Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 modele de subwoofere

Vizitator Vasile

Postări Recomandate

• Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

6

• Murcielad

4

• ReLLaXX

2

• nixforever

1

• 1 lună mai târziu...
Vizitator mihai7645

mersi! in sfarsit am planuri pt un woofer bun! de cat trebuie sa fie gaura pentru a putea pune difuzorul meu? am vazut ca difuzorul folosit este de 12".conteaza cat de lunga este tubul ("teava") din interiorul cutiei? cu ce influenteaza daca este mai lunga sau mai scurta?

Link spre comentariu
Vizitator fox

In documentatie nu scrie exact cat de lunga trebuie sa fie teava, dar din poze iti dai seama ca ajunge pana al nivelul gaurii de sus (lunginea nu o mai stiu ca a trecut ceva timp de cand l-am facut).

Link spre comentariu

Eu am facut un sub asemanator cu un difuzor Boschmann pe 12", dupa o schema de la SAL, singura diferenta fiind lipsa compartimentului interior. Deci e putin mai simplu de realizat. Dar avand in vedere difuzorul care e departe de a fi bun si performant, suna foarte bine. Jos, puternic, da tot ce vrei. Il am pus pe un amplificator Kenwood KA - 880 SD (model mai vechi) legat in punte. Fabricantul il da la 2 x 100 W RMS / 4 Ohm. Sinus are aproape 2 x 70 W. Dar in punte rupe efectiv basul ala. Semnalul vine de la iesirea de sub a amplificatorului surround (Medion cu DVD player incorporat). Am iesit ieftin si cu el. Aprox 2 mil (avand in vedere ca este finisat cu furnir de fag lacuit) cu tot cu difuzor. Prima data cand am incercat un model de genul asta, dar sunt foarte multumit (avand in vedere ca eu sunt adeptul sub-urilor cu bas pe fata :) ).

Link spre comentariu
Vizitator mihai7645

inca un motiv de a realiza aceasta incinta. dupa ce o termin, trebuie umpluta cu ceva sau ramane goala pe dinauntru? a incercat cineva sa o umple cu ceva?

Link spre comentariu

Initial am izolat toti peretii interiori (mai putin placa pe care e prins difuzorul) cu fono-absorbant, mai exact vata sticlata care se gaseste in comert (cea galbena). Am mai scos putin din ea, mai exact izolatia de pe doua laterale fiindca basul asta avea nevoie de volum putin mai mare :? . In functie de difuzor te joci putin si cu izolantul fonic. Asta daca nu ai schema exacta pt difuzor cu tot cu indicatiile de izolare. Ma bate gandul sa schimb difuzorul cu ceva mai bun....ramane de vazut cu ce anume. Daca tot e buna ideea si suna genul asta de constructie ma gandesc sa-i dau un difuzor mai bun sa vedem cum suna... :twisted:

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator Kimnotyze

Sunt curios daca mi se v-a raspunde la cateva intrebari puse pe un post vechi de un an:Pentru FOX sau Sab@s: -Cat de puternic este bassul cand dai la maxim? -Vecinii tai simt vreo vibratzie? -Tremura canapeaua cand ascultzi muzica? -Este mai puternic decat subwooferele din sistemele 5.1 de pe piatza (cele la vreo 200$)? -Cum se comporta plamanii tai cand stai la vreo 4 metri de subwoofer ascultand muzica la maxim ?-Coboara macar pana la 30Hz ?

Link spre comentariu

auuu...... pai tu crezi ca coboara vreun sistem 5.1 din gama 200-500$ la 30Hz si inca , cu un SPL rezonabil ??? te inseli amarnic eu nu am auzit nimic ! defapt nici alea de 1000$ nu "stralucesc" in gama de 30Hz astept si alte pareri ... poate ati auzit voi ... :roll: PS: la cutia aia nu vad nimic deosebit ! peretele ala din interior ? si ce este cu asta?

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Murcielad cunosti vre-un subwoofer mai deosebit ? Ma poti ajuta cu o idee de incinta care sa-mi faca plamanii praf si sa se auda bine si in inaperi de dimensiuni mari ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări