Vizitator dragos90 Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 Buna ziua!Am achizitionat de curand un AX-594... f ok aparatul dar are o mica hiba: pe VDC afiseaza in gol o tensiune de ~300mV iar pe VAC ~30mV, ambele oscileaza dar cand masor ceva se stabilizeaza, iar daca pun bornele in scurt dispar. Cei de la service n-au putut sa imi dea o explicatie dar au zis ca l-au verificat si de masurat masoara bine (am indoieli aici, o sa il compar cu alte aparate zilele astea). De la ce ar putea sa fie? Multumesc! Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 Asa fac multe aparate digitale.Nu-i nici o problema.Si ale mele de laborator faca asa pe domeniile mici.Important e sa masoare bine. Link spre comentariu
Vizitator dragos90 Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 Mi-ati luat o piatra de pe inima. Multumesc frumos Link spre comentariu
Craciun Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 Pe scala de 200mV orice multimetru digital "vede" catre convertorul analog digital o impedanta de intrare de aproximativ 10Mohm. Deci orice curent parazit cat de mic se va transforma la intrare intr-o tensiune de ordinul mV. E posibil de asemenea ca circuistica de "autozero" a IC-ului din multimetru sa fie decalibrata. Link spre comentariu
Vizitator dragos90 Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 Inteleg... deci solutia este alt multimetru sau il las asa ca nu afeacteaza masuratorile... cred, trebuie sa fac rost de niste "mV calibrati" sa verific. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 Inteleg... deci solutia este alt multimetru sau il las asa ca nu afeacteaza masuratorile... cred, trebuie sa fac rost de niste "mV calibrati" sa verific.Nu afecteaza. Pune'l in orice circuit care nu este alimentat si ai sa vezi ca scade la zero. Am Uni-T UT60E si face la fel pe scala de 200mV. Link spre comentariu
Vizitator dragos90 Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 Ok. Verificat, convins. Multumesc pt sfaturi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum