alex1996 Postat Iunie 28, 2011 Partajează Postat Iunie 28, 2011 as vrea si eu o schema de emitator de ultrasunete care sa alunge tantarii...fiindca m-am saturat de spray-uri,pastilele de tantari si lotiunile de alungat tantarii... Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 Am atasat 3 scheme. Link spre comentariu
alex1996 Postat Iunie 29, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2011 multumesc frumos! insfarsit am scapat de lotiunile alea afurisite!! Link spre comentariu
Vizitator raducu2000 Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 eu am luat un aparat din acesta saptamana trecuta si sunt multumit de el Modificat de Madalina: 5/08/2011 Link spre comentariu
Spitfire Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 eu am luat un aparat din acesta saptamana trecuta si sunt multumit de el http://www.roinsect.ro/pesticide/aparat ... unete/4/16Acel aparat nu contine decat o sursa de alimentare cu condensator de reactanta, un simplu oscilator cu CD4049+un buzzer piezo. 60 de lei e cam mult pentru asa ceva, cand sunt dati de un electronist. Link spre comentariu
pusu Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 eu am luat un aparat din acesta saptamana trecuta si sunt multumit de el http://www.roinsect.ro/pesticide/aparat ... unete/4/16Daca functioneaza pe 7khz, nu se aude un tiuit din acest dispozitiv? Eu am generat dintr-un laptop cu un sound frequency generator, acesti 7khz si nu prea pot dormi cu acest tiuit. Link spre comentariu
Vizitator Dan Padiu_245990 Postat Iunie 12, 2016 Partajează Postat Iunie 12, 2016 Am atasat 3 scheme. Link spre comentariu
leoncris Postat Iunie 12, 2016 Partajează Postat Iunie 12, 2016 http://electrodb.ro/atelier/audio/aparat-cu-ultrasunete-impotriva-tantarilor/ Link spre comentariu
validae Postat Iunie 12, 2016 Partajează Postat Iunie 12, 2016 Sunt scheme din astea grămadă, randamentul real însă se apropie de zero, țânțarii se ghidează în principal după dioxidul de carbon expirat și nu-s prea deranjați de ultrasunete, foamea va învinge întotdeauna.https://www.google.ro/search?q=mosquito+repeller+schematics&client=opera&hs=knm&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiQ-IGSyKLNAhWImBoKHSNDD2UQ7AkIKg&biw=1326&bih=658 E bine de știut că doar femelele de țânțar se hrănesc cu sânge, doar în perioada dinaintea depunerii ouălor. Dacă vreți să scăpați de ei, puneți plase bune la geamuri și la ușile ce rămân deschise pentru aerisire.Dacă au intrat totuși, dați cu spray în camere cu 10 minute înainte de culcare, ieșiți afară câteva minute ca să-și facă efectul, aerisiți bine și asta e tot. Nu vă amăgiți cu diverse scheme sau dispozitive tip ,,pest repeller,,. Sunt doar șmecherii comerciale. Link spre comentariu
armand Postat Iunie 12, 2016 Partajează Postat Iunie 12, 2016 (editat) Sunt softuri "Anti Mosquito" (radar)pe 13Khz,15K,17K si 19K pe android sau alte platforme....cu rezultate excelente ...(probat pe un "ALLVIEW A5 SMILEY" la 17Khz volumul la maxim)...dormi neintors...cine vrea isi pune un "mini amplifier for mobile phone"...asa ca nu sunt toate "smecherii comerciale" ...numai spun ca am verificat si pe frecv. sau oscil...practic functioneaza si merge brici... P.S. Mai e si metoda lu' mamaie...pui o lingurita de otet intr-o ceasca de cafea si lasi ceasca pe masa in mijlocul camerei sau unde vrei tu...si "cum ti-o fi norocu"... Editat Iunie 12, 2016 de armand Link spre comentariu
Vizitator Random.raku Postat Iunie 12, 2016 Partajează Postat Iunie 12, 2016 E bine de știut că doar femelele de țânțar se hrănesc cu sânge, doar în perioada dinaintea depunerii ouălor. si la ce ma ajutat daca stiu ca e femela sau mascul si ca depune oua sau nu atata timp cat el ma ciupeste?daca stim lucrul acesta nu mai ciupeste ?sau facem aparate care sa lase doar masculii sa treaca?(apropo astia cica bazaie mai mult si ciupesc mai putin) poate ca fapt divers sau cultura generala Link spre comentariu
validae Postat Iunie 12, 2016 Partajează Postat Iunie 12, 2016 Era o informație utilă celor care mai cred în povești cu generatoare care alungă țânțarii.Dacă ai camera plină de țânțari masculi, ai falsa impresie că te ajută de fapt generatoarele ,,antimosquito,,..... de aceea e bine să te documentezi din mai multe surse. Dacă citiți și topicuri mai vechi, veți vedea mărturii ale unor colegi care au folosit dispozitive de firmă, pe care țânțarii se odihneau liniștiți..... Link spre comentariu
morocanosul Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 (editat) Am incercat si eu cateva variante,electronice/chimice dar pana la urma tot cele clasice sunt solutia !(plasele) De vreo 3 ani le-am dat jos deoarece tantarii sunt pe cale de...disparitie in zona mea !(desi am niste lacuri la vreun Km) E adevarat ca si primaria ii "gazeaza" din cand in cand ! In ultimii 3 ani m-au deranjat(in casa) max.20-30 de tantari !(de care stiu eu...) :freaza:Anul asta,am avut(deocamdata) doar...1(unul). Editat Iunie 13, 2016 de morocanosul Link spre comentariu
Vizitator Random.raku Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Daca e unul si bun e deajuns sa nu te lase o nopate sa dormi Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 (editat) Am facut si eu montaje (astabile) dintre acelea dar m-am chinuit mult sa reglez frecventa in prezenta lor..pana la urma adormeam iar in noaptea urmatoare o luam de la capat! Va veni si vremea cand vom duce dorul tantarilor..Ma bucur atunci cand mai vad cate-o radasca din aia cu coarne mari, cica prezenta ei indica un mediu curat.. Editat Iunie 13, 2016 de gica70 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum