Vizitator pantileionut Postat Iunie 28, 2011 Partajează Postat Iunie 28, 2011 salut ma numesc ionut si am o problema....mi-am facut un cnc.... cu drivere tb 6560 care a functionat 30-40 minute dupa care un integrat a luat foc iar celalalte nu mai lucreaza. driverele erau conecatate la LPT la pc, alimentarea o fac de pe un transformator cu redresare care scaoate 24V, pe partea de 5 V am folosit un lm7805 alimentat din 24 V.. ajutati-ma si pe mine sa-mi dau seama care a fost cauza de s-au prajit. in timpul in care drivere au mers radiatoarele erau reci..dupa micul foc...pe ramura de 5 v aveam 9...10 V sa fie asta cauza? Link spre comentariu
pirvuti Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 prin PDF-uri scrie ca max input la 7805 este intre 25-35V/1A deci n-ar trebui sa fie asta... Link spre comentariu
Margean Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 Pai daca avea 9V-10V si inainte de prajeala ,cred ca asta a fost cauza.Motoarele erau montate ,s-au le-ai desfacut in timp ce controller-ul era alimentat???Ai limitat curentul in motoare??? Link spre comentariu
cnc_step Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 salut ma numesc ionut si am o problema....mi-am facut un cnc.... cu drivere tb 6560 care a functionat 30-40 minute dupa care un integrat a luat foc iar celalalte nu mai lucreaza. driverele erau conecatate la LPT la pc, alimentarea o fac de pe un transformator cu redresare care scaoate 24V, pe partea de 5 V am folosit un lm7805 alimentat din 24 V.. ajutati-ma si pe mine sa-mi dau seama care a fost cauza de s-au prajit. in timpul in care drivere au mers radiatoarele erau reci..dupa micul foc...pe ramura de 5 v aveam 9...10 V sa fie asta cauza?Deci la conectarea lui 7805 ceva s-a intamplat daca el era nou. Ori a fost prost din fabrica, ori pinul care l-ai dat la masa ai uitat sa-l lipesti. Daca il lipesti bine la masa el normal ingheata in 5v. Nu cumva era 7809, si 9 era sters in partea de sus (daca spui ca scoate 9v)? Link spre comentariu
Dan57 Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 salut ma numesc ionut si am o problema...., alimentarea o fac de pe un transformator cu redresare care scaoate 24V, pe partea de 5 V am folosit un lm7805 alimentat din 24 V.. ajutati-ma si pe mine sa-mi dau seama care a fost cauza de s-au prajit. in timpul in care drivere au mers radiatoarele erau reci..dupa micul foc...pe ramura de 5 v aveam 9...10 V sa fie asta cauza?Problema este sigur de la alimentarea de 5v. Un stabilizator de tipul 7805 are limita maxima de alimentare de 15v dar nu este bine sa treci de 12v. Pentru al alimenta deci iti trebuie o tensiune de 12v cc. Alimentandu-l la 24v l-ai supravoltat si a rezistat si el pana nu a mai putut apoi a crapat. Este bine ca pe langa o alimentare corecta a stabilizatorului sa-i asiguri si un radiator caci are o mare degajare de caldura. Link spre comentariu
Vizitator pantileionut Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 curentul erea limitat la 2..3 a nu ajungea la 3,5ei de aku am sa fac o infasurare separata de 5 vai era 7805 ca am masurat la inceput Link spre comentariu
Margean Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 Pentru Dan57 http://www.fairchildsemi.com/ds/LM%2FLM7805.pdf Input Voltage 35V = 5V to 18V 40V = 24V Nu mai dezinformati !!! Pentru pantileionut, foloseste o sursa de pc, ai tensiune stabilizata de 5V( firul rosu), 3,3V(firul portocaliu), 12V (firul galben). Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 1, 2011 Administratori Partajează Postat Iulie 1, 2011 tb6560 nu merge bine la 12veu pe driverele de pe site cele pe 4 axe am 7805 si nu au nici o problema, le alimentez la 24V si asta recomand la oricine. Link spre comentariu
visinica Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 ca sa lamurim pentru intodeauna chestia astastabilizatoarele 7805 au mai multi producatorifiecare cu datele lor NU TOATE SUNT LA FELtrebuie sa va uitati la litera ce urmeaza dupa 7805dupa aia aflati ce tensiune acceptadomnu dan57 o avut dreptatedomnu mincof Link spre comentariu
Margean Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 Visinica nu te lua de mincof pentru ca mai repede ar trebuii sa te iei de mine ,insa eu am cautat mai multe fise tehnice pentru 7805, si toate spuneau acelasi lucru, deci te rog pune o fisa tehnica care sa sustina ce spui. Link spre comentariu
visinica Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Visinica nu te lua de mincof pentru ca mai repede ar trebuii sa te iei de mine ,insa eu am cautat mai multe fise tehnice pentru 7805, si toate spuneau acelasi lucru, deci te rog pune o fisa tehnica care sa sustina ce spui.da imi cer scuze nu de mincof era vorba ci de dumneata scuze eram obosit cat despre problema cu 7805pot sa spun ca nu este bine sa fie depasit 19 volti la intrare, daca se depasete e bine pus ceva inainte, o dioda sau chiar un alt stabilizatordezavantaje As they are based on a linear regulator design, the input current required is always the same as the output current. As the input voltage must always be higher than the output voltage, this means that the total power (voltage multiplied by current) going into the 78xx will be more than the output power provided.. The extra input power is dissipated as heat. This means both that for some applications an adequate heatsink must be provided, and also that a (often substantial) portion of the input power is wasted during the process, rendering them less efficient than some other types of power supplies. When the input voltage is significantly higher than the regulated output voltage (for example, powering a 7805 using a 24 volt power source), this inefficiency can be a significant issue. e luat de pe wikipediasi din propie experientapoate merge tensiuni mari dar cu reducerea mult a curentuluiacuma depimde si de noroceu defapt am cautat pe net un stabilizator de 5 volti de amperaj mai mare Link spre comentariu
Dan57 Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 Pentru Dan57 Input Voltage 35V = 5V to 18V 40V = 24VNu mai dezinformati !!!Iertare stimate domn dar dumneavoastra ati citit respectivul pdf, in special zona cu 7805? Stiti sa-l interpretati, intelegeti diferenta dintre valori absolute si cele uzuale, dar diversele diferente in functie de temperatura de functionare, stiti ce consum are montajul despre care se face vorbire? Cititi notele de la subsolul paginilor? Iertare pentru ceva vorbe nelalocul lor dar cred ca aruncatul cu capul inainte este un sport national. Multumesc pentru intelegere. Link spre comentariu
Margean Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 DADA si DA, iar montajul nu consuma in nici un caz 1A.Oricum continui sa cred ca motivul pentru care au plesnit IC-urile nu a fost de la alimentarea de 5V.Haideti sa incercam sa nu dezvoltam prin contraziceri ,si sa gasim o solutie pentu colegul nostru de pe forum.Dupa cum am mai zis una din solutii ar fi sa alimenteze dintr-o sursa stabilizata gen PC.Eu sunt de parere ca este mult mai bine sa se separe cat mai mult alimentarile (motoare si electronica),si chiar si axele motoarelor, pentru ca in cazul unor defectiuni este mult mai usor de gasit problema ,mult mai usor de remediat ,si de cele mai multe ori cu costuri mult mai mici. Link spre comentariu
Vizitator pantileionut Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 salut....aku am o noua problema...cred driverul care a luat foc se incalzeste de frige cnd are cheff.... se intampla sa mearga si 10 minute fara sa se inklzesca.....aku am sursa separata de 5 v....am bobinat la traflucrez cu 25% din curent in driver....din sugestii de la ce ar putea sa aiba comportamentul asta ciudat..... Link spre comentariu
Vizitator pantileionut Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 m-am jucat cu el o ora si ceva nonstop si aku nici urma sa se incalzeasca... atunci frigea..... ideei?? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum