mișa Postat Decembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Multifilar inseamna de la 2 in sus inclusiv...2 Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Daca cumva simulezi, insereaza si-o pentoda CFB sa normalizezi armonicele... pardon, e PP, totusi... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Misa, e clar ca la tine singurul obstacol mai ramane un miez de calitate, ca la capitolul bobinare ... "n-ai taine" . Oricum, desi va fi scump proiectul asta, este un proiect foarte indraznet si bineinteles nu la indemana tuturor. Iti doresc multi bani in buzunar ca sa ajungi sa la perfomante cat mai bune. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Dar cam ce parere aveti de o schema fara condensatoare si rezistente? Ia uite ca am sa fac asa ceva:http://dl.dropbox.com/u/3712780/Proiect ... PP/6ST.pdfNormal, va fi conectata cu "serpi" facuti tot de mine...misa ,desteapta cale ai ales dar......si cea mai greadaca vede hpavictor acea schema o sa dezbata mult timp topologia ta,DAR numai dupa ce termina megaultrasuperampliful cu tubul de RF GU50 ,probabil in anul 2014..2015succes !! esti tare daca dibui trafurile acelea Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Bun. Acuma ca ne-am calmat s-ar putea sa vrei un 6j32 sau chiar 6n2p in loc de U1a si U1b. Transformatoarele din mijloc au diferente mici, chit ca nu par...Eu as regindi schema cu 6p6 CFB atacind direct 6s33... zi ca-s prost acuma...☺ Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 daca vede hpavictor acea schema o sa dezbata mult timp topologia ta,DAR numai dupa ce termina megaultrasuperampliful cu tubul de RF GU50 ,probabil in anul 2014..2015Ah , iar rasucesti cutitul in rana ! Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Doare rău? Şi findcă veni vorba de WE: Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Cu tenssiunea de alimentare potrivita, cu negativarile potrivite si transformatoarele potrivite, am sa obtin aptoximativ 100W la iesire. (la intrare 0.7V)Viobio, nu prea ai ce sa dezbati la topologia asta. Nu poti comenta calitatea condensatoarelor cu hirtie, nu poti comenta rezistentele fara inductanta si nemagnetice. Poti comenta trafurile, dar cine le comenteaza trebuie sa se priceapa (nu ca in cazul condensatoarelor si rezistentelor unde gasesti dume la greu pe net). :rade:Si inca ceva, referitor la "dibuitul" trafurilor pomenit de Viobio: Am publicat schema doar dupa ce am studiat cu atentie posibilitatea de a executa trafuri performante. Pot sa le fac. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Doare rău? Da , doare rau . Dar trece repede daca tratezi din timp cu multe satisfactii ! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 La TR4, nu i-ar fi mai bine reactiei din catodul 6S33 daca n-ar introduce si zgomotele captate de serpi pe lungimea celor 3-5m? Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Nu.In cazul de fata, reactia din catod se aplica exact pe bornele difuzorului, nu pe alta infasurare, si in felul asta compenseaza si rezistenta secundarului. (scade impedanta de iesire)Referitor la eventualele zgomote, ele s-ar propaga si daca ar fi o alta infasurare de iesire pentru ca bobinele sunt strins cuplate. Oricum, zgomotul captat de conexiunea spre difuzor e ultima problema la care am sa ma uit, daca am sa ma uit vreodata. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Impedanta de iesire scade si daca folosesti o infasurare dedicata CFB, avind avantajul ca poti dimensiona o valoare optima a reactiei, nu esti limitat in cei ~3dB, sa zic. E doar o idee, banuiesc c-ai analizat-o (ca oricum nu sint multe variante la dispozitie). Inductantele indicate in schema definesc banda de trecere inferioara, pentru banda superioara trebuiesc considerate inductanta de pierderi si capacitatile interspire, asta o spun pentru cei care deja au inceput sa bobineze ☺ Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Sigur ca si cu infasurare dedicata scade impedanta de iesire, DAR, atentie, nu este compensata rezistenta secundarului, care se va comporta ca o rezistenta in serie cu difuzorul. (nu ca ar avea prea mare importanta dar iti mai dau un argument: Asa vreau io sa fac.) Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Ultimul argument e cel mai bine documentat ☺ Bafta!Inca ceva, cu sirma de 0.2mm nu cred ca obtii, sau obtii la limita, toate acele inductante pe miez mai mic de 4cm², 0.3 orientat. Sirma de 0.15mm mi se pare mai potrivita. Inca o data spor la treaba! Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Eu nu tin minte sa fi pomenit ceva de grosimea sirmei sau de aranjarea infasurarilor...si multam fain de urare, spor si tie! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum