blue Postat Noiembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 O varianta perfectionata, dar din pacate schema nu o pot da fiindca am primit niste oferte de valorificare a ei... Link spre comentariu
300B SE Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Felicitari!!!!!!!!!! Succes la varianta de comercializare! Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Mai caut cate ceva despre autobias.......poate gasim pe net o alta solutie tehnica !Sper sa va multumeasca pe toti.......Banuiesc ca nu ii va deranja pe electronistii adevarati sa modifice " putin " montajul prezentat pentru a permite tensiuni de negativare mai mari......Pana la o schema finala ( comuna ) nu recomand incepatorilor sa planga dupa detalii .Cine face modificarea propusa mai sus ? Link spre comentariu
300B SE Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Domule Victoraveti toate multumirile mele:Respecte Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Deci renuntam la "opto"?Intr-o proiectare adevarata cu operationale nu au ce sa caute rezistente de 2M2 si 4M7. Eventual in situatii speciale. (nu e cazul)Pentru alte tensiuni "apuci" colectorul tranzistorului de comanda (cel din dreapta jos - ca nu are nume) si-l pui la ce tensiune vrei tu, normal, prin rezistenta. Asta asa, doar cu o privire rapida, ca in mod cinstit, chiar nu am timp (si chef) sa analizez toate schemele, din pacate. Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Optocuplerul este o solutie foarte buna in cazul servobias-ului unde valorile controlate au o variatie lenta, cind voi avea timp mai insist... Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Toate servobiasurile trebuie sa aiba o variatie lenta. La un moment dat, ma gindeam la un servobias cu microcontroler care sa faca reglaje doar intre piese, pe liniste. Intre timp mi-a trecut. Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Mmda, mai exista si metoda de esantionare cu avantajele ei... Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Schema prezentata de mine mai sus este perfect functionala intr-un amplificator cu pret ce rivalizeaza cu cel al unui Logan nou..... Faptul ca va place sau nu , solutia tehnica se poate modifica extrem de usor : in locul ultimului tranzistor se va monta in iesirea operationalului LEDul care ilumineaza fotorezistorul ! Pentru @blue : elementul de reglaj este fotorezistor sau optorezistor , in niciun caz optocuplor ! Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Schema prezentata de mine mai sus este perfect functionala intr-un amplificator cu pret ce rivalizeaza cu cel al unui Logan nou..... Faptul ca va place sau nu , solutia tehnica se poate modifica extrem de usor : in locul ultimului tranzistor se va monta in iesirea operationalului LEDul care ilumineaza fotorezistorul ! Pentru @blue : elementul de reglaj este fotorezistor sau optorezistor , in niciun caz optocuplor ![/quotCe bine ar fi sa fie asa de simplu... Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Eu n-am zis ca nu-i functionala. Am facut aprecieri despre proiecare. Referitor la pret, vrei sa-ti spun pretul ultimului cablu Jorma Design Prime pe care l-am reparat? (si e vorba doar de-o sirma) Te poti ascunde cu pretul tau de Logan. Asta inseamna ca e bun ? NU, inseamna ca e scump. ATIT. Niciodata nu am sa dau asa ceva drept exemplu pozitiv. Na, ca sa nu zici ca te mint: http://dl.dropbox.com/u/3712780/P1050434.JPG Nu pretul e totul! ( asta e un exemplu de pret gasit absolut la intimplare: http://www.audiogon.com/cgi-bin/cls.pl? ... 1326818526 ) Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Recitind majoritatea interventiilor unor colegi forumisti , am inteles ca exista interese economice si imi cer scuze pentru prezentarea ( dezvaluirea ) metodei si / sau scheme functionale privind functionarea unui etaj servobias...... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Stai linistit ca exista destule scheme "free" pe net , nu s-a inventat aici pe forum Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 La cei ca tine ma refer ! Evident nu la persoana ta .....ci la cei care se impotrivesc la popularizarea electronicii de varf ! Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Schema prezentata de hpavictor este functionala. Se gaseste in cartea lui Morgan Jones "Valve Amplifiers - third edition" la pagina 420. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum