Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Info pt MPP (Cum le testez si drivere)

Sylviu

Postări Recomandate

Bunaziua,As dori sa mi fac si eu un mini CNC cu 3 axe, numai ca nu vreau sa cumpar totu nou.Prima problema: Vreau sa-mi fac eu driverele, si tot ce mai imi trebuie, am incercat sa ma documentez pe forum numai ca toate atasamentele au fost sterse si e cam nasol.Imi puteti posta niste drivere bune dar sa pot gasi si componentele aici?A doua problema:MPP-urile le cumpar second, cum pot sa le testez pe loc daca is bune si nu's arse?Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sylviu

2

• sabinescu2006

1

Top autori în acest subiect

Bunaziua,As dori sa mi fac si eu un mini CNC cu 3 axe, numai ca nu vreau sa cumpar totu nou.Prima problema: Vreau sa-mi fac eu driverele, si tot ce mai imi trebuie, am incercat sa ma documentez pe forum numai ca toate atasamentele au fost sterse si e cam nasol.Imi puteti posta niste drivere bune dar sa pot gasi si componentele aici?A doua problema:MPP-urile le cumpar second, cum pot sa le testez pe loc daca is bune si nu's arse?Multumesc anticipat!

am uitat sa intreb: eu am de la niste imprimante urmatoarele mpp-uri: EPSON CM-257, SHINANO EM-258 si unu care scrie urmatoarele: p/n: EM-188; type 17PM-k041-P3 (nema 16 parca). Sunt bune pt ce imi trebuie mie?mentionez ca CNC-ul il fac din materiale usoare si de dimensiunea 30x20x10
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Motoarele pas cu pas le poti testa cu un ohmetru in general se folosesc cele bipolare bobinele trebuie sa aibe aproximativ aceiasi rezistenta ! ( sau pune in scurt firele motorului si invarte de axul motorului cu mana! motorul trebuie sa opuna o oarecare rezistenta!fatza de varianta cu firele in aer) motorul poate avea infasurarile prajite dar totusi va merge! de aceea este recomandat si masurarea bobinelor !Ca drivere recomand daca vrei sa iti faci cu TB 6560 ! Bafta !!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări