Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Autobias

blue

Postări Recomandate

• Răspunsuri 140
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

38

• blue

33

• hpavictor

11

• 300B SE

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Rezultatul practic este acest mic montaj din coltul dreapta jos ce contine doua circuite autobias independente, ele sint universale adica pot controla biasul oricarui tub in clasa A

Ce urmeaza? Nu te gandesti, poate, chiar la un montaj pe comanda/kit pentru cei are doresc circuitul?Ma gandesc ca n-ar fi rau ca cei care gandesc si dezvolta un astfel de montaj (si nu numai bias automat!), daca au timp si dorinta, bineinteles, sa puna la dispozitia doritorilor un kit.S-ar mai putea face stabilizatoare HT, circuite de intarziere, sasie/carcase universale, preamplificatoare, etaje phono, etc...Se gaseste, astfel o utilitate mai larga pentru dezvoltatori si constructori.Amatorii ar avea, astfel, la dispozitie montaje testate si fiabile, etaje gata facute, cu care ar putea incropi imediat un amplificator.... dar, poate, ma gandesc prea departe...Oricum, bravo si succes in testele pe care le faci cu atata pasiune si profesionalism!
Link spre comentariu

Misa spune:"""Singurul se cu 6s33s pe care l-am facut a fost cel cu 3 lampi in paralel. Cu negativare fixa am obtinut putin peste 60W pe sarcina rezistiva. Deci cu un tub ma astept la 20W. Pot sa afirm ca in acest regim si cu aceasta lampa negativarea fixa practic nu poate fi folosita. (doar daca stai tot timpul cu surubelnita in potentiometrul de negativare ) Cu servobias sunt sigur ca ar merge si ar fi foarte stabil, iar puterea ar fi aceeasi."""Ar fi interesant sa ne jucam cu un SE cu doua sau trei tuburi in paralel folosind autobias - cum ramane cu imperecherea tuburilor? Are cineva o schema?

Link spre comentariu

Rog pe userul Misa sa posteze schema cu 6s33s in paralel si eventual sa ne arate cum aplica autobiasul la aceasta schema. Sau poate "blue" proiecteaza o asemenea schema.:daAm atasat o schema in care intervine un circuit intergrat stabilizator de tensiune LM 317. Nu prea inteleg care este rolul lui in acest montaj.Va rog sa ma "luminati" si pe mine.

post-31576-139829314688_thumb.png

Link spre comentariu

Este o sursa de curent constant ce asigura negativarea tuburilor finale si inlocuieste clasicul rezistor de negativare automata. Schema este un PP mai diferit cu atacul dat de driver pe un singur tub, celalalt tub lucreaza cu grila unu la masa si deci lipseste defazorul

Link spre comentariu

Sistemul autobias functioneaza bine doar in clasa A pt SE sau PP , in cazul clasei AB problema este complicata. Daca doresti un amplificator cu tuburi paralel, primul lucru ce trebuie facut este imperecherea tuburlor, dupa acea fiecare din ele vor fi negativate de un sistem autobias propriu ce obliga tubul sa stea in punctul de functionare ales pina aproape de uzura lui, deci pt un SE cu doua finale pe canal vor fi nevoie de patru asemenea circuite distincte si un stabilizator comun de tensiune negativa

Link spre comentariu

Rog pe userul Misa sa posteze schema cu 6s33s in paralel si eventual sa ne arate cum aplica autobiasul la aceasta schema. Sau poate "blue" proiecteaza o asemenea schema.:daAm atasat o schema in care intervine un circuit intergrat stabilizator de tensiune LM 317. Nu prea inteleg care este rolul lui in acest montaj.Va rog sa ma "luminati" si pe mine.

Aici gasesti schema: viewtopic.php?f=28&t=60969&start=180
Link spre comentariu

Pt amplificatorul pe care i-l voi construi SE cu PL519 am incercat dinamica de reglare a sistemul autobias considerind curentul de bias de 100mA si tensiunea de negativare setata de -75v, cred ca acest lucru poate interesa...Deci : 60mA=-70.2v 70mA=-71,5v 80ma=-72,8v 90mA=-74,1v 100mA=-75v 110mA=-76,8v 120ma=-78,1v 130mA=-79,4v 140mA=-81,0v si se vede clar stabilizare PSF-ului daca se folosesc tuburi naravase, nu este cazul pt PL519 dar posibil folositor la uzura in timp.

Link spre comentariu

Pt amplificatorul pe care i-l voi construi SE cu PL519 am incercat dinamica de reglare a sistemul autobias considerind curentul de bias de 100mA si tensiunea de negativare setata de -75v, cred ca acest lucru poate interesa...Deci : 60mA=-70.2v 70mA=-71,5v 80ma=-72,8v 90mA=-74,1v 100mA=-75v 110mA=-76,8v 120ma=-78,1v 130mA=-79,4v 140mA=-81,0v si se vede clar stabilizare PSF-ului daca se folosesc tuburi naravase, nu este cazul pt PL519 dar posibil folositor la uzura in timp.

Se mai vede si altceva de la 60mA pina la 90mA ar fi pasi egali -Ug(1,3V) si ia(10mA) , 70,2+1,3=71,5 ; 71,5+1,3=72,8 ; 72,8+1,3=74,1 din cite retin PL519-SE(trioda , g2 strapata anod),pentru acesti pasi egali -Ug(1,3V) se obtin pasi egali ia(10mA) ,panta PL519(trioda) aproximativ 7,7mA/V(in conexiunea blue).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări