Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat incinte unitra

Vizitator c_cris85

Postări Recomandate

Vizitator c_cris85

de curand am schimbat basul de pe unitrele mele de 75W cu QSL10 P20.problema e materialul fonoabsorbant folosit de cei ce au construit incintele. Sunt 3 bucati de vatelina bagate intr-un sac de plastic impartit in 3. Acest sac acopera lateralele si spatele boxei d ejos pana in dreptul portului de bass pozitionat deasupra wooferului, in dreapta.Intrebari:Isi indeplineste functia acea vatelina asezata intr-un banal sac de plastic?? Adik se intampla uneori ca un colt al sacului sa fie impins prin portul de bass si efectiv sa paraie in momentul trecerii aerului pe langa el.Avand in vedere difuzorul cel nou, in ce zone sa acopar peretii boxei cu vatelian luata din comert? Eventual sa scot vatelina din sac si sa o prind de perete? Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreime

1

• Mircea Bartic

1

• cristimm

1

pune asa vatelina:pe placa de jos, pe cea din spate si pe una din lateraleasa nici nu ai prea multa vatelina in incinta sa micsoreze spl-ul si nici nu se pot forma unde stationare in boxa

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Ar trebui sa faci si o modificare in filtrul de la joase pentru a-l face sa taie ceva mai jos .Nu mai tin minte daca este un filtru de ordin 1 sau de ordin 2 pe joase.Daca este de ordin 1 ( doar o bobina pusa in serie cu basul ) ar trebui ori marita la 3,5mH ( stiu ca era de 2,54mH ) , ori transformat filtrul de ordin 1 in ordin 2 prin punerea unui condensator de 33uF in paralel cu difuzorul de bass .Aceste modificari sint necesare pentru ca QS10P20 arer un SPL mare pe zona mediilor.

Link spre comentariu
Vizitator c_cris85

Pun 2 poze cu filtrul ca sa vedeti despre ce este vorba. Deja m-am hotarat sa schimb condensatorii existenti (10 uF 63V si 2.2 uF 63 V) cu 2 condensatori echivalenti, ceramici (cei existenti sunt electrolitici si cred ca timpul si-a pus amprenta asupra lor) Sunt incepator in ale electronicii asa ca astept cu interes oroce sfat.

Link spre comentariu

Condensatori gasesti pe Maica Domnului valori pana in 10u. Mai mari nu gasesti nici macar electrolitici nepolarizati. Pe astia din urma poti sa-i iei de la Vasile (visaton) - eu am luat si sunt foarte multumit.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

am modificat si eu o pereche de unitre. tot un qsl am folosit, insa am trecut pe 2cai, pe la 3500 am pus tw. am facut un filtru simplu, de ord 2 doar pe tw, pe bas nu am pus nimic. mi se pare ok sunetul, as prefera ceva mai putine medii. suna bine in camere mari, >25mp. in camere mici nu au bas. p.s: le folosesc doar pt party!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări