Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau sa creez o pagina de web

susanu_pisu

Postări Recomandate

Vizitator sorin_frumuseanu

Conducerea firmei la cere lucrez m-a rugat daca pot sa le fac o noua pagina de web a firmei....nu am mai facut niciodata asa ceva si v-as ruga daca ma puteti ajuta...

Salutare amicule.Intamplator ai noroc cu clarificarea pasilor, eu fiind om de online.Adica am intrat pe acest forum pentru a ma mai documenta pe diverse probleme de electronica si in felul asta sa mai scap de internet :)Am vazut smr.ro si din cate vad e un site corporate care trebuie tratat altfel, adica profesional.Mai exact, tre sa stabilesi/stabiliti in firma scopul site-ului, adica raspunsul la "am un site ca sa ce?". Ideal e sa puteti raspunde la cat mai multe indrebari din scop site: http://www.seoextendserv.ro/pagina_scop_site.htmUn lucru care nu a fost specificat acolo este inregistrarea marcii, ca sa nu aveti surpriza ca alte firme sa ia domeniul smr.ro.Un alt lucru care trebuie analizat bine: cine sunt potentialii client? Firme din Romania sau strainatate? In functie de acest raspuns se stabileste ce afiseaza prima pagina (continut in engleza, romana sau chiar franceza, presupunand ca se targeteaza tari din africa unde preponderent e utilizata franceza).In felul asta stabiliti cat de cat un buget pt webdesign.Frumos e sa va ganditi si la un buget pt promovare online. Adica ok, ajungeti la un site frumos dpv al usabilitatii (usor de navigat, comunicat cu firma...) dar veti dori sa apareti si pe prima pagina din google dupa anumite cuvinte cheie. Asta inseamna seo (specialitatea mea) si e alta distractie.Versiunea rapida insa, buget redus, pentru un nou site:1. Hosting la godaddy (vreo 5E/5GB lunar).2. In administrare hosting gasesti o gramada de "programe de generat site-uri", care se instaleaza din buton.Iti recomand ca si cms (administrare website) instalarea unui wordpress, unde alegi ca prima pagina o pagina statica, restul de categorii tot ca pagini statice.Versiune profi: apelezi la o firma de programare web si webdesign careia ii dati, pe baza de contract, specificatiile.Nota aici: De regula aceste firme sunt profesioniste pe domeniul lor, dar nu prea tin cont si de seo, aici vorbind de o alta industrie.Ca sfat: mergi pe profesional. O singura comanda venita din online poate amortiza toata investitia.Succes
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• susanu_pisu

10

• petreelectronic

9

• riderinblack

4

• Badman

3

poi si aceste siteuri se platesc?ca vad ca ziceti cont de test....

Site-ul e una si gazduirea e alta. Ca sa va fac o paralela e ca si cum v-ati cumpara o masina (adica site-ul, care se plateste o data). Dar daca in respectiva masina nu se baga si benzina (adica gazduirea lui) e un bibelou. Iar o gazduire de proba este ca si cum vecinul de la 2 v-a dat o sticla de 2 litri de benzina sa puteti ajunge cu masina la peco. Iar cu timpul masina se mai strica (adica se mai face un upgrade la site), acolo iara costa (ca le service).Sper ca am fost destul de explicit.
Complet gresit. Omul a zis ca vrea sa-si faca un site singur. Contul de gazduire pe care i l-am propus include un soft (RVsitebuilder) cu care poate sa-si faca un site aproape oricine doreste. Mai mult decat atat are la dispozitie 5 zile gratuit pentru a testa aplicatia, implicit contul de gazduire. Este greu de inteles?
Link spre comentariu

Complet gresit. Omul a zis ca vrea sa-si faca un site singur. Contul de gazduire pe care i l-am propus include un soft (RVsitebuilder) cu care poate sa-si faca un site aproape oricine doreste. Mai mult decat atat are la dispozitie 5 zile gratuit pentru a testa aplicatia, implicit contul de gazduire. Este greu de inteles?

Si dupa cele 5 zile nu plateste lunar gazduirea (asta daca nu o foloseste pe cea existenta)? Sau tu doar incerci sa-l "prinzi" de client (nu am nimic impotriva, ca nu am firma de hosting, dar macar oferiti omului informatii usor de inteles).

Si sa nu crezi ca numai voi aveti tool-uri pentru crearea de site-uri, sunt destule, m-am lovit de ele (tot de la ceva prieteni care le-au descoperit si imediat au crezut ca pot sa-si faca ce portal vor ei si cu acel portal sa "bata" yahoo-ul sau haifaivu') si le cam stiu limitarile.

Plus ca poate folosi diferite cms-uri (adevarul este ca necesita ceva mai multe cunostinte decat un simplu site-builder dar si rezultatul este pe masura).

Si, ca sa revin la idee, chiar daca isi face site-ul singur tot are ceva costuri, acestea reflectandu-se in timpul alocat dezvoltarii site-ului (de aici si comparatia cu masina, poti cumpara una second hand, adica site facut de tine sau poti cumpara una noua, adica site facut de cineva care se pricepe). Dar un pret tot are, mic sau mare e deja o alta problema.

Link spre comentariu

Nu incerc sa prind pe nimeni, dimpotriva. Are la dipozitie perioada de proba tocmai pentru a incerca. Daca-l aranjeaza solutia noastra mergem mai departe, daca nu ne vadem fiecare de treaba noastra. Sau poate va fi multumit de cum ruleaza hostul si te va pune pe tine sa-i faci site-ul.

Link spre comentariu

Corect, desi e atipic sa "rogi" un angajat.Eu i-am explicat cat de cat despre adevarata putere a unei pagini web.De ex forumul acesta e pe prima pozitie in google dupa "forum electronisti". Cel mai simplu-simplu: Pagina word, save as html + upload pe un hosting oarecare, fara verificare site uptime, hotlinking, statistici...

Link spre comentariu

Omul a intrebat cum sa faca un site nu unde gaseste un serviciu de gazduire !!!

Corect. Eu am prezentat o posibila solutie. Pentru a incerca aplicatia trebuie sa-i dau cPanel, ori cum o pot face fara sa-i dau si gazduire?
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Dupa mai multe sfaturi sunt la alegere intre 2 programe de executie de pagini web...unl "web page maker"si unul profesional "ädobe dreamweaver cs4" si inca nu mam decis cu care sa lucrez....ultimul este un pic mai greu dar am acces si la limbajul html...

Link spre comentariu

Parca ziceai ca vrei sa te descurci mai "subtire". Ai vazut cat costa licentele la aceste programe? Daca le-ai descarcat gratis nu inseamna ca sunt gratuite, au perioada de proba 15 zile.Si cu RVsitebuilder poti lucra in HTML daca ai nevoie.

Link spre comentariu

Codul php, html, js etc pot fi scrise si cu notepad-ul (dar nu cu wordpad sau office!!!) sau orice alt editor de text simplu. Eu, de exemplu, folosesc quanta (sub linux) pentru astfel de editari, pentru windows se poate folosi notepad++. Ambele programe sunt mult mai bune decat clasicul notepad si se apropie de softuri gen dreamweaver.

Iar daca vrei sa generezi codul html doar "click-uind" intr-un program poti incerca Kompozer, un editor WYSIWYG gratuit.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

E totusi un site corporate, cu pretentii.Am intrat pe forum sa mai intreb ceva, ocazie cu care m-am uitat la evolutia site-ului: tot asa.Unele lucruri nu se pot face profesional fara un buget minim.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări