Vizitator opc0de Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 Salut tuturor! Sunt un incepator in domeniul electronicii adica stiu foarte putine,ca programator ma pricep destul de bine si as vrea sa pot sa realizez mici proiecte cu care sa imi ocup timpul.Pentru inceput ma gandeam sa fac un led care sa se aprinda atunci cand primesc un mail nou ledul sa fie conectat la usb. Cum as putea sa fac asta?... partea cu verificarea mailului ma descurc dar nu stiu cum as putea lega un led la usb si sa trimit curent catre el . Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi tutoriale orice. Link spre comentariu
Mindware Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 Pai nu prea poti asa simplu....Iti trebuie un microcontroller(cel putin) care detine controller USB sau folosesti un ft232 si un mic microcontroller simplu si ieftin si mult mai usor de programat.Sincer,recomand varianta a doua.E mult mai putina bataie de cap. Link spre comentariu
kyme32 Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 Salut tuturor! Sunt un incepator in domeniul electronicii adica stiu foarte putine,ca programator ma pricep destul de bine si as vrea sa pot sa realizez mici proiecte cu care sa imi ocup timpul.Pentru inceput ma gandeam sa fac un led care sa se aprinda atunci cand primesc un mail nou ledul sa fie conectat la usb. Cum as putea sa fac asta?... partea cu verificarea mailului ma descurc dar nu stiu cum as putea lega un led la usb si sa trimit curent catre el . Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi tutoriale orice.pare debil ce o sa spun, dar teoretic ar trebui sa mearga ca la cartedaca spui ca stii programare atunci e usor sa dai handle la usburi nu? ceva simplu, fara complicatii, fara programare pic sau alte matanii, disable/enable pe un usb anume, la acel usb sa fie legat un led si ui minunea ca merge, asta doar in cazul in care cand usbul e pe disable se opreste alimentarea pe el, dar cred ca asa este deci simplu, un programel care sa stie sa dea disable/enable pe un port anume la care legi tu un led la alimentarea acestuia, programelul sa verifice mailurile iar daca vede ceva nou, da enable la port timp in care ledul este aprinspenal, primitiv, dar ar trebui sa mearga, cel putin dupa logica meanumai bine Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 FT232 merge şi fără controller, poţi comanda cîteva ieşiri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum