Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cati wati are un amper?

electriclicdoll

Postări Recomandate

Multumesc... :aplauze Dar...ai putea sa-mi mai scrii si alte formule daca mai exista...de exemplu:sa calculez voltii daca am wati si amoperisau amperii daca am volti si wati.Multumesc mult :101 :aplauze :da

Link spre comentariu

sa calculez voltii daca am wati si amoperisau amperii daca am volti si wati.

W este rezultatul produsului(V x A).Deci se procedeaza invers, se imparte rezultatul(W) la termenul existent(A sau V) si se afla cel lipsa.
Link spre comentariu
Vizitator mitruta

sunt un elecronist in varsta aproape 56 de ani ..am adunat in atelierul meu multe piese .care acum nu imi mai folosesc ..daca ai nevoie de ceva spune si iti trimit ,nu trebuie nici o plata ..imi amintesc cum am inceput si cat ma bucuram cand faceam rostul de un ac180 sau bc 171..etc ..etc ..succes in continuare

Link spre comentariu

Cati Wati are un Amper?Adica am un contactor de 6 A si niste becuri si vreau sa vad cati wati pot sa bag pe un contac!

mergi pe formula 6A ---600W, ca sa tina contacul ala mult si bine.e la fel ca formula de la diametrul sarmei (ca trebuie sa legi becurile alea cu ceva) 1A --- 1mmdeci daca folosesti 6 becuri de 100W le legi cu sarma de unu jumate. pe fiecare bec.
Link spre comentariu

Cati Wati are un Amper?

:ras: Electriclicdoll, imi pare rau, dar e cea mai timpita intrebare citita pe aici! Liceul l-ai facut la fara frecventa??? Ore de fizica nu ati avut in programa???E ca si cum ai intreba citi metri are un kilogram!!!! :rade:

deci daca folosesti 6 becuri de 100W le legi cu sarma de unu jumate. pe fiecare bec.

De unde ai scos "legea" asta???Un bec de 100 W, la 220V, nu ia mai mult de 0,5 A!!!! In fir de cupru de 1,5 mm tine foarte bine la 6A!
Link spre comentariu

hai nu vorbi :bataie :sparge:

Cati Wati are un Amper?
:ras:

Electriclicdoll, imi pare rau, dar e cea mai timpita intrebare citita pe aici! Liceul l-ai facut la fara frecventa??? Ore de fizica nu ati avut in programa???

E ca si cum ai intreba citi metri are un kilogram!!!! :rade:

deci daca folosesti 6 becuri de 100W le legi cu sarma de unu jumate. pe fiecare bec.

De unde ai scos "legea" asta???

Un bec de 100 W, la 220V, nu ia mai mult de 0,5 A!!!! In fir de cupru de 1,5 mm tine foarte bine la 6A!

...
Link spre comentariu

@mitruta: vorbesti de piese electronice?chiar m-as bucura daca mi-ai putea oferi ceva piese...Ca sunt la inceput si acuma invat... :jytuiyu :speriat :dans:

sunt un elecronist in varsta aproape 56 de ani ..am adunat in atelierul meu multe piese .care acum nu imi mai folosesc ..daca ai nevoie de ceva spune si iti trimit ,nu trebuie nici o plata ..imi amintesc cum am inceput si cat ma bucuram cand faceam rostul de un ac180 sau bc 171..etc ..etc ..succes in continuare

Link spre comentariu
Vizitator comfel

Cati Wati are un Amper? Adica am un contactor de 6 A si niste becuri si vreau sa vad cati wati pot sa bag pe un contac!

In primul rand invatate sa postezi corect ..Ai pus o intrebare complect aiure trebuia sa specifici si la ce tensiune se alimenteaza contactorul ca sa se poata stabili ..Puterea .. in Wati ..... Vorbesti de Contactor sau Intrerupator ...Pentru Contactor ...Tensiunea (pe care nu ai specificato )inmultit cu 6A =Wati ...... :bataie
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări