Stefan Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 XAN77 a realizat o telecomanda cu 4 butoane ce functioneaza destul de bine si cu binevointa lui aveam hex-ul (si codul sursa in asm)Florin Wacykiewcz orice proiect ai face il poti prezenta aici viewforum.php?f=205 (sigur nu e in zadar si o sa ii folosesca cuiva) Link spre comentariu
Piotr67 Postat Iulie 7, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2011 Buna ziua.Am programat pic-ul smd, mi-a dat ok la verificare, am notat si scris si osccal-ul (3294 in cazul meu), am facut telecomanda. N-am testat-o inca pe dimmer, am vizualizat emisia de ir cu camera de la telefon, insa e de foarte mica intensitate si la apasarea unuia din cele 4 butoane, indiferent cat tin apasat, ledul ir emite doar un impuls scurt si nu trenuri de impulsuri (ca la o telecomanda de tv, de ex) si de f mica intensitate, abia se vede prin camera. Mentionez ca am testat cu aceeasi camera de telefon emisia unui led ir de la telecomanda tv si este cu mult mai puternica. Rezistenta de pe led am pus-o de 160 ohmi iar alimentarea e la 4,5 v (3xAg3). Cand ajung acasa, o testez pe dimmer, desi nu e normal ca led-ul ir sa emita asa de slab. Ce ar putea fi?Numai bine! Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 1-- prima data trebuie suspectate INTOTDEAUNA bateriile ...!2-- o telecomanda de calitate pentru un televizor oarecare , echipata cu baterii bune , trebuie sa emita absolut ok trenul de impulsuri in infrarosu pina la o distanta maxima de 7...8 metri , intr-un unghi solid de 60 de grade centrat perpendicular pe preamplificatorul de infrarosu al televizorului...! daca bateriile sint ok si acest lucru nu se intimpla , atunci telecomanda are ceea ce se numeste o EMISIE SLABA IN INFRAROSU , adica este , pe scurt , un mare gunoi ...!dupa pretul spus de dvs , eu banuiesc ca este vorba despre varianta 2-- , in cazul dvs... Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 Piotr67 in teste pune 3 baterii de curent mai mare (size AA sau AAA) si incerca sa scazi valoare rezistorului serie cu ledul IR (vezi daca se modifca ceva cu 100ohmi)asa este conceput softul si nu mai emita daca butonul este apasat. Link spre comentariu
francezu Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 ... am notat si scris si osccal-ul (3294 in cazul meu)...Valoarea aceea este incorecta, pentru PIC12F629 trebuie sa fie de forma 34XX ( in hexazecimal ), ceea ce corespunde unei instructiuni RETLW XX - vezi datasheet pag.54 sectiunea 9.2.5.1 Link spre comentariu
Piotr67 Postat Iulie 7, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2011 ... am notat si scris si osccal-ul (3294 in cazul meu)...Valoarea aceea este incorecta, pentru PIC12F629 trebuie sa fie de forma 34XX ( in hexazecimal ), ceea ce corespunde unei instructiuni RETLW XX - vezi datasheet pag.54 sectiunea 9.2.5.1Corect! OSCCAL-ul pic-ului meu e 3494, am gresit cand am scris.Am testat telecomanda pe dimmer, functioneaza perfect! Am redus valoarea rezistorului de pe led la 47ohmi,raza de actiune e in jur de 4m, arhisuficient pana la lustra mea Multumesc inca o data Dl. Stefan Nicolae si Dl.Xan77 pentru ajutor. Revin cu poze ale dimmer-ului si ale telecomenzii.Pt. Dl Misuraelectronic: am lasat balta telecomanda chinezeasca, am facut-o pe cea cu PIC 12F629 de care sunt multumit. Si, fie vorba-ntre noi, si minitelecomenzile dvs la 40 lei sunt tot chinezisme..in rest, s-auzim numai de bine! Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 Piotr67 felicitari. eu am nontat doua leduri ir in serie si am eliminat rezistorul serie (cred ca se putea si cu 3 leduri), oricum impulsurile sunt foarte scurte si ledurile rezista. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 Si, fie vorba-ntre noi, si minitelecomenzile dvs la 40 lei sunt tot chinezisme..in rest, s-auzim numai de bine!... intre noi , fie vorba...dupa ce ca habar n-aveti despre nimic din domeniul telecomenzilor , mai si vorbiti prostii pe forum fara sa cunoasteti realitatea...! telecomenzile plate pe care le vind eu --- si la care eu dau garantia legala de 2 ani --- sint SONY , JVC , PIONEER , BLAUPUNKT si ALBA , originale de la mama lor...! nici nu sufera comparatia dpv al calitatii cu pocnitoarea aceea CHUNGCHOP chinezeasca pe care ati dat dvs 25 de ron si e gata stricata de noua... Link spre comentariu
Piotr67 Postat Iulie 7, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2011 Revin cu pozele promise.Oarecum off topic: Dl. Misura((arghezi ori electronic), am vazut multe produse sony, jvc, sau de brand-uri serioase facute in China..ba mai mult, am lucrat la o firma unde faceam cabluri si conectica pt multe tipuri de electronice..aveam o termoimprimanta cu care scriam pe izolatia cablurilor " made in Germany" Iar daca continuati cu reclama agresiva la produsele dvs, riscati sa cadeti in penibil.Toate bune.P.S. Scuzati calitatea pozelor, e din cauza modificarii dimensiunii conform cerintelor forumului. Camera e Sony (Made in Japan, sac! ) de 7 Mp. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 Iar daca continuati cu reclama agresiva la produsele dvs, riscati sa cadeti in penibil....are kafka un roman care incepe cu i si se termina cu diotul...! amice, nu te supara , dar esti cumva ca in titulatura romanului de mai sus...? kakaia agresivnaia reklama...? 1-- nu eu te-am contactat sa-ti vind ceva , ci matale m-ai contactat pe mine pe pm ...!2-- nu ma cunoasti , n-ai cumparat nimic niciodata de la mine , dar afirmi --- ERONAT, evident--- pe forum ca vind chinezisme...!3-- nu-mi fac nici o reclama pe forum , ca n-am nevoie...! eu doar v-am raspuns la acuzele mai mult sau mai putin voalate...! de clienti din acestia , zgirie brinza ca matale , care se scumpesc la tarite , dar se ieftinesc la faina chiar sint satul pina in git...!4-- faptul ca recunoasteti ca faceati niste falsuri ordinare marcind ilegal MADE IN GERMANY pe niste prapadite de cabluri ne demonstreaza destul de clar cam ce fel de mentalitate v-a fost inoculata picatura cu picatura in cap...! daca dvs ati participat la astfel de manevre ilegale , asta nu inseamna ca toti facem la fel ...! mai exista si oameni cinstiti pe planeta , daca nu stiati...!5-- daca ati fi fost competent , ati fi facut montajul de mai sus din prima , fara sa mai schelalaiti acum ca ati abandonat telecomanda chungchop , dupa ce v-ati convins si singur de teapa de 25 de ron luata en-gross ...!imi cer scuze fata de moderatori , insa am simtit nevoia dreptului COMPLET INDREPTATIT la replica...! Link spre comentariu
Piotr67 Postat Iulie 8, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2011 ...are kafka un roman care incepe cu i si se termina cu diotul...!Romanul "Idiotul" a fost scris de Dostoievski, nu de Kafka! Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 ooops... asa este ...! de nervi si de oboseala , am scris o prostie cit capul meu de mare...! imi fac mea culpa... Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 ooops... asa este ...! de nervi si de oboseala , am scris o prostie cit capul meu de mare...! imi fac mea culpa... stai linistit nu-i prima.Piotr67 cred ca tot pentru reducerea consumului telecomanda emita un singur cod si asteapta eliberarea butonului. offtopic: stie cineva cum pot face captura corecta a protocolului RC-5 cu analizorul logic din pickit2? Link spre comentariu
Piotr67 Postat Iulie 8, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2011 Piotr67 cred ca tot pentru reducerea consumului telecomanda emita un singur cod si asteapta eliberarea butonului.Asta inseamna ca in stand by consumul este 0 sau de cativa microamperi? Ca sa stiu cat ma tin bateriile alea dupa ce au alimentat un led alb dintr-o bricheta vreo 2 saptamani Acum au 4v.O sa dezlipesc firul de la + sa intercalez ampermetrul, sa vad cat consuma in stand by.Multam de informatie, chiar vroiam sa intreb asta, citisem ca .hex-ul este facut sa intre in sleep. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 in sleep (deci fara sa apesi pe butoane) aparatul pe domeniul µA nu indica nimic deci consumul este sub 0.1 µAdaca tin un buton apasat consumul este de aproximativ 1mA (masuratori realizate cu protek 506) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum