Vizitator bodyn Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Am vrut sa schimb ledurile de pe monitor,am dat 1 jos (plcc4 ) si am vrut sa le inlocuiesc cu unele plcc2 ca la clima dar acestea nu vor sa mearga,unde gresesc? am izolat 1 pozitie si nu merge,la test cu aparatul merge. atachez mai jos imagini cu problema de care m-am lovit. Link spre comentariu
nicul Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 esti sigur ca nu ai pus led-ul invers?esti sigur ca nu esti intr-un grup de led-uri in paralel ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Oare nu vrei sa pui coada la cireasa? Inlocuieste tot cu leduri identice;ledurile originale sant tot albe si la aceeasi curenti(cadere de tensiune pe led)?E similar cu diodele Zener,daca pui o dioda de 0,4W in serie cu una de 1W(pt a obtine tensiunea zener dorita ) ,grupul nu merge. Link spre comentariu
Vizitator bodyn Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 esti sigur ca nu ai pus led-ul invers?esti sigur ca nu esti intr-un grup de led-uri in paralel ?Cand l-am scos pe cel original i-am verificat polaritatea si cand l-am lipit pe celalalt l-am pus la fel.Oare nu vrei sa pui coada la cireasa? Inlocuieste tot cu leduri identice;ledurile originale sant tot albe si la aceeasi curenti(cadere de tensiune pe led)?E similar cu diodele Zener,daca pui o dioda de 0,4W in serie cu una de 1W(pt a obtine tensiunea zener dorita ) ,grupul nu merge.Pai unde as gasi leduri plcc4 sa le inlocuiesc ? si am vazut pe alt forum din franta ca asa le-au inlocuit,au anulat in partea de jos - si au lipit,dar mie nu imi iese. :cry: Link spre comentariu
nicul Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 E similar cu diodele Zener,daca pui o dioda de 0,4W in serie cu una de 1W(pt a obtine tensiunea zener dorita ) ,grupul nu merge.Corect, la mine functioneaza, dar de mers nu merge nicaieri. Nasol ca fizica a ajuns materie furajera, dar puterea trebuie privita ca un factor dimensional nu functional. Cred ca moderatorul nu se supara daca invatam cate ceva de pe forum. Nivelul general poate creste in timp, ceea ce nu poate fi decat benefic.so, un exemplu simplu: Daca vreau sa obtin o cadere de tensiune de 13,6V intr-un circuit parcurs de 100 mA si am o diode de 10V si una de 3,6V curentul care le parcurge va fi acelasi la o conexiune in serie. Puterea disipata, calculata cu formula P=U*I, va fi de 1W si respectiv 0,36W.Asa ca nu va fi nici o problema daca zenner-ul de 10V este de 1W si cel de 3,6V de 0,4W. Link spre comentariu
nicul Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 dupa semnele facute cu markerul pe cablaj se pare ca sunt leduri la paralel, ceea ce nu e neobisnuit. incearca sa ridici schema de cablaj si sa inlocuiesti toate ledurile dintr-un grup paralel. Link spre comentariu
Vizitator bodyn Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 dupa semnele facute cu markerul pe cablaj se pare ca sunt leduri la paralel, ceea ce nu e neobisnuit. incearca sa ridici schema de cablaj si sa inlocuiesti toate ledurile dintr-un grup paralel.Am sa incerc daca nu o duc la un electronist. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 dupa semnele facute cu markerul pe cablaj se pare ca sunt leduri la paralel, ceea ce nu e neobisnuit.Dupa cablaj (si nu dupa semnele facute...cine stie cum),sigur multe leduri sunt in serie.Daca e sa fie in serie,semnele cu markerul sunt relativ gresite (adica o insula d-aia nu inseamna ori + ori -,ci legatura intre +ul unui led si - ul unui alt led) Link spre comentariu
nicul Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 corect, par a fi doua leduri pe cate o insula, initial vazusem cate trei. sunt in serie si au si rezistente de limitare. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 http://ro.farnell.com/jsp/search/result ... rect=false si daca nu convine nici unul ,de pe ebay. Inlocuieste tot grupul de leduri afectat. @Nicul Cu diodele zener era un exemplu,ma bucur ca-ti functioneaza , dar nu asta era ideea. Altii exceleaza in alte domenii,nu neaparat in fizica si lucrurile trebuie explicate mai pe intelesul lor. Contra exemplul cu zenere de tensiuni diferite nu e bun deoarece ledurile albe au aceeasi(sensibil egala) cadere de tensiune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum