Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare soft numarator 4 digiti cu PIC

GeoMar

Postări Recomandate

• Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GeoMar

27

• amudsen

8

• francezu

4

• Voltus

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca tot nu se incumeta nimeni sa modifice softul, poate ma ajuta cineva cu un soft+schema, pentru un numarator cu 4 digiti.Numaratorul as vrea sa fie cu PIC 16F628A, digiti cu catod comun, sa poata fi resetat (un buton) si sa poata numara inainte/inapoi.Daca este posibil, as dori sa pot "modifica" eu pasul de numarare, adica nu vreau sa numere doar cu 1 (1+1=2+1=3...), sa pot modifica in soft (codul sursa) sa numere cu 1,3 (1,3+1,3=2,6+1,3=3,9 ...) spre exemplu.Numaratorul as vrea sa-l folosesc la o masina de bobinat, cat si la monitorizarea rotirii unei roti de diametru mai mare (ex: roata spate tractor).De aceea as fi interesat de posibilitatea numararii cu alt numar, nu cu 1, daca roata are diametrul de 3,25 m, sa zicem, sa pot numara cu 1,1 (3,25:3=1.0833).Impulsurile pentru numarare vor veni de la un releu reed, care este actionat de niste magneti, montati pe roata.Multumesc anticipat pentru un eventual ajutor.

Link spre comentariu

Poate te ajuta :"There are very few differences between a 16F88 and 16F628...Firstly addd this to the defines at the start of your program...cmcon equ 0x1FThen also at the start of your program where the port tris registers are being defined add...movlw 0x07movwf cmconLook in the Datasheet (Section 9.0 & 9.1) to see what I have done. "

Link spre comentariu

Poate te ajuta :"There are very few differences between a 16F88 and 16F628...Firstly addd this to the defines at the start of your program...cmcon equ 0x1FThen also at the start of your program where the port tris registers are being defined add...movlw 0x07movwf cmconLook in the Datasheet (Section 9.0 & 9.1) to see what I have done. "

Mersi fratello, am sa incerc sa ma joc putin si eu cu modificarile in soft, sa vad ce iese si sa invat putina programare si eu. :rade:

uite eu am folosit numaratorul asta pentru o masina de bobinat http://www.josepino.com/microcontroller ... ts_counterE tot cu 16f628

Interesant si numaratorul propus de tine, perfect pentru o masina de bobinat. Pacat ca nu are atasat si codul sursa, ca sa pot modifica "pasul" de numarare in functie de necesitatile mele, pentru al folosi si la alt proiect.Asa cum am scris, am nevoie de alt "pas" de numarare, mai mare decat 1.Mersi oricum pentru link. :aplauze
Link spre comentariu

Daca pui releul exact pe axa suportului de bobinat ( deci nu la manivela) poti avea un numarator de 1:1 si nu te mai chinui cu valori fractionare .

Ok, stiu asta, este valabil numaratorul de 1:1 la masina de bobinat.Eu am mentionat ca vreau sa folosesc numaratorul si la alt proiect, iar acolo am nevoie sa numar cu un numar mai mare de 1:1. :)Numai bine.
Link spre comentariu
Vizitator Florin Wacykiewcz

O sa re-scriu soft-ul asta in C sau Pascal si o sa postez aici in citeva zile sursa si hex-ul. La masina de bobinat va merge si cu schema asta dar la numerele cu virgula cred display-ul ca va trebuii inlocuit cu un LCD. Complexitatea circuitului va fi similara.

Link spre comentariu

O sa re-scriu soft-ul asta in C sau Pascal si o sa postez aici in citeva zile sursa si hex-ul. La masina de bobinat va merge si cu schema asta dar la numerele cu virgula cred display-ul ca va trebuii inlocuit cu un LCD. Complexitatea circuitului va fi similara.

Ar fi super ok daca rescrii softul din nou.

Astazi am sa incerc sa fac montajul din linkul lui @dj_steel, in functie de timpul liber.

Am desenat si 2 cablaje pentru el, unul pentru cei 4 digiti si unul pentru numarator.

Cele doua cablaje vor fi montate unul deasupra celuilalt, tip sandwitch. :rade:

Cablajul pentru digiti:

Posted Image

Cablajul pentru numarator:

Posted Image

Referitor la numerele cu virgula, cred ca se mai poate adauga un digit pentru cifrele dupa virgula, PIC-ul mai are pini liberi (daca se pot folosi) si ar rezulta un numarator cu 5 digiti, care numara pana la 9999,9. :)

Link spre comentariu

Am realizat numaratorul, am scris PIC-ul, dar ... Nu merge. :sparge: Sa fie oare din cauza ca pe site se foloseste PIC 16F628 si eu am folosit PIC 16F628A ? :nas:L.E.Afisajul (digitii) i-am verificat (alimentat) separat si sunt OK, toate segmentele.Deci "defectul" este de la montaj. Am sa mai "bibilesc" putin la el..

Link spre comentariu

Multumesc @fratello si @Voltus. :aplauze Am sa testez prima data hex-ul de la fratello, iar daca tot nu merge am sa fac schema din link-ul tau Voltus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări