Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se lipesc piesele

ratza

Postări Recomandate

Nu inteleg care este legatura cu postarea mea dar ...in fine.

Eu ma referisem la toolurile alea care ating simultan toti pinii unei componente - µcontroler etc. Asta este altceva.

Link spre comentariu

Stai ca mai apar acum ,un potop de poze si filmulete luate de pe net ,cu fel de fel de scule,dar daca ii intrebi ce scule au ,cel mult un pistol de lipit ,de componente SMD nici nu au auzit ,dar se baga in seama, ca altceva nu au de facut ,daca ii intrebi ce flux folosesc ,cel mult saciz.

Link spre comentariu

Aspirina curata atit de bine virful pistolului de lipit,incit in timp scurt se duce dracului,actiunea aspirinei asupra traseelor fiind nu tocmai buna. Sacizul este cel mai folosit,cu toate ca si el corodeaza ansa pistolului de lipit. Cei cu dare de mina, folosesc alte materiale. Eu folosesc sacizul de mult timp si nu ma prea deranjeaza ca ansa trebuie schimbata dupa un anumit numar de zile de folosire intensa.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Cu saciz e deja bine,

Inlocuitor imbunatatit gen TOPNIK TK83 pentru nostalgici de parfum...

309iyjo.jpg

La unele e greu fara preheater.Eu asa ceva folosesc la cele cu pad sub ele.

2ug07z8.jpg

Editat de orgasmo
Link spre comentariu

Aspirina curata atit de bine virful pistolului de lipit,incit in timp scurt se duce dracului,actiunea aspirinei asupra traseelor fiind nu tocmai buna.

Nu mai zic cum este cand "te loveste" direct in nas fumul care se formeaza de la aspirina.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Aspirina curata atit de bine virful pistolului de lipit,incit in timp scurt se duce dracului,actiunea aspirinei asupra traseelor fiind nu tocmai buna. Sacizul este cel mai folosit,cu toate ca si el corodeaza ansa pistolului de lipit. Cei cu dare de mina, folosesc alte materiale. Eu folosesc sacizul de mult timp si nu ma prea deranjeaza ca ansa trebuie schimbata dupa un anumit numar de zile de folosire intensa.

eu foloseam aspirina la un singur lucru: dezizolat şi cositorit fire de cupru subţiri ca firul de păr, pe care nici gând să le cureţi cu bisturiul sau lama!

să înţeleg că "e unii" care cred că e un decapant de folosit toată ziua, şi la orice??? :hdgfhgdf

Link spre comentariu

se pare că va trebui să mă despart nu doar de pistolul de lipit, ci şi de sacâz, şi să trec la letcon şi flux.
acestea fiind zise, ce recomandaţi pentru flux, la modul concret... că "am văzut eu pe youtube" pot să spun şi eu destule. în afară de soluţia "răţească" (pe care am am folosit-o şi am să o mai folosesc un timp, până iau ceva flux ok) a sacâzului dizolvat în alcool izopropilic...

am văzut inclusiv nişte "markere", de care nu m-am lămurit prea bine cu ce se mănâncă: unele păreau umede, altele abrazive, unele erau folosite penru depunerea unui strat de decapant, altele păreau a fi fost folosite pentru "râcâit" stanarea de pe trasee, şi cum nu reuşeam să văd nimic concret, başca erau toate albe cu "ceva" scris pe ele...
plus că nu sunt doi să zică sau să folosească ceva la fel: ba lichid, ba pastă, şi pasta ba mai vârtoasă, ba mai lichidă, ba mai moţ, ba nush ce fludor jmeker cu flux "cutare şi cutare" în centru...
deocamdată, mă interesează exclusiv chestiunea fluxului... cu fludorul m-am lămurit: obligatoriu sub 1 mm, că nu mai lipim aşa des sârme de 2.5 mm diametru...

Link spre comentariu

În primul rând eu folosesc doar fluxuri no clean.

Apoi am flux apa,flux fara aliaj și flux cu aliaj de lipit.

Mărci mâine pot spune exact.

Link spre comentariu

eu foloseam aspirina la un singur lucru: dezizolat şi cositorit fire de cupru subţiri ca firul de păr, pe care nici gând să le cureţi cu bisturiul sau lama!

să înţeleg că "e unii" care cred că e un decapant de folosit toată ziua, şi la orice??? :hdgfhgdf

Intradevar, aspirina este de folos atunci cind ai de curatat sirma emailata cu diametre mici. Am dezizolat si eu lite subtiri cu aspirina,dar faceam asta doar in aer liber. Daca faci asta (cu botu' deasupra) in camera inchisa, fara ventilatie, risti sa ai un acces de tuse atit de violent, incit ti se bulbuca ochii. Am mai curatat sirma emailata(nu foarte subtire) si cu saciz ,''insistind'' pe conductor,cu ansa pistolului de lipit. Aveam o bucata de scindurica de brad pe care puneam sirma ,iar cu ansa pistolului(cu putin cositor pe ea) ''frecam'' sirma pina cind emailul se deslipea ,cositorindu-se totodata. Totodata scindurica de brad se imbiba cu saciz. In regim de amator merge si nu cred ca este cazul sa folosesc cine stie ce materiale scumpe. Pentru cei care fac asta toata ziua,se justifica folosirea materialelor dedicate.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Nu aspirina curata emailul de pe fir....temperatura ridicata de la pistol arde emailul. Emailul se poate arde la orice flacara (de bricheta..sa zicem) si apoi se inlatura foarte usor cu o panza mai abraziva.

Nu mai folositi prostia aia de aspirina...fumul degajat e foarte toxic.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări