in principiu sa re-creeze intr-o realitate virtuala (in mediul digital) ceea ce se afla in cimpurile vizuale ale camerelor in timp real.O scena 3D ar semana mai degraba cu rezultatul unei tehnici aplicate in cinematografie in ultimii ani atunci cand miscarea obiectului/subiectului vizionat este oprita si pare ca sta pe loc dar cu toate astea camera continua sa se roteasca in jurul sau. In Matrix cred ca s-a folosit pentru prima data tehnica asta.Ideea este ca nu se poate realiza asa ceva cu un singur senzor si nici macar cu un singur fel de senzori. Link spre comentariu
Vizitator justdeals Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Pacat, gasisem pe undeva pe net "Build Your Own 3D Scanner -Optical Triangulation for Beginners". Deci, deocamdata sunt in cautare de idei pentru proiectul meu in care vreau sa imbin microsistemele cu grafica si geometria, si inca nu se stie nimic concret despre proiect... explorez terenul. O idee de proiect ar fi: Poate că există un microsistem cu fuziunea senzorilor, care ar putea fi conectat la un iPad. Acest lucru mi-ar da ocazia pentru dezvoltarea software-ului şi/sau hardware. Prin valorificarea capabilităţilor IPAD as avea potenţialul de a crea sinergii uimitoare. Sau poate ar fi mult mai uşor cu tablete Android, deoarece Google de fapt oferă un kit de dezvoltare pentru interfata hardware/microprocesoare cu dispozitive Android: http://developer.android.com/guide/topics/usb/adk.html De asemenea, se poate rula OpenCV pe cele mai noi tablete Android, care sunt bazate pe Tegra NVidia CPU / GPU (Asus eeePad, Acer Iconia). Niste exemple interesante : Sensor Fusion on Android Devices: A Revolution in Motion Processing My first 6 DOF IMU Sensors Fusion Implementation Si aici niste proiecte interesante dintr-un lab: http://www.k2.t.u-tokyo.ac.jp/vision/shape/index-e.html http://www.k2.t.u-tokyo.ac.jp/perceptio ... dex-e.html http://www.k2.t.u-tokyo.ac.jp/vision/ty ... dex-e.html Si aici e un proiect cu referirere la grafica&geometrie : http://www.videoportal.sf.tv/video?id=c ... 2d5d3dbe75 cu articolul aferent: http://lgg.epfl.ch/research.php?p=14 care are legatura cu 3D scanning si 3D printing, poate daca as reusi sa il implementez micro interfatand cu o tableta, ar iesi ceva interesant..... Un lucru de stiut ar fi ca nu prea ma pasioneaza partea de Vision, Realitate Virtuala ... ci mai mult partea de Grafica si Geometrie. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 9, 2011 Partajează Postat Iulie 9, 2011 Uite o idee. Un sistem care sa poata da informatii despre ruta parcursa de utilizator intr-o cladire cu identificarea scarilor, lifturilor si alte asemenea sa aiba posibilitatea de a parcurge ruta inapoi la punctul de plecare. Si asta fara folosirea GPS-ului, care de obicei nu functioneaza in cladiri (poate doar ca indicator pentru punctul de plecare).Posibile componente:Modul autonom (gen cutie de buzunar, ideea este sa aiba o pozitie cat mai fixa fata de corpul persoanei, pentru evitarea calculelor pozitiei dispozitivului fata de persoana) cu microcontroler care sa contina accelerometru si gyro (poate si magnetometru pentru compensare) si care sa aiba transmisie bluetooth a datelor. Acest modul face achizitia datelor si transmiterea catre tableta prin modulul bluetooth. Daca microcontrolerul modulului este suficient de puternic se poate implementa un algoritm de detectie a pozitiei orizontale si a miscarii pe cele 3 axe. Posibile date de iesire: gravitatia, in cele 3 axe, acceleratia si directia.Datele sunt transmise la tableta care face "fuziunea" determinand daca urci o rampa sau cobori panta(directie liniara sus sau jos) scara (directie sus-jos oscilanta) si lift (directie sus sau jos cu acceleratie mare, eventual cu impartire in etaje). Sistemul trebuie sa faca filtrajul mersului uman prin filtrarea miscarii oscilatorii specifice (poate cu invatare sau implementarea unui histerezis tridimensional).Tot dispozitivul sa poata sa realizeze o harta care sa te poata ghida spre locul de origine cu precizie suficienta, indicand ruta si directia cu indicarea scarilor sau a liftului (si ce etaj). Mai poti trasa si o axa intre punctul de plecare si cel final cu indicarea azimutului si elevatiei precum si a distantei parcurse. Sa zicem ca ar fi "firul ghemului de sfoara" din labirint.O posibila aplicatie ar fi ghidaj pentru orbi in interiorul cladirilor, de exemplu, daca se adauga indicarea directiei prin voce.Cum faci impartirea pe blocuri functionale (daca modulul extern face si calcule sau numai tableta) si cum rezolvi diversele probleme raman la latitudinea ta.Am incercat sa dau o idee care sa nu includa procesare video. Link spre comentariu
pegas Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 nu prea am rabdare sa citesc lungile posturi, deci daca s-a mai propus asta, scuze:un sistem care sa prezinte "starea" casei: usi inchise, geamuri inchise, temperatura/umiditatea in fiecare camera, eventual daca e cineva in vreo camera... Link spre comentariu
Vizitator justdeals Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 nu prea am rabdare sa citesc lungile posturi, deci daca s-a mai propus asta, scuze:un sistem care sa prezinte "starea" casei: usi inchise, geamuri inchise, temperatura/umiditatea in fiecare camera, eventual daca e cineva in vreo camera...acest sistem care sa prezinte "starea" casei.. este cumva vorba de un sistem antiefractie?Uite o idee. Un sistem care sa poata da informatii despre ruta parcursa de utilizator intr-o cladire cu identificarea scarilor, lifturilor si alte asemenea sa aiba posibilitatea de a parcurge ruta inapoi la punctul de plecare. Si asta fara folosirea GPS-ului, care de obicei nu functioneaza in cladiri (poate doar ca indicator pentru punctul de plecare)...Pare interesanta ideea, dar destul de complexa... pentru un proiect de disertatie la Master. Daca ma poti ajuta atunci putem discuta mai multe... in rest mi se pare mult prea complicat pentru o singura persoana.Am mai primit o idee asematoare, pentru crearea unei platforme open-source de urmărire a mişcarii omului ("human motion tracking"), compus din inertial-magnetic IMUs atasat la oaselor corpului şi care comunica wireless cu un computer gazdă. Scopul este de a produce ceva ieftin si utilizabil, şi o platformă pe deplin deschisă pentru urmărirea mişcarii umane.Multumiri anticipate la toata lumea care a venit cu idei, desigur orice ajutor este binevenit.. intr-o forma sau alta. Fac cinste cu prima ocazie cand ne vedem. icon_jook Link spre comentariu
pegas Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 nu neaparat...daca tot suntem in lumea ideilor, se poate inchipui un sistem, in care in functie de temperatura, niste electrovalve dau drumul unor calorifere.eu de exemplu, am avut o inundatie in beci si nu am stiut de nimic pana nu a ajuns apa la usa... Link spre comentariu
Vizitator justdeals Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Multumesc tuturor pentru idei, dar am gasit cam ce tema intentionez sa fac, si anume un ray tracing pe FPGA. Daca stiti ceva legat de ray tracing sau de implementarea in hardware, puteti sa postati aici, orice ajutor/sfat/idee este binevenit. :)Un punct slab pe care l-am observat eu ar fi posibilitatea utilizarii de algoritmi systolic array. Dimensiunea FPGA-ului de care am avea nevoie va depinde de cat de repede avem nevoie sa procesam datele. Link spre comentariu
pegas Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 da' nu cam sari de la una la alta? :-) succes, oricum. cate sfp-uri ai ca target? seconds per frame. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum