Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare soft numarator 4 digiti cu PIC

Postări Recomandate

...

si pcb-ul (vreau sa-l refac pentru comanda display cu tranzistori )

...

Cateva greseli existau, de aceea cred ca nu functiona corect din prima.

- un segment b neconectat, digitul ptr zeci 

- doua segmente c neconectate, digitii ptr zeci si sute

- nu trebuie conectati ambii pini CA ai digitului impreuna, este suficient unul conectat la plus/minus, asa reduci deja 3 strapuri

Pe poza cablajului tau am re-desenatt eu cateva modificari utile si conectarea digitilor neconectati.

Posted Image
Editat de GeoMar
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vă salut. Cu ceva timp în urmă am început lucrul la o maşină pentru bobinat. Iniţial am folosit un numărător electromecanic, fără resetare, dar este obositor să tot notezi cârdul de cifre şi să tot scazi sau plusezi. Mai demult am făcut o schemă de numărător, am luat un PIC 16F628A şi l-am dat, printr-un intermediar, cuiva să scrie codul în el. A durat o vreme, până să încerc să încropesc montajul, iar acum, când l-am alimentat, constat că nu funcţionează (nu-mi dau seama nici dacă este funcţională). Între timp am pierdut şi fişierul .hex, împreună cu altele de pe HDD-ul care s-a dus naibii. Nu am nici garanţia că acel fişier a fost scris în PIC şi nu mai găsesc nici pe internet fişierele cu schema si codul (schema o mai am încă) şi este vorba de astea:

Văd că schema din thread este funcţională şi s-au făcut mai multe montaje de către utilizatori ai forumului, aşa că am rugămintea de a o mai posta odată (deşi bănuiesc că este schema lui Samopalkin) dacă diferă.

Aş dori să utilizez un traductor Hall de tipul ßSM 231 (IPRS) pe care-l am sau un alt traductor Hall, dacă-mi puteţi recomanda vreunul şi modul de conectare în schemă, iar ca display, am o matrice din două dual display 7 segment TOD 5261BG (verde, cu anod comun). Solicit sprijinul pentru că sunt novice în lucrul cu microcontrolere.

Mulţumesc.

Link spre comentariu

Salutari tuturor!

Am facut si eu numaratorul cu PIC16F628 si am incarcat hex-ul postat de GeoMar si am o problema la adunare: numai la 10 impulsuri aduna 1. Daca o mai patit cineva la fel si cum pot sa rezolv?

Multumesc anticipat.

La fel am paţit şi eu, am folosit .hex pentru anod comun. Cu microcontact mecanic imi numără aleator, la incrementarea cu +. La numărătoarea cu - se blochează, motiv pentru care am anulat contactul de pe pinul respectiv. Am folosit şi .hex-ul lui Samopalkin (cred că este identic cu ce a pus @GeoMar, nu am urmărit toate liniile) şi făcea la fel. Am înlocuit contactul cu un traductor optic şi a început să-şi revină. Încă minte, dar sper să fie doar din discul cu fantă, pentru că nu am reuşit să-l centrez perfect (mai are abateri de zecimi). Mai lucrez la el. Aş încerca cu un senzor Hall, dar nu am, nu ştiu care s-ar potrivi şi nici modul exact de conectare al acestuia. Încă nu am o rezolvare finală.

Eu aş fi vrut să fac schema din postarea #62, însă am pierdut fişierul .hex când mi s-a dus naibii un HDD şi nu ştiu să scriu altul.

Editat de Lonerider
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări