cristi_dolce_2009 Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 salut.imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie,am o intrebare am achizitionat un UPS marca intex si scrie pe el 650va eu nu ma prea pricepe la el si rog cine cunoaste sa imi spuna si mie ce inseamna acestii 650va. posibil sa fie 650W? Link spre comentariu
cristi_dolce_2009 Postat Iulie 1, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2011 chiar nu ma poate ajuta nimeni Link spre comentariu
cristi_dolce_2009 Postat Iulie 1, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2011 am tot cautat pe forum si nu am gasit nimic care sa ma lamureasca in problema mea..totusi poate ma ajuta cineva?multumesc anticipat Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 650VA (volt-amper) inseamna puterea maxima pe care o poate da pana se golesc acumulatorii (de obicei 5-10 minute) si este calculata pentru o sarcina rezistiva la acea putere. In cazul unei surse de calculator,presupunand ca aceea va fi consumatorul, sursa consuma mai mult decat scrie pe ea, referindu-ma la puterea reactiva care se adauga puterii scrise pe sursa, si explicatia o gasesti aici http://www.circuiteelectrice.ro/curent- ... i-aparenta . Pe scurt ceea ce se "pierde" la eficienta se rasfrange ca putere reactiva si, in cazul UPS-ului se adauga la consumul scris pe sursa. Cam asa vad eu situatia. Link spre comentariu
cristi_dolce_2009 Postat Iulie 1, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2011 multumesc frumos pentru explicatie.va mai stresez cu doua intrebari si anume:1.daca inlocuiesc acumulatorul cu unul de 80A (cel original fiind de 7,2A) se poate defecta aparatul?2.daca pun pe bateria care alimenteaza UPS-ul un redresor de 12v alimentat din curentul produs de ups afecteaza ups-ul?va multumesc foarte mult ,mi-ti fost de mare ajutor. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 1. Se va defecta prin ambalare termica. Adica, acel UPS a fost proiectat sa functioneze pana la temperatura maxima folosindu-se de "terminarea" energiei din acumulator ca metoda de oprire. Faptul ca pui un acumulator cu o capacitate mai mare impingi peste limita incalzirea componentelor (transformatorul este proiectat sa functioneze continuu la 100W - 125W). Rezolvarea ar fi adaugarea unui ventilator pentru racire. Posibil sa-l poti folosii continuu, cu ventilator, la o putere de aproximativ 200W - 250W fara probleme.2. Daca te referi la "perpetuum mobile" atunci iti recomand recitirea manualelor de fizica si intelegerea lor. Daca te referi la faptul de a adauga, in paralel cu UPS-ul, un redresor pentru SUPLINIREA curentului de incarcare produs de circuitul intern al UPS-ului atunci se poate cu o conditie. Tensiunea data de redresor sa nu depaseasca tensiunea circuitului intern al UPS-ului, aproximativ egala cu 13,4V. Pe scurt,incarcarea mai rapida cu un redresor normal trebuie urmarita pe voltmetru si, la atingerea tensiunii de 13,4V trebuie decuplat. Daca a doua intrebare nu am inteles-o bine si te referi la un dispozitiv de TESTARE a UPS-ului cu recuperarea energiei atunci se poate folosi dar se aplica limitarile de temperatura a componentelor (in cazul acestui UPS ar fi un regim continuu de 100W - 125W). Link spre comentariu
cristi_dolce_2009 Postat Iulie 1, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2011 da aiinteles foarte bine despre"perpetuum mobile"este vorba,am citit asa cvea acum 2 ani si acum as vrea sa incer cu acest ups,numai ca un electronist (se zice ca este electronist) mi-a bagat o gramada de bazaconii in cap..precum ca nu7 ar merge ups;ul la un amperaj mai mare sau daca incerc sa incarc bateria alimentate de ups nu se poate zicea cv de curent satatic si dinamic....am impresia ca mi-a impuita capul cu minciuni :cry: .iti multumesc mult pentru ajutor,am sa pun un ventilator mare in ups pentru racirea componentelor,daca este nevoie schimb radiatoarele cu unul mai mare.doresc sa folosesc ups;ul cu metoda asta cu reincarcare in acelasi timp doar pe un singur tv care are freo 75w consul energie!crezi ca il poate alimenta mai multe ore incontinu? multumesc anticipat Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 TESTARE, TESTARE, TESTARE, am scris nu utilizare spre consum. Daca electronistul acela, sau mai bine zis "carpaciul de duminica" nu stie ce este aia eficienta si pierderi ireversibile sub forma de caldura atunci o sa incerc sa-ti explic pe scurt, babeste, fara sa dau valori exacte.Sa presupunem ca ai aceasta configuratie :UPS alimentat din acumulator auto iar un redresor auto, alimentat din UPS este conectat sa incarce acelasi acumulator. Sa zicem ca eficienta la UPS este de 80% (restul de 20% este caldura cedata aerului) si la redresor de 90%. Sa zicem ca ai energia 100% in acumulator (nu lucrez cu valori de tensiune pentru ca mai mult complic situatia). Deci, iei 100% din acumulator si, prin UPS, la iesire ai 80%. Cu acei 80% alimentezi redresorul care scoate la iesire 72% (80x90%). Acesti 72% sunt folositi pentru incarcarea acumulatorului. Ai sesizat ca scoti 100% si pui inapoi 72%. Diferenta de 28% este pierderea sub forma de caldura. Rezulta descarcarea acumulatorului pana in momentul in care se va opri UPS-ul prin atingerea limitei de descarcare maxime a acumulatorului.Daca TV-ul are sursa in comutatie cred ca il poate alimenta cateva ore fara ca temperatura componentelor sa creasca periculos (presupun ca stii ca ordinea este: acumulator -> UPS -> TV si fara redresor de la UPS la acumulator). Un ventilator de calculator montat pe carcasa, sa introduca aer rece in UPS, il va ajuta. Link spre comentariu
cristi_dolce_2009 Postat Iulie 1, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2011 stiu care este ordinea , eu am crezut ca o sa imi alimenteze tv fara oprire.insa este freo diferenta daca reincarc bateria cu redrsorul din curentul produs de ups?adica va functiona mai mult sau tot la fel?din ce mi-ai explicat pana acum,nu prea cred.oricum mersi mult incaodata,pentru ajutor Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 stiu care este ordinea , eu am crezut ca o sa imi alimenteze tv fara oprire.insa este freo diferenta daca reincarc bateria cu redrsorul din curentul produs de ups?adica va functiona mai mult sau tot la fel?Pai tot la fel merge, chiar mai putin. UPS'ul are pierderi la convertirea energiei din baterie, redresorul are pierderi la incarcarea bateriei, practic faci o masina care iti descarca bateria, pana cand la un moment dat va fi nevoie sa o pui la loc din UPS de unde a plecat ca sa fie reincarcata. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Scrii ca stii care este ordinea dar pui aceeasi intrebare. Se pare ca nu am fost suficient de explicit. Cand ai un acumulator de putere mica, si nu ai ai alta sursa de energie disponibila, si vrei sa testezi ups-ul pentru caracteristica termica atunci, si numai atunci, folosesti aceasta metoda. Intelege ca acesta metoda este pentru testare, FARA ALIMENTAREA UNUI CONSUMATOR, prin aceasta metoda se mareste artificial timpul pana la care se descarca acumulatorul permitant observarea incalzirii componentelor. Mai clar de atat nu pot fi. Asa cum a scris @Th3_uN1Qu3 faptul ca adaugi si TV-ul la aceasta configuratie UPS + redresor nu face decat sa descarce acumulatorul mai repede pentru ca oricum redresorul absoarbe cei 28% la care m-am referit, fiind un consumator, la care se adauga consumul TV-ului. Un sfat. Daca vrei un raspuns corect incearca sa specifici clar ceea ce vrei (de exemplu: am o cabana la munte si vreau sa alimentez un TV acolo si am nevoie de o sursa de energie) altfel sa nu te mire daca vei fi luat in bascalie. Link spre comentariu
cristi_dolce_2009 Postat Iulie 2, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2011 cam asta as fi frut sa incerc insa nu ma pricepeam asa de bine,imi era frica sa nu stric ups daca zici ca nu merge o las balta mersi ca mi-ai dat niste sfaturi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum