Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

releu de incarcare 30-48 la 29V ca de raba

costinium6

Postări Recomandate

as fi complet recunoscator pentru o schema de releu de incarcare de raba sau alt camion care sa suporte variatii mari de tensiuni pentru o eoliana ce tre sa incarce 2 acumulatori de 180A! intre timp o sa strang bani pentru unul dar e scump tare!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

10

• costinium6

10

• gica70

9

• molioa

1

Top autori în acest subiect

Vizitator toteu

Salut. Depinde ce fel de generator folosesti la eoliana ta, pt ca e posibil sa nu te ajute cu nimic un releu de incarcare pt camion ( doar in cazul in care folosesti un generator gen alternator).

Link spre comentariu

generatorul este cu magneti pe rotor si la 2000 de rotatii scoate 1 kw in 3 faze de 42 de volti, probabil la 200-500 de rotatii tensiunea va scadea binisor inca nu am invartit de el la viteze stabilite pentru test, dar urmeaza sa vad si ce dimensiune trebuie sa aiba elicea!

Link spre comentariu

Un releu de incarcare tip auto furnizeaza excitatiei alternatorului energia necesara incarcarii acumulatorului; cum tu nu ai pe post de generator un alternator cu excitatie..

Link spre comentariu

Faci un releu de incarcare pt eoliene si gata. Erau scheme pe forum si gasesti si pe netRegulatorul funtioneaza pe principiul suntului si are nevoie de rezistenta 9rezistente) de balast

Link spre comentariu

cand am luat eu bacul sareau spagile de la mine ca paiele la combina! de asta is asa prostovan! daca stie cineva carte pe aci sa dea bre o trimitere releu de eoliana si la nalbabeti cu bac in trivina de sticla!

Link spre comentariu

Nu credeam c a ai venit sa dai bacul aici,dar ma rog,nu se intelege mare lucru din mesajul tau

De asa ceva aveai nevoie? http://www.thebackshed.com/Windmill/art ... roller.asp

http://www.mdpub.com/Wind_Turbine/image ... roller.jpg

5 minute pe google nu mi se pare un efort extraordinar....

Asta e doar schema de baza,care se adapteaza pt acumulatori de 24v. Se mai fac niste mici adaptari pt tensiunea mare de alimentare (care de fapt nu o sa creasca asa mult,ca va debita pe rezistenta de balast).

Link spre comentariu

Intensitatea maxima pe care o suporta un acumulator din plumb este de 10% din capacitatea sa in cazul tau acumulatoru este de 180Ah iti trebue 18A ,daca eoliana scoate mai mult de 500 de wati iti trebue rezistente de balast dar energiea care cade pe rezistentele de balast este perduta daca nu este folosita spre exemplu la incalzirea apei sau alceva .Ia un amperimetru care suporta vrio 30 de aperi pe curent continuu si faci masuratori sa vezi ce poate eoliana dupa aceia gasesti metoda de reglare daca intensitatea nu creste peste 18 amperi poti sa nu pui nimic .Releu cu tiristor nu este valabil la curent continuu decat daca este in comutatie .

Link spre comentariu

multam mult Dr.l e buna schema dar ma interesa mai degraba o stabilizare de curent continuu pulsat, gasesc eu ceva pana o ridic!

Alea-s scheme care merg direct la eoliene,adica curent continuu pulsat....
Link spre comentariu

"Releu cu tiristor nu este valabil la curent continuu ..".Tiristorului i se mai spune si dioda controlata, deci: de ce n-ar merge in c.c.? [se foloseste cu un oscilator (comandat in tensiune) in poarta, de ex.].

Link spre comentariu

Daca curentul prin el nu scade sub o valoare mica,nu se inchideSi cum dupa redresarea trifazata,curentul continuu pulsatoriu nu se intrerupe deloc,nici tiristorul nu se poate stingeMai degraba se foloseste un mos-fet...sunt destule sortimente

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări