Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

releu de incarcare 30-48 la 29V ca de raba

costinium6

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

10

• costinium6

10

• gica70

9

• molioa

1

Top autori în acest subiect

domnu gica,parca dumneata te ocupai mai mult de greseli de scrierepreocuparile cu energia alternativa vor arata cat de mult va fi nevoie de invertoare care sa suporte la intrare un domeniu larg de tensiuni iar la iesire sa se adapteze la orice tensiune si curentaici are multe solutii colegul meusant sute de raspunsuri de tipul:cautati electrolitici umflati,inlocuiti toti electroliticii,verificati lipituri reci--ele sant utile incepatorilor sau ratacitilor in domeniu dar eu aduceam in discutie posibilitatea atragerii si o unor electronisti mai bine pregatiti care considera ca merita o mica compensatie pt timpul pierdutnu stiu exact cum se va putea realiza dar am vrut decat sa atrag atentia ca pretentia de a fi ajutat neconditionat de cineva,numai pt ca este mai bine pregatit(oare se va fi nascut cu acele cunostinte?)nu va atrage acele persoanesi daca ai sesizat ceva neconvenabil in postarea anterioara te rog timite o corectie la mp si promit sa tin seama de ea pe viitor

Link spre comentariu

Dr.L nu vreau sa opresc alimentarea acumulatorilor deloc ci sa asigur o tensiune constanta pentru ei in Vcc pulsat, surplusul il trec pe rezistente de incalzire dar fara sa opresc incarcarea acumulatorilor pt ca pe ei vor fi puse ups-urile! eu am facut service in garantie pentru varta si fulmen din 2000 2004 si toti acumulatorii se incarcau cu 13,7-14,4 pana sa apara sylver care nu mai avea nevoie de releu de incarcare pt ca suportau peste 18V dar erau acum de capacitate mica si foarte defectuoase! ideea cu vu-metrul mi se pare ok in locul ledurilor sa pun relee si chiar daca intra rezistentele de balast sa am incarcare simultan pe acumulatori! nu e treaba asa? intreb si eu ca novice. :nas:

Link spre comentariu

Acumulatorii,fara sarcina,nu vor avea in nici un caz peste 13,1V.Deci cum scade tensiunea la 13,x V,se deconecteaza din rezistentele de sarcinaTotodata,metoda cu diferenta dintre curenti practic rezolva toate problemele astea:-Acumulatorii se incarca tot timpul cu doar 0,1C,indiferent de sarcina-Tot ce produce eoliana poate ajunge direct la UPSuri (inclusiv cu acumulatorii incarcati sau descarcati)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

_@gica70:vezi semnatura @pinky________________ Semnătură Acest forum creaza dependenta si modificari de comportament !!! Aceasta apreciere se refera strict la persoana mea. Orice asemanare cu alti utilizatori este intamplatoare.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator pisica matache

Cred ca se poate realiza un releu de incarcare,cu punte semicomandata.Din cele sase diode din puntea redresoare,trei sunt inlocuite de tiristori,a caror deschidere e comandata de un comparator ce citeste tensiunea pe baterii.O schema ce-ar putea fi folosita,cu mici modificari,o poti gasi aici viewtopic.php?f=21&t=69796&start=45

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări