Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare soft numarator 4 digiti cu PIC

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

acum vreo doua luni am realizat si eu acest numarator...nu stiam ca se discuta despre montaj pe forum.. eu l-am folosit pentru a numara dintii de pe o roata .  am folosit un senzor inductiv si vreau sa spun ca isi face treaba foarte bine,nu rateaza nici macar un dinte si l-am testat  la viteza mai mare decat era nevoie..senzorul acesta se poate folosi doar daca materialul rotii dintate este metalic..

Editat de Myhayxx
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna seara,

Daca mai are colegul  @GeoMar proiectul, pe undeva......

Multumesc.

Uite am urcat iar arhiva aici  http://fastupload.ro/451c6a5e7fd9911f77cbc1238109c772.html

Pentru ca eu am folosit afisaj Catod Comun, in arhiva este doar HEX pentru Catod Comun.

Am urcat si o arhiva cu HEX-uri pentru Catod Comun - Anod Comun  http://fastupload.ro/781fba4093f0a39d77d82174d3ef11d2.html

Editat de GeoMar
Link spre comentariu

Yep! Daca nu legati si pinul 16 la + printr-o rezistenta de 1k (asa cum de fapt apare in schema, dar pe cablaj nu apare), nu o sa functioneze. Sa-i fac si o cutie (cel mai greu lucru :rade: ) si o poza,

Da asa este, ai dreptae, cand am proiectat cablajul nu am pus acea rezistenta, mea culpa..

Acum este pusa pe spatele cablajului, poate daca am timp modific cablajul pentru un afisaj cu 4 digiti multiplexati.

Ceva poze cu realizarea ta se poate?

Link spre comentariu

Sigur, am sa pun maine poze (montajul e la servici), in disperare de cauza l-am realizat pe un breadboard si acolo functiona (culmea ca acolo am pus toate rezistentele si asa mi-am dat seama  :rade: ), chiar cu un 16f627A (am gasit unul prin sertar), merge si cu 16f628A, tasta +1 am facut-o cu un led IR si un fototranzistor,  merge bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări