Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificaor 60W

Vizitator slick15

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

cauta pe google ca o sa gasesti scheme o gramada cu integrate care merg sigur.si dupa ce gasesti ceva ce iti place \si ai nelamuri vino cu intrebari.sau te duci la magazin si cumperi module gata facute, iei un traf de cat e nevoie si redresorul, cutia si cam gata problema.

Link spre comentariu

intreaba daca are si versiunea acea de boxa dar pe 8 Ohmi, sau daca nu cauta alceva pe 8. Este mult mai bine. Le poti folosi pe ORCE AMPLIFICATOR EXISTENT PE PIATA si ai o performanta audio mai ridicata, boxele pe 4 ohmi forteaza amplificatoru si il distruge mult mai repede.

Link spre comentariu

iati boxe pe 8 ohm cu a spus si colegul mai sus si sa nu te chinui sa faci amplifu, (daca nu pplace treaba asta), merge la un magazin de piese electronice si o sa gasesti amplifuri gata facute, mai putin sursa, dar la comanda poti sa cumperi si asta.

Link spre comentariu
Vizitator slick15

daca nu pplace treaba asta

Sunt chiar interesat... :da

iati boxe pe 8 ohm cu a spus si colegul mai sus si sa nu te chinui sa faci amplifu.

Dezvoltati putin va rog ca nu prea ma pricep...la boxele de 8 ohm nu trebuie amp? se leaga direct la iesirea audio?
Link spre comentariu

Dezvoltati putin va rog ca nu prea ma pricep...la boxele de 8 ohm nu trebuie amp? se leaga direct la iesirea audio?

Ba da trebuie amplificator. Doar ca pe boxe de 8 ohmi poti lega ORCE AMPLIFICATOR POSIBIL , sau ma rog 99,5 % din cele existente pe piata. iar cele pe 4 Ohmi se gasesc mai greu amplificatoare. + ca multe dintre ele care scrie ca suporta impedanta de la 4 Ohmi in sus Mint. tot pe 8 Sunt facute.Iar in legatura cu amplificatoru , ar fi o idee buna dar cam riscanta sa achizitionezi unul la mana a2a. din targ sau dupa situri cu anunturi gen okazii.ro ,
Link spre comentariu
  • Administratori

puterea aaf-ului trebuie sa fie mai mica strict decit a boxei...!la aceasta putere , cele mai simple scheme ar fi cu tda1514a sau cu tda1562... :da

Puterea amplificatorului trebuie sa fie mai mare, cam dublu fata de puterea boxei. Daca este mai mic ai tendinta sa-l ti la maxim iar la maxim ai distorsiuni mari care vor distruge difuzoarele, daca amplificatorul este mai mare atunci boxa se va auzi foarte bine, vei avea o dinamica mult mai buna si nu vei simti nevoia sa-l dai la maxim, chiar daca il vei da aproape de maxim difuzoarele vor avea mai putin de suferit dact ai da la maxim un amplificator intrat in clipping :sparge:
Link spre comentariu

Puterea amplificatorului trebuie sa fie mai mare, cam dublu fata de puterea boxei.

...domnule vasile , sa-mi fie cu iertare ca indraznesc sa va contrazic , insa eu nu sint de acord deloc cu astfel de afirmatii complet naucitoare ...! ceea ce spuneti dvs reprezinta reteta perfecta pentru distrugerea --- la un chef monstru plus betie serioasa plus volumul la maxim , evident --- a oricarui set de boxe din lumea asta ... :rade: nu toata lumea asculta muzica doar la blana , ca sa intervina clipping-ul , distorsiunile si implicit arderea bobinelor difuzoarelor...! in alta ordine de idei , apare si latura financiara in discutie...! daca boxa aia are chiar 60w de-adevaratelea , apai un pret are un amplif de maxim 60 w si cu totul alt pret are un amplif de 120w --- cum ati sugerat dvs in citat ---...!
Link spre comentariu

Vasile are dreptate,eu am incepand de azi boxe de 400w si amplituner de 2x90w pe mod stereo (are consum retea 550w)si ce folos ca e mai mic ampliful?amplitunerul abia misca boxele si daca dau tare am distorsiuni si se duc pe apa sambetei 300ron,mai bine ampliful puternic si folosit la 60% din putere.

Link spre comentariu

Se poate folosi un amplif mai mare si din constructie folosita o limitare din preamplificator astfel incat la volum maxim sa nu depaseasca vre-o 40W.

vezi ca omul nu prea face diferenta intre ce sa discutat aici pana acum.....incercati sa il lamuriti ca altfel o sa "prajasca" tot
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări