Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Autobias

blue

Postări Recomandate

• Răspunsuri 140
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

38

• blue

33

• hpavictor

11

• 300B SE

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

Mai caut cate ceva despre autobias.......poate gasim pe net o alta solutie tehnica !

Sper sa va multumeasca pe toti.......Banuiesc ca nu ii va deranja pe electronistii adevarati sa modifice " putin " montajul prezentat pentru a permite tensiuni de negativare mai mari......Pana la o schema finala ( comuna ) nu recomand incepatorilor sa planga dupa detalii .Cine face modificarea propusa mai sus ?
Link spre comentariu

Deci renuntam la "opto"?Intr-o proiectare adevarata cu operationale nu au ce sa caute rezistente de 2M2 si 4M7. Eventual in situatii speciale. (nu e cazul)Pentru alte tensiuni "apuci" colectorul tranzistorului de comanda (cel din dreapta jos - ca nu are nume) si-l pui la ce tensiune vrei tu, normal, prin rezistenta. Asta asa, doar cu o privire rapida, ca in mod cinstit, chiar nu am timp (si chef) sa analizez toate schemele, din pacate.

Link spre comentariu

Toate servobiasurile trebuie sa aiba o variatie lenta. La un moment dat, ma gindeam la un servobias cu microcontroler care sa faca reglaje doar intre piese, pe liniste. Intre timp mi-a trecut.

Link spre comentariu
:nas: Schema prezentata de mine mai sus este perfect functionala intr-un amplificator cu pret ce rivalizeaza cu cel al unui Logan nou..... Faptul ca va place sau nu , solutia tehnica se poate modifica extrem de usor : in locul ultimului tranzistor se va monta in iesirea operationalului LEDul care ilumineaza fotorezistorul ! Pentru @blue : elementul de reglaj este fotorezistor sau optorezistor , in niciun caz optocuplor !
Link spre comentariu
:nas:

Schema prezentata de mine mai sus este perfect functionala intr-un amplificator cu pret ce rivalizeaza cu cel al unui Logan nou..... Faptul ca va place sau nu , solutia tehnica se poate modifica extrem de usor : in locul ultimului tranzistor se va monta in iesirea operationalului LEDul care ilumineaza fotorezistorul !

Pentru @blue : elementul de reglaj este fotorezistor sau optorezistor , in niciun caz optocuplor ![/quotCe bine ar fi sa fie asa de simplu...

Link spre comentariu

Eu n-am zis ca nu-i functionala. Am facut aprecieri despre proiecare. Referitor la pret, vrei sa-ti spun pretul ultimului cablu Jorma Design Prime pe care l-am reparat? (si e vorba doar de-o sirma) Te poti ascunde cu pretul tau de Logan.

Asta inseamna ca e bun ? NU, inseamna ca e scump. ATIT.

Niciodata nu am sa dau asa ceva drept exemplu pozitiv.

Na, ca sa nu zici ca te mint: http://dl.dropbox.com/u/3712780/P1050434.JPG Nu pretul e totul!

( asta e un exemplu de pret gasit absolut la intimplare: http://www.audiogon.com/cgi-bin/cls.pl? ... 1326818526 )

Link spre comentariu
:nas: Recitind majoritatea interventiilor unor colegi forumisti , am inteles ca exista interese economice si imi cer scuze pentru prezentarea ( dezvaluirea ) metodei si / sau scheme functionale privind functionarea unui etaj servobias......
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări