niq_ro Postat Decembrie 14, 2005 Partajează Postat Decembrie 14, 2005 m-am gandit ca un asemenea indicator ar fi util pentru soferi... becurile care sa fie supravegheate: - semnalizari - frana - pozitii - faza scurta - faza lunga detalii la http://www.niqro.as.ro/starebecuri.htm Link spre comentariu
one Postat Decembrie 17, 2005 Partajează Postat Decembrie 17, 2005 Pacat ca in afara de vreo amaraciune de masina, nu prea mai ai la ce masini sa montezi astea. Mai toate automobilele au indicatoarele de mai sus deja din fabricatie, asa ca...Util ar fi de ex. alte indicatoare, care nu se gasesc la masinile ieftine: consum instantaneu, presiune in pneuri, detector de uzura a uleiului, comutare automata a ventilatiei pe recirculare cand se intra intr-o zona poluata, indicator cat mai exact al nr. de litri de combustibil din rezervor. si asa mai departe. Link spre comentariu
Vizitator automotive Postat Decembrie 18, 2005 Partajează Postat Decembrie 18, 2005 Util ar fi de ex. alte indicatoare, care nu se gasesc la masinile ieftine: consum instantaneu, presiune in pneuri, detector de uzura a uleiului, comutare automata a ventilatiei pe recirculare cand se intra intr-o zona poluata, indicator cat mai exact al nr. de litri de combustibil din rezervor. si asa mai departe.aşa ceva caut şi eu de multă vreme Link spre comentariu
niq_ro Postat Decembrie 18, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2005 randezi cu povray si softul neamtului :smt103 mai dat gata cu poza aizi te rog cu ce program e facut :goodman:e "Eagle 3d" vezi si http://www.hi-end.ro/discutii/viewtopic.php?t=7735de fapt e Eagle si-i mai instalezi un soft aditional :finga: PS: pentru baietii care acest modul e prea banal, existant pe masinile lor bengoase, exista un topic cu "bord electronic" si restul informatiilor exista ori pe forum ori pe net :supz: Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 15, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2006 am reusit sa montez piesele pentru modulul-test... l-am pus pe circuitul de frana:1) becuri bune, apas frana, se aprinde la inceput puternic si apoi ramane aprins cat e pedala apasata;2) un bec ars, apas frana, se aprinde la inceput puternic (ca un blitz) apoi se stinge Link spre comentariu
Vizitator eugenro2001 Postat Martie 17, 2006 Partajează Postat Martie 17, 2006 Masina mea, Citroen CX din '88, este echipata cu asa ceva. Este un modul electronic construit cu un circuit integrat specializat - TA8021S.Este conectat la lampile spate pozitie, stop, semnalizare, marsarier, ceata.Daca unul dintre becuri este ars, in momentul actionarii se aprinde o lampa de avertizare in bord.Nu am ridicat inca schema modulului, o voi face intr-un viitor nu prea indepartat deoarece mai am un modul pe care vreau sa il adaptez la o parte din luminile de pe fata. Link spre comentariu
mihailp Postat Martie 31, 2006 Partajează Postat Martie 31, 2006 Se poate supraveghea fiecare bec cu câte un fototranzistor (se găsesc în unităţile de dischetă vechi), dar e nevoie de fir pentru cablaj aproape ca la un Boeing...Eu am montat o "lupă de tensiune"(indică orice consumator cuplat, de ex.se apasă frâna) - un voltmetru analogic care măsoară tensiuni de la 10 la 15 V - avantaj: ştiu permanent starea bateriei (ultima a ţinut şase ani jumate); dezavantaj - nu-ţi dai seama dacă se arde un bec , dacă sunt două legate în paralel.Dacă vă interesează o postez, dar să-mi daţi indicaţii cum să desenez schema - posed OrCAD 7 şi un Eagle mai vechi, dar nu l-am folosit din lipsă de timp şi interes.mp Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum