Sandu 64 Postat Aprilie 16, 2015 Partajează Postat Aprilie 16, 2015 Nu sunt electronist ,sunt un biet amator ,dar am citit undeva pe forum(deci ideea nu este a mea)o modalitate pentru dezlipirea integratelor Un ac de seringa(capat verde corespunde la grosimea pinilor)pilit la capat pine devine drept Se incalzeste lipitura si cu cealalta mina se apasa si se rasuceste in acelasi timp acul pina intra peste pin,de ac nu se lipeste cositorul daca e rasucit permanent,se repeta operatia la toti pini Ps chiar daca postul este vechi cred ca sunt si alti amatori ca mine Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 16, 2015 Partajează Postat Aprilie 16, 2015 Chiar eu am folosit "metoda" asta in trecut, nu mi-a zis nimeni despre ea, pur si simplu eram in cautare de solutii si m-am gandit sa incerc, pe atunci gaseam ace ceva mai groase decat majoritatea celor de acum din comert, chiar m-am interesat la un magazin de tehnica medicala dar n-am gasit ce-mi doream, ori erau prea groase ori prea subtiri... Dar metoda sigur merge, si fludorul nu se lipeste de ac, e migaloasa dar rezultatul e satisfacator in lipsa pompelor sau a tresei.. Link spre comentariu
xragon Postat Aprilie 16, 2015 Partajează Postat Aprilie 16, 2015 Sfatul meu este ca atunci cand vreti sa faceti o gaura si este plina de fludor, ca sa faceti gaura topiti fludorul iar apoi luati un bat de ascutitoare, sau orice din lemn, pentru ca nu se lipeste de fludor, si credetima ca e mult mai bine decat cu acul 1 Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Totul e sa gasesti acul potrivit, metoda este sigura, am folosit-o si eu. Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 17, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Şi eu sînt fan scobitoare. Nu are cum să dea greş, merge inclusiv la găuri de 0,6mm. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Pentru dezlipirea oricărui integrat (chiar și SMD) recomand totuși tresa absorbantă....și nu mă refer doar la cea cumpărată, mulți nu au prin apropiere un magazin sau nu-și permit să comande asta prin poștă...care poate costa mai mult decât tresa în sine. Astfel de tresă absorbantă se poate improviza din tresă de cablu ecranat necositorită, înmuiată în soluție de sacâz cu alcool. Sau cu bune rezultate, de la perii de cărbune uzate de flexuri, bormașini sau alte motoare electrice de la care se ia doar conductorul flexibil de cupru, cel mai bun este cel cu fire foarte subțiri. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Postarea lui Sandu nu s-a referit la destuparea gaurilor ( care sunt de acord ca se fac foarte usor cu scobitori ), ci despre deslipirea integratelor, lucru imposibil pentru o scobitoare, si s-a propus ideea unui ac de seringa, solutie pe care o sustin cu toata cinvingerea, eu insumi folosindu-o in trecut foarte mult, totul e sa gasesti acul de grosimea potrivita, se poate proba usor pe un alt integrat, trebuie sa intre usor pe pini dar sa nu fie mult mai larg decat pinii, se pileste pana devine drept in capat, eventual se creeaza un varf ascutit prin pilire, adica marginea exterioara se pileste oblic, asta faciliteaza intrarea mai usor in gauri, nu e nevoie sa incingeti foarte tare, si ca sa nu se blocheze acul invartiti usor si constant de el, rezultatul va fi de fiecare data garantat pozitiv, cu ceva indemanare capatata prin repetitie totul devine o rutina. Tresa este o metoda foarte eleganta de deslipire, curata traseele foarte frumos, numai ca se duce al naibii de repede, mai ales acolo unde unele lipituri sunt dotate cu fludor in cantitate mai generoasa, adica nu este economica, nu din punctul meu de vedere, dupa cateva integrate gata rola de tresa, eu o folosesc doar in situatii mai deosebite, la trasee finute unde trebuie evitata cu orice pret exfolierea. http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/letcon-pompa-fludor-p-2223 Am asa ceva si ma declar satisfacut de rezultat, face curatenie foarte bine, si se si curata relativ usor pentru ca se poate demonta usor pompa, problema este varful care in timp cedeaza, si eu cel putin inca nu am gasit varfuri de rezerva pentru modelul ala, deci dupa un timp trebuie luat altul, dar nu-i scump, si rezista totusi destul de mult timp. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 18, 2015 Partajează Postat Aprilie 18, 2015 Statia cu vacuum face minuni. Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Eu folosesc pentru deslipit un compresor. Incalzesc fludorul de unde vreau sa il inlatur si suflu cu pistolul de la compresor. Asta folosesc doar pe placutele ce nu le mai folosesc pentru ca acesta se imprastie in stropi ce pot pune in scurtcircuit montajul. Am o intrebare: fluxul se gaseste si in magazine? Multumesc pentru informatiile de mai sus!!!!! Link spre comentariu
gica70 Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Da, sub forma de spray. Link spre comentariu
dan cod Postat August 16, 2015 Partajează Postat August 16, 2015 Eu discutam de lucrul cu placi care se repara.De dat jos piese de pe placi de aruncat sunt multe metode empirice Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 Pot sa inlocuiesc sacazul cu rasina de brad, asa am auzit la cineva. Multumesc!!!! Link spre comentariu
gica70 Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 Pai sacazul e tot o rasina naturala; acuma nu stiu daca e de brad. Fa probe si vezi daca miroase la fel (mie imi place f. mult acest miros, cred ca am devenit dependent!) ca atunci cand lipesti cu sacaz inseamna ca e potrivita. Link spre comentariu
ardiles Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 (editat) cred ca am devenit dependent! credeam a doar eu... Editat August 25, 2015 de ardiles 1 Link spre comentariu
ardiles Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 (editat) am cam consumat stocul de fludor... Va rog frumos sa-mi recomandati, ce ati cumpara daca ati fi in locul meu? http://www.tme.eu/ro/katalog/#id_category=100482&search=fludor&page=1%2C20&s_field=accuracy&s_order=DESC&visible_params=1677%2C909%2C74%2C2%2C1624%2C1682%2C1683%2C142&used_params=1677%3A11151%3B909%3A11122%3B74%3A24545%2C24595%2C24547%3B142%3A27157%2C24565%2C24569%3B http://www.mivarom.ro/catalog/advanced_search_result.php?keywords=fludor&osCsid=76jmp6tsm7n0sd7j75a5afrp55&x=0&y=0 http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20150901211834&SearchText=Rosin+Core+Solder+Soldering+Wire+Roll http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2055845.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.X.TRS0&_nkw=Rosin+Core+Solder+Soldering+Wire+Roll&_sacat=0 multumesc anticipat! Editat Septembrie 2, 2015 de ardiles Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum