lrai Postat Ianuarie 10, 2017 Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 Eu folosesc un aliaj Sn-Pb-Cd home made care se topeste si mai jos (145o) si are proprietati mecanice normale. Puteti sa dati mai multe detalii ? Eventual niste poze. Cum "uda" si cum e tensiunea superficiala comparativ cu aliajele clasice? Link spre comentariu
daniel ignat Postat Ianuarie 10, 2017 Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 nu-i ok cu cd in amestec Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 (editat) E pentru prima oara cind aud de aliaj de Sn-Pb-Cd. Nu stiu cum se comporta lipitura in timp. Probabil ca din cauza ca adera usor la otel ,colegul @puriu,l-a folosit la obtinerea aliajului de lipit. Apoi e bine de stiut ca, Cd este si foarte toxic. Editat Ianuarie 12, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Aliajul eutectic Sn-Pb-Cd se foloseste la lipituri moi ( file:///E:/Documentele%20mele/Aliaje%20pentru%20lipire%20moale.htm ) si la sigurante termice. Tendinta este sa se renunte la plumb si cadmiu din motive ecologice. Cadmiul metalic este la fel de toxic ca si plumbul, dar se foloseste in locul zincului la acoperirea pieselor ce trebuie sa reziste in mediu marin. P.S. . 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 Cadmiul metalic este la fel de toxic ca si plumbul, dar se foloseste in locul zincului la acoperirea pieselor ce trebuie sa reziste in mediu marin. Cadmiul si zincul sunt doua metale cu proprietati chimice prea apropiate incat sa poata fi separate prin metode chimice, doar cantitati infinitezimale pot fi perfect separate pein metode specifice tehnicii nucleare (spectroscopul Aston, etc). Orice obiect de zinc contine inevitabil o mica cantitate de cadmiu, si invers...in aliaj, cadmiul nu prezinta nici un fel de pericol pentru sanatatea oamenilor, tot asa cum mercurul din amalgamele utilizate la plombele dentare nu-l otravesc pe proprietarul plombei. 1 Link spre comentariu
orgasmo Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 Degeaba ai echipamente sofisticate dacă natura ţi-a dat două mîini stîngi şi fie că lipeşti, fie că dezlipeşti, arată ca naiba. 1 Link spre comentariu
Marian Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 Macar cu niste acetona si tot se puteau curata lipiturile alea... Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 Alea inca arata bine vin unele lipite de zici sa le lipesc cu picioarele. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 (editat) Nu neg ce sa spus dar in fotografia de mai sus(nu stiu ce e) pare a fi o "actiune" de rework acolo, probabil sunt ceva componente care sunt sensibile la alcool (am avut exemple concrete in acest sens) si nu a curatat-o...desi ar trebui curatata, dar din pacate normele QC nu sunt la fel pentru toata lumea. Editat Martie 28, 2017 de Ionut Remus 1 Link spre comentariu
Marian Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 Eu n-as lasa asa lipituri indiferent cat de sensibile ar fi componentele de pe dincolo, ma zgarie pe retina... Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 (editat) Nici eu, smdar ce stiu eu de unde privine si ce serie sa facut... Iar daca sa facut diar bucata aia...ce stiu eu cine a facut asta si ce standarde calitative are... Si cu o carpa imbibata in acetona, cum ai , zis, si sters local, chiar daca mai ramanea putin dar se putea ..nah lenea.... Editat Martie 28, 2017 de Ionut Remus Link spre comentariu
cipri_mury Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 (editat) Ce se vede acolo arata ca o rugina.Cred ca se poate incerca curatarea cu alcool izopropilic sau ceva spray special deoarece acetona care se mai vinde la liber in ziua de astazi,are o concentratie foarte slaba din cate stiu eu. Editat Martie 28, 2017 de cipri_mury Link spre comentariu
adydep Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 (editat) Nu-i rugina, e sacâz.Cand lucrezi in depanare ,n-ai timp sa mai speli si alte prostii.Si mai e un aspect,daca speli placa prea bine si arata ca de fabrica,si se uita clientul in aparat,zice ca n-ai schimbat nimic... Editat Martie 28, 2017 de Andrei Tabacaru 1 Link spre comentariu
djvas Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 In poza se vede mana unui "meserias". De ce unii inca folosesc sacaz mi-e greu de inteles ... Fluxul din aliajul de lipit este suficient, si daca nu este s-au inventat solutii mult mai performante ( no clean flux) .... Nu-i rugina, e sacâz.Cand lucrezi in depanare ,n-ai timp sa mai speli si alte prostii.Si mai e un aspect,daca speli placa prea bine si arata ca de fabrica,si se uita clientul in aparat,zice ca n-ai schimbat nimic... Cum zici tu .... da inainte sa scrii asemenea perle ar trebui sa te gandesti ca mai sunt si incepatori care citesc pe aici ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum