Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ciudatenie in etajul de intrare


Postări Recomandate

Am gasit intamplator pe aceasta schema a etajului de intrare o ciudatenie pe care eu personal n-am mai intalnit-o si habar nu am ce-o o fi. Ma refer la diodele D502 , D504. Sunt diode de semnal de tip 1N4148 si sincer nu inteleg ce rost au ele acolo, protejeaza ceva anume ? Sau n-a mai avut bani de rezistente si a pus diode de pe stoc ? :rade:

post-31781-139829284679_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In SP61 se folosesc in etajul cascod 2sk170 ;in schema Dvs.se folosesc bipolari,in rest configuratia e aproape identica.In SP61 etajul urmator era o combinatie de repetor 2sk170 cu etaj diferential cu bipolari;rolul diodelor e de a asigura o adaptare mai buna cu etajul urmator si/sau o compensare termica functie de configuratia acestuia.

Link spre comentariu

Probabil ca este cum spui, dar mie imi pare un pic derutanta treaba. Adaptare cu etajul urmator ? Poate mai degraba contrariul Cu cat rezistentele din colectoarele etajului de intrare sunt mai mici, cu atat mai mult curent va curge pe acolo,in regim dinamic ma refer, iar in cazul diodelor , caderea de tensiune pe acestea va face ca sa se aleaga niste rezistente mai mici decat ar fi fost posibil daca se eliminau diodele. In final rezulta un slewrate mai mic. Posibil tocmai ca asta sa fi fost scopul, acele diode sa asigure un slewrate mai mic(dar suficienta tensiune de polarizare a etajului urmator), sa aibe rolul unui fel de compensare, mai ales ca etajul urmator nu foloseste condensator miler care sa asigure un pol dominant. Un fel de frana :) In ceea ce priveste compensarea termica, urmatorul etaj este in clasa A iar usoara si lenta variatie a curentului de bias nu ar avea nici un fel de semnificatie, practic nu e nevoie de compensare termica acolo.

Link spre comentariu

Pentru a avea o imagine completa e nevoie si de etajul urmator;slew rate-ul e dictat de grupul R526-C508,curentul de colector (cca.1ma) si de capacitatile (inclusiv parazite) etajului urmator.O prezentare interesanta a rolului diodelor (in emitor,e adevarat) se poate gasi in :"Analog audio power amplifier design"-pe:depalma.pair.com/Analog.analog.html.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări