Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Push-Pull 6P6S clasaA-AB1

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu Ianush

3

• iulidan2

2

• 300B SE

1

Multumesc pentru schema.Banuiesc ca aceasta lampa, nu prea a fost bagata in seama, deoarece ofera cam aceleasi puteri ca EL 84 si echivalentele rusesti.Cred ca am doua bucati, daca reusesc sa trec peste problema transformatoarelor de iesire, e o alternativa interesanta la un PP cu EL 84.

Link spre comentariu

Un aspect esential cred ar fi cablajul defazorului care poate arata asa http://oi54.tinypic.com/ofs07.jpg (nu stiu daca sa pastrat scara 1/1 prin upload) ,filamentul tuburilor finale inpreuna cu filamentul tubului defazor se poate alimenta cu 6,3Vca bineinteles decuplat la masa ,filamentul primului etaj este bine sa fie alimentat cu 6,3Vcc deasemeni decuplat la masa(filamentul primului etaj poate fi aliment si in CA dar necesita o sortare a tubului din acest etaj ,curentul de scurgere filament catod trebuie sa fie foarte mic) ,etajul final nu necesita o cablare pe circuit imprimat ,pentru etajul de intrare se poate folosi cablarea conventionala sau o cablare pe circuit imprimat.O alta posibilitate ar fi ca bucla de reactie sa se inchida in catodul primului etaj (bineinteles cu fazarea corespunzatoare).Axa infasurarilor transformatorului de iesire trebuie sa fie pepediculara cu axa infasurarilor transformatorului de intrare(cuplaj minim cu putinta ,eventual ecranare trafo-in in tabla de otel),carcasa de bobinare a inductantei trebuie sa prezinte o izolatie buna.

Defazor cablaj.zip

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Cam asa arata schema http://oi54.tinypic.com/s6m0yu.jpg simpla.

Usor, m-am apucat de un amplificator facut dupa aceasta schema. Am folosit ca suport o placa de ebonita, folosita la transformatoarele de inalta tensiune. Transformatorul de alimentare este toroidal. Finalele vor avea filamentele inseriate - cite 2 (asa este traful de alimentare), iar defazorul si preamplificatorul va fi alimentat in CC. In loc de 6n1p folosesc 6n8s (pentru design). Redresarea o fac cu 2 x GZ37.Pozele le voi atasa aici https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/6p6sPP#
Link spre comentariu

..In loc de 6n1p folosesc 6n8s (pentru design)...

Daca folositi 6n8s in colectorul-BC107 rebuie sa fie cam 5,5V(cu valorile din schema de acum) ,sau pentru a asigura 155V-160V la anozi-static (6n8s-defazor) puteti ajusta usor valoarea de 100Ω(+_0%-15%) din emitor-BC107 ,cu alte cuvinte rezistenta de 100Ω-emitor-BC107 poate avea o parte variabila sa zicem 75Ω+RV50Ω.
Link spre comentariu

Daca folositi 6n8s in colectorul-BC107 rebuie sa fie cam 5,5V(cu valorile din schema de acum) ,sau pentru a asigura 155V-160V la anozi-static (6n8s-defazor) puteti ajusta usor valoarea de 100Ω(+_0%-15%) din emitor-BC107 ,cu alte cuvinte rezistenta de 100Ω-emitor-BC107 poate avea o parte variabila sa zicem 75Ω+RV50Ω.

Am inteles. O sa postez si fotografiile cu proiectul (sper diseara). Momentan lucrez la el.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări