csl1131 Postat Decembrie 13, 2005 Partajează Postat Decembrie 13, 2005 sa zicem ca ai potentiometrii mai vechi, si cand ii misti mai fac cateodata zgomote ciudate...cu ce ii cureti sau ceva ca sa scapi de zgomotul ala(presupunand ca sunt un model ciudat care nu mai se fabrica, sau costa preturi astronomice) Link spre comentariu
Craciun Postat Decembrie 14, 2005 Partajează Postat Decembrie 14, 2005 cu alcool izopropilic. Link spre comentariu
dalu Postat Decembrie 14, 2005 Partajează Postat Decembrie 14, 2005 Sau cu spray de curatat contacte. Scump dar merita. :supz: :supz: :supz: :smt024 Link spre comentariu
ghettoman Postat Decembrie 14, 2005 Partajează Postat Decembrie 14, 2005 cind deja scartzaie is dusi....era ceva retzeta in cartile vechi de electronica de refacere a stratului resistor cu miere si praf de grafit (electrod central de la baterii ) si dupa aceea bagatzi la cuptor sa se intareasca Link spre comentariu
junior Postat Decembrie 15, 2005 Partajează Postat Decembrie 15, 2005 Eu fac o pasta din 50% vaselina obisnuita si 50% praf de grafit (din minaDE CREION , cu o lama de ras ,razi varful ). Amestec aceste 2 componente si aplic pe toata lungimea benzii rezistive a potentiometrului.Am reparat astfel potentiometre care functioneaza perfecr si dupa 10 ani de folosire intensa. Link spre comentariu
ghettoman Postat Decembrie 15, 2005 Partajează Postat Decembrie 15, 2005 adica aia ramaine uda? :smt017 nu atrage prafu?...macar de era vaselina siliconica.... Link spre comentariu
i0nutzb Postat Decembrie 15, 2005 Partajează Postat Decembrie 15, 2005 cât de scump poate fi un potenţiometru? :ciocan: Link spre comentariu
csl1131 Postat Decembrie 15, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2005 potentiometru dinala in linie,dublu, cu iesire la jumatate, si potenstiometru triplu, care 2 au si iesirea l jumatate cu ax lung nu cred ca am sanse sa gasesc.. asa ca...cu alcool ixopropilic mai mult rau decat bine face...la fel si cu unele spreiuri de contacte,dar nu toate..alea care nu se lauda ca spala oxizii sau ceva, au un ulei fin, si alea mi-au mers bine la uni potentiometri,dar vroiam si alte pareri...cu vaselina+grafit nu am incercat..o sa incerc sa vad ce iese,cred ca asta e una dintre cele mai bune solutii... Link spre comentariu
Craciun Postat Decembrie 15, 2005 Partajează Postat Decembrie 15, 2005 Alcolul izopropilic iti curata praful depus pe pista si pe cursor nu iti repara o pista defecta! Link spre comentariu
ghettoman Postat Decembrie 16, 2005 Partajează Postat Decembrie 16, 2005 Alcolul izopropilic iti curata praful depus pe pista si pe cursor nu iti repara o pista defecta!vezi ca ai citit printre rinduri...era vb de curatare cu a. izoplropilic si refacere cu miere+ grafit sau vaselina+ grafitchestia cu mina de creioane e ca cantitatea de grafit e in functie de duritatea minei creionului cred...parca HB-urile aveau mina cea mai moale... Link spre comentariu
vasilenicolae52 Postat Ianuarie 21, 2006 Partajează Postat Ianuarie 21, 2006 - eu am folosit "petrosin" [o fractiune petroliera utilizata pt. curatarea parchetului inainte de ceruire - EHEE ! -pe vremea cand parchetul se mai ceruia !] nu stiu daca se mai gaseste , dar am folosit si motorina cu aproape aceleasi rezultate ....se cauta un loc pe unde cu o seringa se strecoara cateva picaturi care trebuie sa ajunga in interiorul potentiometrului[de obicei pe langa terminale] si se roteste axul ca sa se intinda pe tot suportul rezistiv - deci fara a scoate sau desface potentiometrul....de cele mai multe ori e suficient ! - daca puteam sa scot potentiometrul il cufundam intr-un borcan cu motorina cateva ore dupa care il lasam la scurs la fel cateva ore - daca totusi ii dadeam si capacul jos creionam usor zona afectata cu un creion cat mai moale ! - nu e buna benzina ! - desi am folosit si benzina dar in amestec cu un strop de ulei de mecanisme fine[la 100ml benzina 5-10ml ulei]....benzina simpla se usuca rapid si dupa cateva zile/saptamani haraie din nou ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum