Vizitator c_cris85 Postat Decembrie 11, 2005 Partajează Postat Decembrie 11, 2005 de curand am schimbat basul de pe unitrele mele de 75W cu QSL10 P20.problema e materialul fonoabsorbant folosit de cei ce au construit incintele. Sunt 3 bucati de vatelina bagate intr-un sac de plastic impartit in 3. Acest sac acopera lateralele si spatele boxei d ejos pana in dreptul portului de bass pozitionat deasupra wooferului, in dreapta.Intrebari:Isi indeplineste functia acea vatelina asezata intr-un banal sac de plastic?? Adik se intampla uneori ca un colt al sacului sa fie impins prin portul de bass si efectiv sa paraie in momentul trecerii aerului pe langa el.Avand in vedere difuzorul cel nou, in ce zone sa acopar peretii boxei cu vatelian luata din comert? Eventual sa scot vatelina din sac si sa o prind de perete? Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Decembrie 11, 2005 Partajează Postat Decembrie 11, 2005 pune asa vatelina:pe placa de jos, pe cea din spate si pe una din lateraleasa nici nu ai prea multa vatelina in incinta sa micsoreze spl-ul si nici nu se pot forma unde stationare in boxa Link spre comentariu
Vizitator c_cris85 Postat Decembrie 11, 2005 Partajează Postat Decembrie 11, 2005 a-ha. o s apun pe laterala din stanga (unde nu e tub de bass) de 2 sau de 4 (vatelina)? Multam frumos! Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Decembrie 12, 2005 Partajează Postat Decembrie 12, 2005 Ar trebui sa faci si o modificare in filtrul de la joase pentru a-l face sa taie ceva mai jos .Nu mai tin minte daca este un filtru de ordin 1 sau de ordin 2 pe joase.Daca este de ordin 1 ( doar o bobina pusa in serie cu basul ) ar trebui ori marita la 3,5mH ( stiu ca era de 2,54mH ) , ori transformat filtrul de ordin 1 in ordin 2 prin punerea unui condensator de 33uF in paralel cu difuzorul de bass .Aceste modificari sint necesare pentru ca QS10P20 arer un SPL mare pe zona mediilor. Link spre comentariu
Vizitator c_cris85 Postat Decembrie 12, 2005 Partajează Postat Decembrie 12, 2005 Pun 2 poze cu filtrul ca sa vedeti despre ce este vorba. Deja m-am hotarat sa schimb condensatorii existenti (10 uF 63V si 2.2 uF 63 V) cu 2 condensatori echivalenti, ceramici (cei existenti sunt electrolitici si cred ca timpul si-a pus amprenta asupra lor) Sunt incepator in ale electronicii asa ca astept cu interes oroce sfat. Link spre comentariu
Vizitator c_cris85 Postat Decembrie 13, 2005 Partajează Postat Decembrie 13, 2005 Nimeni? Link spre comentariu
Vizitator c_cris85 Postat Decembrie 14, 2005 Partajează Postat Decembrie 14, 2005 Unde gasesc condensatori ceramici ieftini si buni? Link spre comentariu
Vizitator c_cris85 Postat Decembrie 19, 2005 Partajează Postat Decembrie 19, 2005 nu ma ajuta nimeni cu niste sfaturi sa optimizez filtrul alsta pt QSL QS10PL20-NL? :prayer: Link spre comentariu
cristimm Postat Decembrie 20, 2005 Partajează Postat Decembrie 20, 2005 Condensatori gasesti pe Maica Domnului valori pana in 10u. Mai mari nu gasesti nici macar electrolitici nepolarizati. Pe astia din urma poti sa-i iei de la Vasile (visaton) - eu am luat si sunt foarte multumit. Link spre comentariu
andreime Postat Aprilie 24, 2006 Partajează Postat Aprilie 24, 2006 am modificat si eu o pereche de unitre. tot un qsl am folosit, insa am trecut pe 2cai, pe la 3500 am pus tw. am facut un filtru simplu, de ord 2 doar pe tw, pe bas nu am pus nimic. mi se pare ok sunetul, as prefera ceva mai putine medii. suna bine in camere mari, >25mp. in camere mici nu au bas. p.s: le folosesc doar pt party!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum