XAN77 Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Ma ajuta cineva sa dezasamblez un fisier .hex de PIC12F629 intr-un fisier .asm care sa poata fi asamblat de MPLAB ?Vreau sa incerc sa modific ceva in respectivul soft. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 3, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2011 am reusit cu softul de aici http://www.hagi-online.org/picmicro/picdisasm.html cu exceptia faptului ca softul nu tine cont de ultima setare de bank si scrie TMR0 in loc de OPTION_REG si alte inversari de bank-uri, deci trebuie parcurs si modificat. Totusi se asambleaza ok cu mplab. Link spre comentariu
10vid Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Nu e nevoie sa parcurgi si sa modifici nimic, codul e corect asa, orice instructiune de modificare a unui registru (F) isi ia pentru adresarea acelui registru primii 7 biti (0-6) din numele registrului, TMR0 si OPTION_REG au acelasi cod, pot fi inversati oricand, iar bitul 7 e luat in functie de ce bank e setat, asta face diferenta.Dar bineinteles ca nimeni nu o sa se apuce sa scrie OPTION_REG in loc de TMR0, daca el are de lucru cu timer0, pentru inteligibilitate. Dar e permis. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 3, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2011 da, asta banuiam si eu, dar eu am de gand sa modific, mai exact sa adaug o functie acelui soft si asta presupune sa reusesc sa-l deslusesc, deci ma incurca un pic scrierile alea anapoda, dar asta e, ma descurc si asa.Macar am pus link catre dezasamblor, sa nu fie topicul chiar degeaba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum