cristian_98 Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Acum ceva timp mi-a cedat vechea statie cu kituri de 15w de la I.P.R.S..Am gasit pe site-ul lui niq_ro o schema cu finali 2n3055 si puterea 100w.Gasind acolo si cablaj si schema..am ''o''intrebare: Merita facut?E stabil in functionare?Ma va multumi?Este calitativ?In comparatie cu Tda 7294.......ce spuneti? Link spre comentariu
apollo11 Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Nu are cum fi mai stabil ca TDA7294, pentru ca nu foloseste o superdioda, nu are nici un fel de protectii, pana si reglajul DC-ului pe iesire e "lucru manual" (SR1). Cat despre calitate, trebuie sa intelegi ca trebuie sa ai foarte multa experienta ca sa poti sa produci amplificatoare care sa sune bine. Nu e de-ajuns sa ai cea mai simpla schema, cablajul si ok-ul cuiva de pe forum. Sfatul meu: fereste-te de schemele simple, ia una complexa, fa-o pe aia. O sa fie mai greu, dar daca pe aia o faci si-o pui la punct, poti spune ca ai invatat ceva (sau daca iti merge din prima, esti norocos). Exemple: asta sau asta Apuca-te de treaba si cere ajutor cand nu te descurci. Altfel, daca esti incepator si vrei sa faci jucarii, te rog sa postezi la sectiunea incepatorilor (respectiv despre 100W cu 2n3055 s-a mai discutat, ma astept sa-ti stearga cineva threadul). Link spre comentariu
vladonedj Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Vad ca ai ales o schema cu alimentare asimetrica ! TDA-ul nu functioneaza pe alimentare asimetrica trebuie simetrica ;) daca ai alimentare simetrica uite o schema pt tda7294. Desi cred ca traful este mult prea mic daca el a fost dimensionat pentru 2 x 15 W, iti recomand sa folosesti un tda2030 ;) Link spre comentariu
apollo11 Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 @vlad, cred ca glumesti. Tu chiar poti face un cablaj dupa aia? Compara cu ce e aici de exemplu. Sau cu oricare dintr-un search pe google. Link spre comentariu
vladonedj Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 @vlad, cred ca glumesti.Tu chiar poti face un cablaj dupa aia?Compara cu ce e aici de exemplu. Sau cu oricare dintr-un search pe google.Daca il iei usor cu markerul il faci Link spre comentariu
apollo11 Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 ma intreb de ce va mai osteniti sa le faceti Link spre comentariu
Luca Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Cati Volti / Amperi are transformatoru folosit la vechia statie ? Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2011 Cu mare parere de rau dar nu m-ati inteles:Eu vreau sa fac o statie de la ZERO cu putere 100w .Iar despre traf ...traful din statie va fi nou. Link spre comentariu
iod2 Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 eu am facut amplif cu 7294. a mers bine cat a mers ca am reusit sa il fac praf. nu prea imi placea ca se incingea destul de tare radiatorul si aveam unul destul de mare. dar in rest a mers oki. Link spre comentariu
ionu7z1992 Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 Cu mare parere de rau dar nu m-ati inteles:Eu vreau sa fac o statie de la ZERO cu putere 100w .Iar despre traf ...traful din statie va fi nou.De obicei...statia se alege in functie de boxe..si de bugetul alocat proiectului...Scheme gasesti cu, carul...Spre exemplu poti face Quad 405...documentatie gasesti cata vrei...Piese si ele la fel...Un pistol de lipit...Umpic de pasiune...MUUULT timp liber...si un gram de noroc....Aaaa...Si CEL PUTIN baza electronicii...Iar in legatura cu tda7294 e normal sa lucreze "cald"...deoarece e in clasa AB...si disipa mult... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum