Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

placa retea onboard arsa

Vizitator rhydin

Postări Recomandate

Vizitator rhydin

bine ca exista un astfel de forum.am intalnit si eu o intrebare, acum ceva timp datorita vremii de afara placa de retea onboard s-a ars, no problem,am cumparat placa aparte,totul bine si frumos,a functionat cca 2 saptamani,pana cand si cea noua nu mai facea trafic,au venit cei de la cablu si au schimbat placa pe alt slot,de atunci calculatorul functiona cca 2 minute,doar ieri mi-a venit in cap sa verific ce ar putea cauza asta si am observat ca chipul (credca asta este) placii de retea onboard arde,si ardea foarte foarte foarte tare,am intrat in bios si am pus placa pe dezactivat, dar problema este aceasi.in fine intrebarea mea defapt estedaca scot acest chip de pe placa,exista posibilitatea sa utilizez din nou aceasta placa?risc ceva anume?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LostCell

1

• FLORIN IORDACHE

1

• BUGHIU

1

• idm_luci

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Va salut ! 1 : Puteti ca sa ne spuneti si noua ce placa de baza aveti dvs, 2: ce scrie pe acest integrat,3: ce temperaturi aveti in bios,adica la placa de baza si la procesor ?Asteptam

Link spre comentariu

Mai bine chematii dinou,acolo ceva nu e in regula! daca surubaliti dvs,poate va invinovateste ca l-ati ......stricat!!!.....si alti bani....alta distractie!!

Link spre comentariu
Vizitator rhydin

placa este modelul acestat http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KPLAMPS/

Posted Image

motivul real este ca am windows 2000 server instalat,cu o baza de date substantiala iar daca schimb placa inseamna foarteeee multe de luat la 0 + ca licenta este oem si automat mult mai multa cheltuiala.

am observat intre timp ca este deajuns sa fie oprit si sub tensiune fara cablu conectat iar chipul respectiv tot arde

in poza chipul este cel patrat aflat sub soclul de mufe. intre portul pci-e si pci.

ah pe piesa respectiva scrie rtl8139 ,asadar consider ca este chipul de retea.

Link spre comentariu

daca aveti posibilitatea tehnica , inlaturati cipul si vedeti daca mai face figuri cu placa cealalta . Placa de baza ar trebui sa functioneze si fara el.

Link spre comentariu
Vizitator rhydin

mie mi se opreste chiar daca nu conectez nicio componenta si asta voiam sa stiu,daca il scot exista posibilitatea sa nu mai functioneze?din curiozitate am atins chipul,mi-am prajit o mica bucatica din piele,credca depaseste 70grade.oricum va multumesc pentru raspunsurile rapide acordate

Link spre comentariu

Nu stiu cum e reteaua la tine insa daca ai probleme cu prajitu placii de retea iti recomand sa inseriezi un switch cu cablu de la isp,te scapa de asemenea probleme,placa ar trebui sa functioneze si fara cipul de retea,insa e suspect faptul ca pc-ul se opreste dupa 2min,variaza acest interval sau e fix?verifica radiatorul la procesor,dal jos,fixeazal din nou,verifica si celelalte doua radiatoare daca frig,nu ar trebui sa friga,daca frig pune ventilatoare pe ele.Pune alta placa de baza identica sau similara pe aceeasi platforma si windowsu nu ar trebui sa faca mofturi.Pune alta placa de reta de care esti sigur ca e ok,verifica in bios temperaturile,sa nu fie nimic mai mare de 60 grade.

Link spre comentariu
Vizitator rhydin

problema chipul acela a fost, l-am eliminat de pe placa si acum functioneaza perfect.nu se stinge si e ok ca,chiar daca dau reset la bios si din greseala se activeaza optiunea,in windows nu mai apare ca si un dispozitiv .multumesc pentru timpul vostru si pentru raspunsuri.acum pot sa dorm lanoapte relaxat.numai la activ directory si la useri imi era gandul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări