Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu de nivel cu pic

Postări Recomandate

• Răspunsuri 82
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu merge si pace am programat cu pickit2 si imi da O.K.cu osccal 3400 se srie bine fisierul hex. dar cand il pui in montaj nu functioneaza.

Problema cu OSCCAL am intalnit-o la un prieten de-al meu. Realizase un montaj cu joc de lumini pe 3 leduri pe un PIC12F675 si nu functiona corect. Curios ca la mine pe breadboardul meu functiona perfect asa ca am trecut la comparatii. Diferenta era ca el folosea pentru programare ICPROG si AD-PIC 02 (sau 01 nu mai stiu sigur) pe cand eu folosesc PICKIT 2 cu softul aferent. Am incercat sa programez pic-ul lui cu uneltele mele si din start softul de la PICKIT 2 m-a informat ca OSCCAL nu este corect si parca tot valoarea de 3400. Dupa ce am refacut calibrarea OSCCAL, montajul facut de el a functionat perfect. Incearca si tu o recalibrare sa stii una si buna.
Link spre comentariu

Asta am si facut am recalibrat osccal cu pickit 2 luat de la magazin cu softul aferent mi-a scris picul mi-a dat verificare si pus in montaj pauza.Partea proasta ca releul cu 555 imi tot da erori si-mi puneam mari sperante in asta cu pic dar poate ca se gaseste o solutie. Pt. @10vid am pus senzorii la minus si cand sunt cazuti amandoi releul nu este atras nu face nimic.

Link spre comentariu

Mi-au sosit azi niste cipuri 629, am incarcat hex-ul si nu mi-a mers nici mie. Am luat dupa aceea un multimetru si am masurat tensiunea pe cei doi pini de intrare. Nu arata nimic nici fata de (-) nici fata de (+) :bataie Pinii erau liberi, dar m-am tot gandit de ce oare nu functioneaza rezistentele interne spre (+). Iar analogic nu avea cum sa fie configurati, pentru ca 629 nu are ADC.Pana la urma a reiesit ca pinii erau chiar analogici si trebuiau "digitalizati" de la Comparator :sparge:

pompa_pic12f629_v6.zip

Link spre comentariu

@10vid la tine functioneaza in simulator ptr ca el seteaza frecventa care vrei tu si nu foloseste osscaldeci la pagina 56 in pdf http://ww1.microchip.com/downloads/en/d ... 41190c.pdf spune cum se initializeaza osscal

bsf STATUS, RP0 ;Bank 1call 3FFh ;Get the cal valuemovwf OSCCAL ;Calibratebcf STATUS, RP0 ;Bank 0
Valoarea OSCCAL se pare ca nu e necesar sa fie programata. Programatorul stie s-o memoreze inainte sa stearga memoria, iar apoi s-o puna la loc. Daca chiar iti da eroare gen invalid osccal, atunci inseamna ca a fost stearsa si trebuie sa o bagi manual o data, si va ramane acolo si dupa alte programari, dar ea vine din fabrica programata in cip.Era si culmea, tot omul care vrea sa aprinda si el un led, sa aiba de a face cu treburi dinastea.
Link spre comentariu

Ce a aratat sofian este procedura de recalibrare a oscilatorului intern la cei 4MHz ±1% specificati de producator. Daca nu se foloseste aceasta procedura , oscilatorul va merge la frecvena centrala( probabil nu se va incadra in toleranta mai sus mentionata, dar pt aplicatii "non-time-sensitive" este ok), iar valoarea de recalibrare de la ultima locatie din memoria program poate lipsi, fara consecinte asupra functionarii programului. Daca, in schimb se foloseste procedura de recalibrare, lipsa valorii osccal va conduce la creearea unei bucle in executia programului ce nu va trece de aceasta procedura - aparent pic-ul nu face nimic.

Link spre comentariu

Am verificat si eu, este OK totul. Consum fara releu sub 0,5 mA. Valoarea osccal (cea corecta din fabrica sau alta pusa aiurea) practic deabia se simte la temporizarea de 5 secunde si nu este critica.Intre timp am mai facut si o schema cu un integrat cu porti NAND, fara temporizare, actionare la prima inchidere/deschidere de contact in stilul celor precedente.

post-29403-139829292247_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări