GeoMar Postat Mai 2, 2012 Autor Partajează Postat Mai 2, 2012 Ar trebui să se găsească în ambele tipuri de ventilatoare.Am demontat doua ventilatoare, unul de la o sursa PC si altul de la un procesor.Pe cel de la procesor (cu trei fire pentru alimentare) am gasit un HALL IC, asa scrie pe placa, dar nu gasesc un datasheet pentru el.Modelul este HI 401 si are 4 picioruse.Pe placa din ventilatorul de sursa, am gasit cred, senzor HALL, dar de asemeni nu reusesc sa gasesc datasheet pentru el.Pe el este inscriptionat 1301 D 309.Daca ma poate ajuta cineva, cu un datasheet ceva, eventual o schema de folosire, multumesc anticipat. Link spre comentariu
francezu Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Primul este probabil acesta : http://doc.chipfind.ru/pdf/everlight/hi401.pdf , este un senzor bipolar cu ieşire bistabilă ( latched) - necesită inversarea câmpului magnetic aplicat pentru schimbarea stării la ieşire- nu este bun! Al doilea, probabil ăsta , este tot un senzor bipolar cu ieşire liniară, centrată la mijlocul tensiunii de alimentare pentru inducţie 0. Ar merge in cazul tău dacă este urmat de un comparator cu fereastră, care să dea un semnal util când s-a depăşit un anumit prag al inducţiei ( nu contează sensul); alternativ se poate folosi doar un comparator cu histeresis, şi se montează magnetul astfel incât acest comparator să fie declanşat ( ex: pentru inducţie pozitivă, pragul comparatorului va fi ales în jumătatea superioară a tensiunii de alimentare). Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 am citit destul de fugitiv, cum realizati impulsul unei rotatii?cu senzor hall?de fapt ce ar trebui sa avem la intrare? o punere la masa, in mod normal avem +5V prin rezistorul de 1K, apoi prin punerea la masa uc-ul interpreteaza o incrementare...merge un senzor optic? Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2012 DA, numararea inainte/inapoi se face prin punere la masa.Era interesant de facut un montaj cu 2 senzori optici dintr-un mouse cu bila, care in functie de sensul de rotatie (inainte/inapoi) sa trimita automat impuls pe intrarea corespunzatoare inainte/inapoi in functie de sensul de bobinare.Poate cineva reuseste sa realizeze acest montaj pentru completarea numaratorului.Eu am folosit un releu REED si magneti dispusi pe roata (era vorba de roata unui tractor).L.E.Eu am desenat cablajul pentru digiti, in functie de digitii pe care-i aveam. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Eu am desenat cablajul pentru digiti, in functie de digitii pe care-i aveam.pai si eu as vrea sa redesenez cablajul cu digiti, am cumparat cu putin timp in urma niste digiti catod comun(vanzatoarea mi-a spus ca sunt anod comun si ca e tot una cu cei separati), cuplati 2 cate 2...vreau cateva info despre digitii Dvs., sa-i compar cu ai mei, sa vad ce iese...l.e.:problema la simularea in Protheus...cred ca nu am ales bine digitii...fisierul atasat: sa se stearga extensia .txt sa ramana doar .DSN[attachment=0]SCHEMA INCOMPLETA Numarator 4 digiti Catod Comun cu PIC 16F628A.DSN.txt[/attachment]adica, am 8 rezistoare de la uC care ar trebui sa le conectez la pinii a,b,c,d..., ori eu am doar 7 borne de la digiti... Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 nimeni nu stie... Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Ce model de digiti ai tu? Normal sunt 8 rezistente: 1- segment a de la digit 2- segment b de la digit 3- segment c de la digit 4- segment d de la digit 5- segment e de la digit 6- segment f de la digit 7- segment g de la digit 8- puntul zecimal dp de la digit Sunt doar 7 rezistente, la numarator NU se foloseste punctul zecimal dp. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 am aflat intre timp...multumesc oricum[attachment=1]SHARLIGHT CM2-0565500.jpg[/attachment]cat despre simulare, functioneaza cam ciudat Link spre comentariu
Vizitator razvanemil Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Salut. Am vazut ca exista pe piata 3 modele de PIC16F628A - I/P, I/SS si I/SO. Care este bun pentru schema facuta de GeoMar?Multumesc! Link spre comentariu
francezu Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Oricare, diferenta este doar la capsula - vezi datasheet. Link spre comentariu
Vizitator razvanemil Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Multumesc pentru informatie. Link spre comentariu
Vizitator razvanemil Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Cu sprijinul lui GeoMar de la care am luat pic-ul programat si afisajul au reusit sa fac si eu numaratorul.THK GeoMar Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 23, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 A iesit frumos, felicitari. Este bine ca sa-i faci o mica carcasa in care sa-l montezi. Link spre comentariu
Vizitator razvanemil Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Asta-i urmatorul pas. Sa gasesc o carcasa pentru el. Link spre comentariu
briobit Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 un contact ca asta de mai jos e bun acolo? distanta de lucru cam 4-5 cm in aer Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum