Ion_Bumbu Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Omul a intrebat ceva despre GU50 .Eu cinstit nu`s curios sa folosesc o lampa de acest gen in audio. Recomandarea a fost strict de pct de functionarepentru a nu depasi tensiunea maxima admisa. Asa din cind in cind tuburile mai au obiceiul sa dea o descarcare intre electrozi in interior.Nimeni nu spune ca nu vor merge 100 de ani dar ideea e sa incerci sa le tii in parametrii pe care ii da producatorul.GG inseamna grila comuna si fiind clasa AB2 clar a fost folosita in RF.E adevarat ca asta se intimpal prin anii 77-80 da inca nu am uitat cam ce se poate face cu o lampa si ce nu.Grig Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 O situatie in care chiar rusii folosesc GU50 cu Ug2=350V poftim http://imageshack.us/f/835/57920371.jpg/ un Williamson ,ca sa vezi si dumneata ce_i cu audio-frecventa asta..., chiar si un UL-GU50 cu Ub=415V=Ug2-0 http://hifisound.com.ua/wp-content/uplo ... %A3-50.jpg aproape un Ferguson(un + generatorul de curent...). Pe acest forum nu se mai pot posta "scheme"(gif,pdf,jpg,etc) ,"dispare" tot. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 La aia prima treaba e clara, Ug2 e 350 Vdc, filtrata si evental stabilizata.La a 2`a tensiunea de virf pe G2 este peste tensiunea de alimentare a finalului de 415Vdcin functie de rap de transformare e trafo. Asa cum am zis pot functiona 100 de ani dar de preferat e sa mergi conform cu datele de catalog.Din punctul meu de vedere nu am nici un chef sa intru in nici o contradictie cu nimenici am dat doar datele de catalog clare si atit.In rest fiecare cum vrea .Grig Link spre comentariu
zal Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 A descoperit cineva raportul optim ptr priza de G2 la montajul ultraliniar cu GU50? Link spre comentariu
mila Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Sub o oarecare influenta a uleiului....dar si din cate am studiat lampa asta(si in general sunt impotriva regimului ultraliniar)ori o folosesti ca pentoda si obtii 50-60W sau ca trioda si obtii ...in SE pentoda circa 12W curati, in PP ca trioda nu am incercat.Oricum in afara de pretul si greutatea obtinerii soclului ptr. aceasta lampa nu cred ca e cineva dezamagit de cum mere.Offtopic...sunt dezamagit de ce se intampla cu forumul in aceste zile. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Probabil că denumirea ''ultraliniar'' are ceva rezonanţe... ce fac impresie mare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Referitor la configuratia Ultraliniar http://en.wikipedia.org/wiki/Mullard_5-10 (The frequency response of the circuit was from 40Hz to 20,000Hz with less than 0.2% THD.) foarte multi producatori consacrati OT iau in calcul conexiunea tuburilor finale in mod ultraliniar. sau poate nu strica descarcarea Mullard Circuits for Audio Amplifiers.pdf ( http://www.google.ro/#hl=ro&source=hp&q ... 80&bih=764 ) 19400164-Mullard-Circuits-for-Audio-Amplifiers.pdf. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Din ce imi amintesc feri.visky dorea sa faca un amplificator (avea traful de iesire construit special pentru asta cu ceva prize) si sa testeze acest tub in regim trioda , pentroda si la fel conexiunea ultraliniar. Multi ne apucam sa scriem ca ne place sau nu ca sa folosim conexiunea ultraliniara dar nu cred ca stim cum functioneaza aceasta conexiune. Bine daca avem un traf de iesire si testam amplificatorul si in aceasta conexiune ultra liniar si nu ne place este OK, gusturile nu se discuta. Dar fara sa testezi sau fara sa stii ce aduce (sau ce nu aduce ) aceasta conexiune nu cred ca are rost sa dai un verdict. Vad deja verdicte clare impotriva conexiunii ultraliniare la acest tub dar .... nimeni nu a raspuns la intrebarea lui zal: A descoperit cineva raportul optim ptr priza de G2 la montajul ultraliniar cu GU50? Pai cum am ajuns la concluzia ca nu ne place daca nici macar nu stim la cat trebuie sa fie priza la montajul ultraliniar? Sau s-a scos o priza la intramplare si nu a fost nimeni impresionat si gata am pus verdictul NU? Link spre comentariu
mila Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 @adrian_picNu m-am referit special la acest tub GU50 cu privire la ultraliniar.Consider o complicatie inutila conexiunea ultraliniar la toate tuburile.Cele (tuburile)care au nevoie neaparat de aceasta conexiune pentru a liniariza caracteristica de iesire a tubului in frecventa cred ca nu ar trebui considerate ca tuburi audio.In rest...audiosnobism.Precizez ca ascult cu placere muzica buna si nu aud peste 14000Hz. :rade:PS.@iora a realizat de curand un PP cu GU50 si a intampinat destule probleme cu atacul acestui tub...poate ne reaminteste aventura. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Conexiunea Ultraliniar sau conexiunea CFB in cazul tuburilor finale are ca rezultat imediat o fuga a fazei mult mai mica la capetele benzi audio (stabilitate ridicata ,distorsiuni mici ,banda audio mult extinsa etc) ,o fi bine o fi rau ?!.Toata lumea este libera sa spuna ce crede ,desigur impartasim opinii personale(numai ca uneori sint mai mult decit opinii). Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 valderama se poate un raspuns la intrebarea: ce se intampla daca priza nu este bine aleasa? mila nici eu nu cred ca aud peste 16000Hz! Dar stai linistit ca te ajung din urma! (de asta trebuie sa fim constienti pentru ca este un lucru foarte important) Link spre comentariu
mila Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Din ce am citit pana acum se pare ca tuburile nervoase se simpt bine in ultraliniar gen EL84 sau EL34...la cele mai puturoase gen GU50 efectul e minimal...Pe de alta parte se pare ca nu o sa sti precis niciodata daca ai priza corecta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 In cazul GU50 priza g2 se va situa la 20%-30% in situatia in care dorim mai multa putere 20% , daca in schimb dorim efect optim utraliniar 27%-30%. ... O alta schema ruseasca in care mitul Ug2=250V gu50 este spulberat http://img231.imagevenue.com/img.php?im ... 2_35lo.jpg Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Ce frumos!Valderama si altii; eu chiar vreau sa fac la un moment dat (am vreo 30 de lampi rusesti) si SE si PP....Bravo ca se incinge topicul! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Cine te opreste ?! zbodeoc ,cu atit mai mult poate ne vei comunica ceva concluzii sa zicem. Cu acest tub gu50 in PP clasaAB se poate obtine 100W in sarcina la iesire ..., acum ca in config PP-UL clasaA nu se obtin decit 25W-30W in sarcina la iesire in clasaA(modulatie simetrica maxima in curent la fiecare anod in parte GU50) nu_i vina mea __Daca ai ceva de spus zbodeoc (si altii) referitor la GU50 PP-UL in clasaA in sprijinul subiectului ,spune domnule asta si cere initiatorul subiectului(vrea opinii si scheme asa cum sta scris clar in titlu ,nu stiu ?! cit de interesanta poate fi afirmatia ca detii nu stiu ce/cite tuburi si vrei sa faci ceva cu ele...). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum