Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rezistente cu coeficient termic k

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• glass

5

• misuraelectronic

3

• zal

2

• nostrom

1

Top autori în acest subiect

de unde pot cumpara si eu niste rezistenta de 0,33 ohmi cu coeficient termic k intre 0,6 si 1 w?

... :nas: n-am inteles nimic din cererea dvs...! ce treaba are coeficientul termic k cu puterea ...? fiti mai explicit daca vreti sa fiti ajutat , stimate domn...!
Link spre comentariu

cred ca dvs nu prea stiti ce vreti...! avem asa...1-- la rezistoarele obisnuite , coeficientul termic/ de temperatura se masoara in ppm / grad celsius sau ppm / grad kelvin si trebuie precizat din start cit se doreste a fi ...asta doar in caz ca este cu adevarat important in aplicatia dvs ...! in concluzie , este vorba despre CIFRE , nicidecum de LITERE , iar k-ul dvs n-are ce cauta in propozitie...! valoarea lui numerica pre-definita ne ajuta in calculul stabilitatii cu temperatura a rezistorului respectiv...!2-- la termistoare , rezistenta variaza puternic cu temperatura , iar coeficientul de temperatura poate fi pozitiv sau negativ...! de aici rezulta si denumirea lor , recte ptc sau ntc...! si in acest caz , tot de cifre concrete e nevoie , de coeficient termic cu valoarea k n-am auzit pina acum...!3-- inclin sa cred ca dvs faceti confuzie cu toleranta rezistentei de 0,33 ohmi , care se poate marca pe piesa si in cod literar , litera k insemnind o toleranta a rezistentei de 10 la suta... :da

Link spre comentariu

am citit intr-o carte de electronica in care spune ca ......................... coeficientul termic k inseamna ca rezistenta trebuie sa fie facuta din metal sau oxizi metalici ,nu din ceramica.Cartea se cheama ,,practica electronistului amator'' nu mai stiu autorul.si exact asa mi-a dictat sa caut un inginer electronist care trebuie sa-mi repare o statie si nu e doar o meserie ptr el e si o pasiune.M-a fraierit?

Link spre comentariu

rezistentele cu pelicula metalica / oxizi metalici sint singurele unde coeficientul termic poate fi definit / marcat si prin cod literar...! in concluzie , nu v-a pacalit respectivul , insa eu n-am vazut pina acum nici un astfel de catalog ...! ar trebui cautat cit naiba inseamna in cifre --- adica , sa presupunem ca ar fi intervalul A ppm / grad celsius...B ppm / grad celsius --- acest pacatos de k al dvs , iar apoi orice rezistor rpm avind coeficientul termic definit intr-un interval INCLUS in intervalul A...B de mai sus este perfect pentru dvs... :da

Link spre comentariu

Probabil este vorba de constanta "alfa" (numita si coeficientul de temperatura) care simbolizeaza variatiei rezistentei cu temperatura.Rezistenta scade la rezistentele ce au in compunere siliciu germaniu carbon si creste pentru metale pure.Pentru aliaje (nichel fier aluminiu argint etc) constanta 'alfa' este aproape de valoarea zero ceea ce inseamna ca valoarea rezistentei se modifica foarte putin.

Link spre comentariu

Ptr rezistenţele de emitor ale trz finali nu trebuie mare tehnică spaţială, doar unele bobinate şi sigur la putere mai mare, între 3-5W, sau chiar mai mult. Electronistul ăla probabil caută motive de scuze că e nepriceput. Sau nu ştie să descrie unele fuzibile (alea băgate în ciment şi vopsite cenuşii, verzi sau albastre la culoare, care se întrerup peste o anumită temperatură, corespunzătoare unui curent exagerat prin ele). Se pot înlocui fără regrete cu unele bobinate normale.Există şi cu toleranţe mai mici, 5%, 2%... :rade:

Link spre comentariu
Vizitator comfel

de unde pot cumpara si eu niste rezistenta de 0,33 ohmi cu coeficient termic k intre 0,6 si 1 w?am cautat peste tot dar nu gasesc.

De ce nu ai postat corect ........:bataieDaca tot avem Forum nou hai sa postam corect ..... :da Trebuia postat aici ......... viewforum.php?f=60 ........
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări