Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator auto ( Nmos 350 si SMPS )

Postări Recomandate

La rugamintea unor colegi postez din nou "proiectul" cu amplificatorul auto deoarece din vechiul topic "au disparut" pozele. Urmand ca dupa postarea "noului" topic, vechiul se va sterge...

In urma cu aproximativ un an m-a rugat un prieten (coleg forumist) sa ii fac un amplificator auto.

M-am apucat de treaba, l-am inceput prin iunie 2010 si termitat pe la sfarsitul lui August, a durat mult realizarea deoarece, cum poate stiti, a fost lucrat pe genunchi (si la propriu si la figurat) :jytuiyu .

Schemele sunt de pe aici dupa ELFORUM deja cunoscute de multi...

Transformatorul este realizat din doua transformatoare mai mici recuperate dintr-un invertor (vezi foto), din care am folosit doar E-urile, bobinat cu platbanda, 4+4 spire in primar iar in secundar nu mai retin cate spire... :nas: stiu ca tensiunea pentru amplificator este +/-56V in gol si scadea la 52-53V cu amplificatorul la maximum.

Cutia si radiatorul este defapt carcasa unui invertor auto, primita de la Dl. Nicu (userul ala micu) si modificata doar fata, aceasta am realizat-o din tabla (capacul unui Pc vechi).

Am facut un cablaj cu filtrul de bass, si mufe si unul cu SMPS, amplificator si DC detect.

Las pozele sa "vorbeasca"....

Unele poze nu apar "deschise" datorita marimi (cred, inainte apareau...) asadar trebuie s-a dati clik pentru a o deschide...

post-24402-139829282365_thumb.jpg

post-24402-139829282368_thumb.jpg

post-24402-139829282372_thumb.jpg

post-24402-13982928238_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Postez si un citat (folositor zic eu) din vechiul topic, care se va sterge ..

lucione_cip zi-mi si mie te rog cum fac transf ala??sunt incepator si nu inteleg ce anume trebuie de la sursa de pc, cu un transf normal nu merge??? sau da curenti diferiti?ma refer aici la cc sau ca??

Imi pare rau, dar dupa cum puneti intrebarile se vede ca nu aveti cunostinte in domeniu, si nu o zic sa va dezamagesc, poate ca eu acum 2-3 ani eram la fel ca dvs, nici macar nu stiam ca amplificatoarele auto de putere au surse in ele, :rade: si cautam pe net (cand mi-am bagat si eu prima data net) scheme de amplificator auto, asa am dat de ELFORUM mai concret de topicul viewtopic.php?f=41&t=61 si daca observati in topic ma gasiti si pe mine punand aproape aceleasi intrebari ca dvs si ma suparam ca aproape toti ma puneau sa citesc cu atentie si sa caut prin topic ca sigur s-a discutat, abia acum imi dau seama ce intrebari stupide puneam si ca colegi chiar aveau dreptate, trebuie foarte mult sa citesti, nu te poti apuca de un SMPS fara un minim de cunostinte, stiu ca sunt multe pagini dar si eu l-am citit cred ca de 3 ori cap-coada (atunci erau 62 pagini) si apoi m-am apucat de lucru, si puneam intrebari doar cand "ma loveam" de ceva.

Si ca sa confirm cele spuse mai sus, uite ce intrebari stupide puneam atunci : viewtopic.php?f=41&t=42716&p=368450&hilit=luci+marogel#p368450 :rade:

Si ca sa explic mai pe scurt cum sta treaba cu trafu, se ia un traf dintr-o sursa de PC se fierbe intrun vas pentru a-l putea desface intreg, se desface bobinajul dupa el, apoi se bobineaza in primar de ex 4+4 spire sarma groasa, de preferat mai multe sarme in paralel, de ex 4x0,6, iar in secundar in functie de tensiunea dorita.

Calcule traf ferita: viewtopic.php?t=9499&postdays=0&postorder=asc&start=15

Situri SMPS auto:

http://www.nastase.go.ro/pgid15_site_RO.html

http://sound.westhost.com/project89.htm

Si multe altele trebuie doar sa cauati

Succes !!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator doktort34

lucione_cip ai punea pune detalii despre smps am nevoie sa fac o sursa aproximatic 1kw,am deschis smps.lay ddar nui marcarea elementelor sunt inca nou in surse smps miezuri si bobinele le am

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări