Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DC/DC booster 2.5-3V -> 5V

Vizitator sarpe_rom

Postări Recomandate

Vizitator sarpe_rom

Salut, vreau sa fac montajul de aici: http://www.instructables.com/id/MintyBo ... B-charger/

Este vorba de un ridicator de tensiune de la 2.5-3V DC la 5V DC. Scopul este de avea o sursa de energie pentru a alimenta un telefon/ipod/etc unde nu am o priza. Si as vrea sa fac montajul de aici fiindca mi se pare mai OK decat sa folosesc o baterie de 9V cu un tranzistor 7805 (randament mai bun).

Problema este ca nu gasesc astfel de componente pe la noi (integratul si bobina). Asa ca va rog sa ma ajutati cu niste piese alternative sau cu sfaturi.

Numai bine!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Th3_uN1Qu3

3

Top autori în acest subiect

Vezi ca gasesti inductoare SMD la S y scom. Acuma nu stiu daca le gasesti si pe stoc... Sau iei o placa de baza veche, iei un toroidal d'ala micut din alimentarea CPU, dai ~30 spire pe el cu fir de 0.3mm, si ala e.Dar. Exista acele "incarcatoare de urgenta" care fix acelasi lucru au inauntru si merg cu o singura baterie AA. Le gasesti pe toate drumurile si sunt si ieftine. Daca vroiai de ex sa faci o lanterna cu un led de putere care sa mearga doar pe una-doua baterii AA merita efortul, dar asa mai bine cumperi ca arata si mai bine si e mai putina bataie de cap.

Link spre comentariu
Vizitator sarpe_rom

Eu credeam ca o sa fie mai usor de facut. In cazul de fata mai bine cumpar unul. Poti sa imi dai un link cu un astfel de incarcator rapid? Spor!

Link spre comentariu

Nu pot ca nu am voie sa fac reclama, dar gasesti pe okazii. Cauta "incarcator de urgenta". E in jur de 30-40 ron si are mai multe mufe pt diverse telefoane.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări