gedd Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Pentru Gedd: placile de aluminiu sus-jos au 480X250X5. Placile fata-spate au 290X150X15 cu picioruse cu totMultumesc Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Acuma la subiect si tehnic vorbind, eu nu prea inteleg cum a rezultat din sirma 0,71 0,6 Ohmi secundar (mi se pare mult) si nici conditiile de masurare a inductantei de pierderi, nu ca n-as mai fi vazut valori de "magnitudinea" asta (poftim, sa ai ce comenta...)Chestia e foarte simpla: avind in vedere miezul pe E20 si grosimea pachetului de tole de 60mm, rezulta o lungime medie a unei spire de 280mm. Avind in vedere ca avem 198 spire, rezulta lungimea de 55.44m. Tinind cont de faptul ca sunt cite 4 astfel de sirme in paralel, rezistenta se imparte la 4. Cu un calculator sau cu ajutorul unui tabel putem observa ca un fir de cupru de 0.71 si lungimea de 55m va avea 2.3 Ohmi. Daca consideram 4 fire in paralel vom avea 2.3/4=0.575 ohmi. Foarte apropiat de valoarea masurata...Ce zici?Daca masori inductanta primarului cu secundarul in scurt, vei obtine exact inductanta de pierderi.Cam asa stau lucrurile...Si mie mi-ar fi placut o rezistenta mai mica a secundarului (mi-ar fi convenit si 0 Ohmi ), dar nu poti fi cu toate. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Zic ca la prima vedere eu as fi estimat 0,4-0,5 Ohmi dar pina la urma nici nu-i asa important, oricum rezistenta reala de iesire e rezultatul a 5-6 variabile. Daca folosesti pentoda poti sa ai rezistenta secundarului de 0,001 Ohmi ca tot ceva de ordinul Ohmilor vei avea ca rezistenta de iesire. La triode se simte mai tare ponderea, fara sa fie asta criteriul in care sta performanta unui amplificatorInductanta de pierderi se poate masura si la diferite frecvente, cu acelasi secundar in scurt, rezultind valori diferite; ma interesa metoda de masurare. Eu am dat la un moment dat vreo 4 valori de inductanta de pierderi la interstage-urile mele pentru un acelasi primar cu secundarul in scurt dar n-a sarit nimeni sa comenteze, probabil toate 4 valorile erau grozav de relevante si de "uzuale", mai ales cea de 2mH... sau erau prea devreme, nu stiu... Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Inductanta de pierderi masurata la diferite frecvente prin metoda rezonantei da valori diferite din cauza capacitatilor parazite, cel mai bine este sa se masoare cu o punte sau prin masurarea reactantei inductive la o frecventa relativ mica si daca doresti o apreciere buna a transformatorului este bine sa ti-i cont si de valoarea inductantei primarului, daca de pilda ai un raport de 5mH/3H atunci transformatorul este un ... EDCOR Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Pina una alta, am stabilit ca acel traf de alimentare foate mare nu are ce sa caute linga lampile din amplificator, asa ca am sa construiesc o cutie separata pentru traf. Pentru asta trebuie sa inlocuiesc placa din spate a amplificatorului, asta nefiind o problema. Problema cea mai mare, a conecticii, am rezolvat-o cumparind niste mufe militarofile produse de Amphenol. (sunt convins ca tinerele generatii audiofile nu au auzit de acest superptoducator de conectica...ei au auzi doar de WBT, Furu.... si altii de genul asta care vind tot felul de tinichele aurite la pret de conector. Ei nu au auzit de Augat si Amphenol...de exemplu ...pacat.) Iata: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Proiect ... entare.JPG (produsele Amphenol se folosesc pe submarine nucleare si pe nave cosmice) 13A/pin, 1000V tensiune de lucru la ale mele. Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Pina una alta, am stabilit ca acel traf de alimentare foate mare nu are ce sa caute linga lampile din amplificator, asa ca am sa construiesc o cutie separata pentru traf. Pentru asta trebuie sa inlocuiesc placa din spate a amplificatorului, asta nefiind o problema. Problema cea mai mare, a conecticii, am rezolvat-o cumparind niste mufe militarofile produse de Amphenol. (sunt convins ca tinerele generatii audiofile nu au auzit de acest superptoducator de conectica...ei au auzi doar de WBT, Furu.... si altii de genul asta care vind tot felul de tinichele aurite la pret de conector. Ei nu au auzit de Augat si Amphenol...de exemplu ...pacat.) Iata: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Proiect ... entare.JPG(produsele Amphenol se folosesc pe submarine nucleare si pe nave cosmice)13A/pin, 1000V tensiune de lucru la ale mele.Aveti dreptate in ce priveste lipsa de cunoastere a tinerilor despre asemenea conectori , insa si pentru mine au fost necunoscute pana sa incep sa lucrez cu asa ceva . Noi le folosim ca standard pe acestea :http://www.souriau.com/waterproof/pdf/clipper.pdf iar la cerinta clientului le montam si de metal . Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Acei conectori au o hiba: culoarea. Cine a facut armata sigur nu uita culoarea aia si nu stiu cati vor sa o mai revada la ei in casa. Dar cred ca ii poti vopsi usor. Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Daca tot veni vorba de conectori, iata un simplu exemplu de conector audio produs de Amphenol, care poate fi cumparat cu 18 lei de la TME: http://www.tme.eu/ro/details/ac3mmdz-au ... b74a9f66cd sau http://www.tme.eu/ro/details/ac3fdz-au/ ... amphenol/# Conectorii Furu...folositi de mine se pot ascunde urgent in fata acestora...dar asta-i situatia. ...sau acest RCA care face contact: http://www.tme.eu/ro/details/acjd-red/c ... amphenol/# cu 17lei... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Pina una alta, am stabilit ca acel traf de alimentare foate mare nu are ce sa caute linga lampile din amplificator, asa ca am sa construiesc o cutie separata pentru traf. 13A/pin, 1000V tensiune de lucru la ale mele.O decizie inteleapta....... Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Dar cam ce parere aveti de o schema fara condensatoare si rezistente? Ia uite ca am sa fac asa ceva: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Proiect ... PP/6ST.pdf Normal, va fi conectata cu "serpi" facuti tot de mine... Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 D-le ,esti tare daca ai curaj sa faci asa ceva, acele transformatoare interstage trebuiesc bobinate banuiesc cu sirma 0,2mm stins de tot si sa nu spui ca multifilar Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2011 multifilar.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 multifilar.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++permaloy ?---------------------------------------------------------------------- Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2011 In prima faza dublu C, 0.3 orientat, aproape 4cm2. Mai vedem, mai auzim... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Acuma daca-ti spun ca asta e "scoala" Western Electric sper sa nu ma injuri... ☺ (de fapt e mai mult "facultate" WE). Ma preocupa topologii de genul asta de ceva (buna) vreme incoace, Lazaroiu poa' sa confirme c-am mai discutat...Iti doresc mult spor, teoria e frumoasa, practica... temporizeaza, nu prea merge cu hei-rup si cu termeneMagna cum laudae! PS.1. Asta e in buna masura un proces de invatare, trial and error2. Nu-i pentru incepatori3. Nu-i ieftin4. Nu cred ca multifilar e solutia Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum