Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GU-50, opinii si scheme

rvrazvan

Postări Recomandate

Daca pianul suna bine...e de bine. Nu am prea mare experienta, dar am observat ca este un instrument greu de reprodus asa cum trebuie. Ma gandesc ca de vina este coplexitatea sunetului de pian(cateva note in acelasi timp, multe armonici superioare).Vocile cum suna?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 116
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zbodeoc

14

• THOMAS

10

• zal

10

• rvrazvan

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca pianul suna bine...e de bine. Nu am prea mare experienta, dar am observat ca este un instrument greu de reprodus asa cum trebuie. Ma gandesc ca de vina este coplexitatea sunetului de pian(cateva note in acelasi timp, multe armonici superioare).Vocile cum suna?

Exceleaza si pe voci ....basul m-a dezamagit un pic dar trafo au cca 13cm2 si cumparate (acum 5 ani ) de la o firma pocnitoare :rade: am vazut pe osciloscop ca sinusoida se deteriora sub 50hz..
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pt mine, solutile cu transformatoare avind impendanta redusa ramin foarte atractive de acea pe viitor ma gindesc si la un cyclotron cu PL 504 sau PL36 dar se pare ca si tuburile GU50 pot fi excelente in aceasta aplicatie iar Karpov speculeaza corect potentialul lor, datele amplificatorului certifica acest lucru

Link spre comentariu

Va supun atentiei o schema PP cu GU50 mai diferita , in clasa A , de la maestrul Evghenii Karpov . Sper sa va placa !

Ne place Victoras,dar ce te faci ca are tot un traf de iesire pe un miez din ala hulit de toata lumea?????,...neinteles de nimeni! :nas:
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

... daca e sa ma citesc parametrii iesire arata bine! Foarte bine la 20w dar nu prea inteleg modul in care a fost conectat trafo de iesire.Poate Victor ne explica mai pe indelete! :dans:

Link spre comentariu

... daca e sa ma citesc parametrii iesire arata bine! Foarte bine la 20w dar nu prea inteleg modul in care a fost conectat trafo de iesire.Poate Victor ne explica mai pe indelete! :dans:

La pagina 2 din pdf. este aratat foarte clar cum este conectat transformatorul,mai bine zis; autotransformatorul.Este un montaj in punte; pe doua laturi opuse se gasesc cele doua surse,pe celelalte laturi opuse se gasesc tuburile finale,iar pe diagonala se gaseste sarcina (autotraful de adaptare cu difuzorul), semnalele de atac pe grila sunt in antifaza. Montaje de acest gen sunt foarte multe,dar nu stiu de ce nu au fost abordate pe o scara mai larga in randul audiofiliei????!!!!!! Cred ca singurul mare dezavantaj este ca ne trebuiesc doua surse de alimentare izolate galvanic (oare!?)
Link spre comentariu

...Nu neaparat dezavantaj...doua surse separate pot valorifica doua transformatoare mai mici, care ar imbunatati simetria sasiului, mai exact distributia simetrica a greutatii.Am vazut pe undeva realizat asa ceva si cu 6N13S, dar parerea mea e ca nu a fost abordat tocmai din cauza dificultatilor constructive. Cu toate astea am inteles din expunerile d-lui @valderama ca sunetul obtinut e deosebit...Era si in revista Elektor asa ceva, parca cu EL34, au si cei de la Epsicom un cablaj de vanzare pt. asa ceva...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări