Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se lipesc piesele

ratza

Postări Recomandate

1 oră în urmă, icar a spus:

Dar nu are flux decapant!

Fluxul il pun eu acolo unde va veni lipitura. In general fludorul asta il folosesc cand lipesc cu pistolul ala romanesc, dar merge si cu letconu cu varf subtire, tai bucati mici ca sa se poata topi cand pun letconul si la fel, pun pasta flux sau chiar decapanta unde va veni lipitura.

Fludorul asta cu plumb e net superior in electronica, cel putin unde l-am folosit eu. Eu nu pot sa folosesc fludorul ala care are 97% staniu.

Link spre comentariu

Maxente.Corect cu fludorul fără plumb.Cam toţi folosim flux din sacâz.Dacă vezi însă fluxul gen "No-clean" Amtech te loveşte invidia...De exemplu Amtech 559.Avantajul lor e mai ales la smd-uri,însã şi faptul că nu fumegă...Otravă de scumpe pt hobby...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

Maxente.Corect cu fludorul fără plumb.Cam toţi folosim flux din sacâz.Dacă vezi însă fluxul gen "No-clean" Amtech te loveşte invidia...De exemplu Amtech 559.Avantajul lor e mai ales la smd-uri,însã şi faptul că nu fumegă...Otravă de scumpe pt hobby...

@BRANCA eu am apelat la fratii nostri ''chineji'' si am luat de la ei fluxul asta. Ca decapant am o alta pasta folosita la lipirea tevilor, nu are staniu sau alte aliaje, e doar pasta. Decapeaza instant si spal cu alcool dupa ce am folosit-o in locul respectiv. O folosesc mai mult la cositorirea firelor inainte de lipire. Daca as folosi sacaz sa cositoresc firele, le-as ingince de ar curge izolatia de pe ele si tot n-as reusi sa le cositoresc cum fac cu pasta decapanta.

Link spre comentariu

Fumega si ala. Toate fumega, ori ce le-ai face si trebuie sa cam stai departe de fumul ala. Fluxul il folosesc la fluidizarea lipiturii si in general la lipituri fine. Il mai folosesc si la reflow cu statia de aer cald.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări