yo9hrb Postat Decembrie 22, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2023 Acum 8 ore, felixdaemon a spus: Respectele mele. Doar sa-ti amintesti aceste cerinte si reguli cand te vei afla intr-o situatie "umanitara"... Nu vei putea fi ajutat exact din aceste motive. Regulile sunt facute pentru...? Regulile sunt facute pentru a fi respectate. Vrei sa-ti cumperi/ faci un emitator FM pentru o ipotetica situatie de urgenta, cand mai util ar fi un telefon? Nu poti suna la 112 cu un emitator. Felicitari, poimaine se fac 11 ani si 2 luni de cand am postat raspunsul. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 22, 2023 Partajează Postat Decembrie 22, 2023 (editat) daca tot s-a redeschis discutia: am observat unele discutii intre colegi radioamatori care lasau impresia ca unii parca isi doresc o catastrofa doar pentru a se dovedi utilitatea ''retelelor de urgenta''! sigur e doar o impresie, dar cu impresia asta am ramas! Editat Decembrie 22, 2023 de Marele Savant Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 22, 2023 Partajează Postat Decembrie 22, 2023 Unde sint astfel de discutii? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 22, 2023 Partajează Postat Decembrie 22, 2023 din cind in cind, pe un forum dedicat radioamatorilor! nu se afirma direct, dar transpare dorinta de a-si dovedi utilitatea! ai cum cei de la institutiilestatului cu atributii in domeniu nu simt lipsa amatorilor, acestia li se tot baga in suflet cu diverse actiuni pe care le initiaza sau la care participa! nu stiu daca exact asta e ideea principala a activitatilor respective, dar mie cam impresia asta mi-a ramas adesea! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 22, 2023 Partajează Postat Decembrie 22, 2023 Pentru ca am facut parte dintr-un astfel de comandament cam stiu despre ce este vorba. Amatorii pot fi un factor decisiv in astfel de actiuni de Doamne fereste. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 22, 2023 Partajează Postat Decembrie 22, 2023 e ceva in neregula! daca amatorii pot fi un factor decisiv, la ce mai platim profesionistii? nu neg utilitatea oricui la nevoie, dar in unele discutii, asa cum am spus, parca se simtea dorinta unei ocazii de a-si dovedi utilitatea! nu stiu de ce, dar cred ca si la nivel profesional s-au schimbat multe din 1977 pina astazi! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 22, 2023 Partajează Postat Decembrie 22, 2023 Poate gresesc eu... numa ca in acel comandament pe judet am facut parte dupa anii 2000. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Decembrie 23, 2023 Partajează Postat Decembrie 23, 2023 Avand in vedere ca avem sau aveam 280 salvamontisti in toata tara iar cum guvernul voia sa mai disponibilizeze 40 din acestia, clar amatorii sunt un factor decisiv... Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 23, 2023 Partajează Postat Decembrie 23, 2023 Dacă în situațiile de urgență trimiți amatori pe munte ... poți cel mult să crești numărul victimelor. In cazul unor catastrofe, când majoritatea comunicațiilor clasice vor avea probleme, radioamatorii pregătiți prin serviciul de.voluntariat pentru situații de urgență pot avea un rol important. Totuși la ce râcă exista între unele "bisericuțe" de radioamatori tare mă temp că se vor încurcă unii pe alții. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 23, 2023 Partajează Postat Decembrie 23, 2023 (editat) Era vorba de radioamatori si se discuta despre dezastre, si sint destui care se descurca pe munte mult mai bine decit media excursionistilor. De incurcat nu se incurca, e schimb de opinii insa autoritatile statului nu prea vad bine o astfel de colaborare, de ce...va las sa judecati si dumneavoastra. Problema in care pot ajuta radioamatorii sint comunicatiile in zone lipsite de semnal si mai ales daca cad retelele GSM, toti sint la ora asta obisnuiti sa aiba telefonul la indemina, cind nu e semnal...e cam gata comunicatia la esaloanele inferioare. Editat Decembrie 23, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum