Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

USB cu FT232 - condesator de 33nF ?

bobtech

Postări Recomandate

vreau sa folosesc un FT232BM pentru a conecta pe USB un sistem cu microcontroler. in datasheet-ul lui FT232BM scrie ca pe iesirea 3V3OUT trebuie pus un condesator de 33nF la masa. problema e ca nu am condesatori de 33nF in varianta SMD, doar 100nF si 10nF, nici nu vreau sa fac echivalente.intrebare este: functioneaza cu 100nF in loc de 33nF ? s-a mai lovit cineva de problema asta ?sunt inca in faza de proiectare a PCB-ului, deci nu am cum sa testez.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanm

2

• pisoiu

2

• sofian

1

• bobtech

1

Top autori în acest subiect

Nu conteaza, structura interna e aceeasi, difera doar interfata. FT245 iese pe interfata paralela (semana cu o interfata de memorie, cu /RD, /WR samd), iar FT232 e serial. In rest sunt identice.

Link spre comentariu

De vreo 2-3. E cea mai facila solutie de conectare pentru orice sistem cu microcontroller care vrei sa il conectezi la PC. E relativ ieftin, il gasesti in zona noastra (eu cand am inceput sa lucrez cu el l-am importat, pentru ca la noi nu se gasea), poate fi obtinut in cantitati mici si are drivere scrise. L-am folosit intr-o multime de proiecte, nu are sens sa le enumar. Ultimul de pe lista e un osciloscop pentru pc, unde folosesc un FT245BQ intre USB si un FPGA./pisoiup.s. ca sa fiu mai exact, folosesc de ani de zile chipuri de la FTDI, acuma nu mai stiu care sunt 232 si care 245, insa cum zicea bognanm, engine-ul e acelasi ( si driverele sunt comune), interfata e alta.

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...
Vizitator electro_doctor

Nu incurcati FTxxx cu MAXxxx. Si da se poate folosi capacitate de 100nF pe iesirea 3V3 OUT, dar alimentarea FT-ului trebuie sa ramana la 5Vcc. ATENTIE: producatorul spune ca se pot trage doar curenti de maxim 5mA din 3V3OUT al lui FT232BM. Daca e nevoie de mai mult, recomand calduros FT232RL care permite chiar mai mult de 100mA, plus ca are EEPROM intern, oscilator intern, rezistentele de pe intrarea USB interne, si este mult mai configurabil (folosind aplicatia FT Prog) decat FT232RL, plus alte avantaje pe care nu le mai enumer.

Link spre comentariu

Nu incurcati FTxxx cu MAXxxx. Si da se poate folosi capacitate de 100nF pe iesirea 3V3 OUT, dar alimentarea FT-ului trebuie sa ramana la 5Vcc. ATENTIE: producatorul spune ca se pot trage doar curenti de maxim 5mA din 3V3OUT al lui FT232BM. Daca e nevoie de mai mult, recomand calduros FT232RL care permite chiar mai mult de 100mA, plus ca are EEPROM intern, oscilator intern, rezistentele de pe intrarea USB interne, si este mult mai configurabil (folosind aplicatia FT Prog) decat FT232RL, plus alte avantaje pe care nu le mai enumer.

Doctore: Au trecut cam 5 ani de la postul anterior. Nu mai are 100nF condensatorul ala.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări