Vizitator maysa Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Eu sunt abonata la sectiunea incepatori dupa ce am reusit sa recuperez o caseta veche si s-o transpun digital - cu ajutorul vostru, multumesc mult- am o alta intrebare. Stiti unde as putea developa in bucuresti un film vechi de 30 de ani de 16 mm?Mi s-a spus ca trebuie intai developat si abia apoi pus pe suport digital, etc etc. M-am interesat pe ici pe colo, n-am primit decat un raspuns: sa incerc la TVR daca cunosc pe cineva, pt.ca numai ei mai au aparatura ca sa poata face chestia asta.In primul rand ca nu cunosc pe nimeni acolo, in al doilea rand, stiti cumva daca se mai poate undeva?atasez si o fotografie cu rola de filmMultumesc si duminica placuta tuturor! Link spre comentariu
avolocaru Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Daca nu gasesti nicaieri, cu putina vointa cred ca se poate developa si acasa, daca rola este alb/negru. Link spre comentariu
rimache Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Stiu ca timpul dintre expunere si developare nu trebuie sa depaseasca un an pentru pastrarea calitatii, dar in cazul tau....nu stiu ce sa zic. Ai incercat la vreun studio foto? Unele lucreaza inca cu film clasic si au tot ce trebuie pentru a te ajuta. Link spre comentariu
molioa Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Am lucrat si eu cu pelicule foto, pe vremuri. La vechimea aia, mare lucru daca mai iese ceva. Ma intreb, din ce considerente a ramas nedevelopat.Cine stie, ce comoara ai in mana! Link spre comentariu
Vizitator maysa Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 M-am exprimat gresit...este o pelicula de film si practic acum trebuie sa verific daca mai este buna de ceva si apoi s-o trec pe suport digital. Amn vorbit cu cineva care mi-a spus ca ar trebui developata cumva, chiar daca nu e film foto.Acum incerc sa aflu daca chiar trebuie developata o pelicula, sau persoana in cauza nu prea stia ce vorbeste. Nu este nici un secret pe pelicula, o inregistrare de familie facuta cu un aparat vechi care a ramas intr-un sertar. Si acum incercam s-o recuperam cumva. Link spre comentariu
molioa Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Am inteles ca este pelicula de film (cred ca 16mm).Daca nu stiti exact, de este developat sau nu, puteti sa-l verificati in camera obscura, cautati un atelier foto. Eu, ma indoiesc ca nu`i developat, cred ca aia este doar o cutie de pastrare, nu-i caseta lui, de livrare. :nas:Are vre-o fanta, prin care capatul peliculei ar putea iesi afara? Din ce vad in poze, pare doar o cutie cu capac. Este sigilata cumva? Link spre comentariu
Vizitator mishunr01 Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 1. Daca pelicula nu a fost developata nu stiu daca se mai poate face ceva2. Din poza acea cutie este doar de pastrare a peliculei [pelicula deja developata]3. Pentru developare puteti incerca la laboratorul KODAK, care se afla in BUFTEA la intrarea media pro, acesta fiind dedicat de pelicula Link spre comentariu
Vizitator maysa Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Va multumesc pentru raspunsuri. Filmul nu cred ca este developat - cel putin asta sustine familia. am s amerg la Buftea sa vad daca se mai poate salva ceva. La vechimea lui, nedevelopat fiind si pastrat in conditii improprii, slabe sanse sa mai fie ceva.Multumesc oricum tuturor. Link spre comentariu
avolocaru Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Eu nu as fi asa sigur. Eu zic ca sunt sanse mari sa se pastreze informatia, dar intr-o forma alterata. Developata, pelicula foto este un material extrem de logeviv. Nu vad de ce ar fi altfel nedevelopata, atat timp cat a fost tinuta la intuneric, adica in cutie.Mai puteti avea surpriza sa nu fie expusa. Link spre comentariu
Vizitator radux Postat Iulie 22, 2011 Partajează Postat Iulie 22, 2011 Parerea mea este ca mai intai trebuie sa aflati ce fel de film este: negativ color, negativ alb-negru, pozitiv color sau pozitiv alb-negru. Apoi ar trebui sa intrebati ce aparat de filmat au folosit: pe 8 mm sau pe 16 mm?(Oricum, putina lume avea aparat(Krasnogorsk) pe 16 mm, multi insa aveau Quartz, pe 8 mm) Pe atunci, unele aparate de filmat pe 8 mm acceptau si role cu film lat de 16 mm: se rula filmul pana la capat, se intorcea rola cu film si se rula pana la celalalt capat. Dupa developare (intr-un tank de aprox. 25 cm diametru cu rola transparenta si cu furtun scurt de golire a solutiei) , filmul era taiat in doua pe lungime cu "ghilotina", apoi cele doua bucati de 8 mm erau lipite. Eu va recomand sa duceti filmul la d-l Maican(Foto Profesional), in spatele fostului magazin Cocor. Daca filmul este ORWO alb/negru, poate se va mai vedea ceva, insa in situatia dvs., mai intai trebuie taiata si developata ("in tava", la lumina filtrului de laborator),o bucata de 30-40 cm,, inainte de a incerca altceva, pentru a nu strica tot filmul. Succes! Link spre comentariu
cristian1961 Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 As complet ala explicatiile Dl.Radux .AL intuneric total taiati o bucatica de 2-3cm ,si uitativa la lumina.daca filmule albicios nu afost developat .ami departe daca e color are straturi multiple colorate ,inmuiat in apa cu o lama sericiie usor daca apar straturi color e un film color.Daca fiolmule negru sau transparent a fost developat .Cu putin efort daca e alb negru il puteti developa singura ,se mai gasesc la consignati e tancuri de developat la pret modic .Daca e prea mare tevatura puteti incerca in afara de locurile indicate si la Academia de Teatru si Film la laboratorul de film,ei lucreaza inca .LA TVR nu va duceti ca masinile de developat sunt de mult la gunoi.Acum daca e color si nedevelopat sansele de a obtine o imagine sunt nule.DAca e alb negru sanse foarte mici de a avea o imagine rezonabila .daca e developat nu cred sa fie probleme cu e maiales cel alb negru ,cu cel color e posibil sa se fi degradat . Link spre comentariu
Vizitator adi2010 Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Totusi, in cazul in care reusiti sa-l developati, cum il veti trece in format digital ? Link spre comentariu
cristian1961 Postat August 10, 2011 Partajează Postat August 10, 2011 Telecine gasiti la Arhiva Nationala de Film ,probabil la Academia Nationala de Teatru si Film Si la Kodac . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum