Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare soft numarator 4 digiti cu PIC

Postări Recomandate

Daca nu ii dai de cap poti sa te uiti si aici :http://translate.googleusercontent.com/ ... qcIzt828EA Merge cu display C-comun dar si cu A-comun .

Pacat ca am descarcat arhiva de pe site-ul propus de tine si nu merg fisierele LAY si SPL7, ca sa le pot deschide cu Sprint Layout 5 si Splan 7. :sparge: Daca aceste 2 fisiere nu merg deschise, inseamna ca si HEx-urile nu vor putea fi scrise in PIC. :nas:Imi ramane speranta in HEX-ul modificat de fratello pentru 16F628A.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Merg numai ca tb sa le redenumesti .Windows-ul nu stie caracterele chirlice ( din default) .

Ok. Multumesc :aplauze , am sa incerc si asta. Sper sa mearga.L.E.Am redenumit fisierele si intradevar merg deschise fisierele.Cand ajung acasa de la servici, am sa incerc sa scriu si HEX-ul redenumit in PIC. :da
Link spre comentariu
Vizitator Florin Wacykiewcz

Salut. Nu mai dureaza mult pina o sa fie complet gata softul in C. Ai aici o versiune preliminara. Acum sunt inca in faza de teste si mai e de lucru la cod dar cred ca ar trebuii sa-ti aprinda display-ul. Incearca hex-ul din proiectul asta. Poti sa-l modifici cu MPLAB-ul sau spune-mi ce vrei sa schimbi. Mie codul asta i-mi afiseaza un count-up pe display de la 0 la 99. Pentru teste am folosit doua display-uri cu anod comun. Dupa placa pe care ai desenat-o cred ca e la fel ca la tine.Cnt.zipDaca nu merge din prima poti sa mai experimentezi cu linia__CONFIG( ... );Eu mi-am facut un counter cu un PIC 16F84 dar pinout-ul e identic si cred ca ar trebuii sa mearga su cu 16F628A. Proiectul asta este insa generat si compilat corect pentru 16F628A.

Link spre comentariu

Atasez o arhiva cu schema, hex-ul pentru digiti Catod Comun si cablajele pentru "Numarator 4 Digiti Catod Comun cu PIC 16F628A", pentru cei interesati sa realizeze un 'Numarator 4 Digiti'. :)

Am sa revin si cu poze, peste ceva timp.

[attachment=0]Numarator 4 digiti Catod Comun cu PIC 16F628A.rar[/attachment]

Printscreen-uri ale cablajelor.

Afisaj:

Posted Image

Numarator:

Posted Image

L.E.

Am uitat sa mentionez cateva detalii tehnice :rade: pentru realizarea "fizica" a numaratorului.

Cablajele se monteaza tip "sandwitch" unul peste altul, iar conexiunea intre cele doua cablaje, am realizat-o cu o pereche de barete (mama/tata) de pini drepti.

Baretele sunt lipite pe partea traseelor de cupru.

Se monteaza cablajul afisajului, cu partea traseeleor de cupru, spre partea traseelor de cupru, de la cablajul numaratorului si se rigidizeaza prin distantieri corespunzatori.

Succes. :da

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Revin si eu cu o rugaminte la cei mai priceputi. :jytuiyu Folosesc numaratorul din schema atasata, pentru numararea rotatiilor unei roti.post-17385-139829427276_thumb.jpgLa schema acestui numarator, vreau sa aplic impulsul pentru numarare de la un magnet (dispus pe roata pe care o monitorizez) si o bobina.Pana acum am folosit un releu reed actionat de magnet, dar vad ca nu vrea sa mai faca servici, nu mai functioneaza releul reed.Am desenat in graba, aceasta schema, inlocuind releul reed cu o bobina, un tranzistor si o rezistenta:post-17385-139829427253_thumb.jpgMerge sa folosesc aceasta schema pentru a da impulsul pentru numarare numaratorului?Am desenat doua sensuri pentru deplasarea magnetului, nu conteaza sensul, principal este ca numaratorul sa primeasca impuls pentru numarare indiferent de sensul deplasarii.Orice idee, sfat, critica sunt binevenite.Multumesc.

Link spre comentariu

un releu banal vrei să folosești???mi-e teamă că n-o să fie suficient de ”multă” bobina lui ca să ai o tensiune indusă de magnet cât de cât utilizabilă...mai bine caută alt releu reed, și gata balamucul...și apropo, din câte mai țin eu minte, releele reed nu sunt prea fragile (bine, balonul e sticlă e, dar de obicei alea sunt băgate în rășină, tocmai ca să nu ai asemenea probleme...), dar lipiturile lor cam da... reverifică conexiunile înainte să te apuci să cauți altul...

Link spre comentariu

... releele reed nu sunt prea fragile (bine, balonul e sticlă e, dar de obicei alea sunt băgate în rășină, tocmai ca să nu ai asemenea probleme...), dar lipiturile lor cam da... reverifică conexiunile înainte să te apuci să cauți altul...

NU vreau sa folosesc un releu.DA, ai dreptate, sunt fragile releele reed din privinta balonului de sticla.Cel folosit de mine, NU este bagat in rasina, doar tubul de sticla si pinii aferenti.Dar asta, pe care l-am folosit, a "cedat" destul de repede. :rade: Posibil si varianta cu lipiturile "fragile", am sa le verific, cu siguranta. :da Vroiam totusi sa "modernizez" putin instalatia de generare a impulsurilor, cu ceva mai "fiabil" fata de releele reed.Multumesc pentru sfaturi. :da
Link spre comentariu

Eu aş sugera utilizarea unui senzor hall cu ieşire digitală, ex : TLE4905L

Este buna si ideea ta, dar nu am momentan senzorul, ca sa-l achizitionez .... sa vedem, vroiam sa fac cu ceva ce "am prin cutia cu maimute".

Nu e mai bine daca folosesti un senzor hall de prin ventilatoarele de calculator ? Le mai poti gasi prin motoarele de prin videorecordere

Prin ce ventilatoare as gasi senzorul? Coolere pentru procesor sau ventilatoare din surse de alimentare?Ar fi interesant, ventilatoare/coolere se gasesc prin cutia de maimute. :rade: Va multumesc pentru sfaturi/idei. :aplauze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări