Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strunjire bara metalica - ø18 mm

Vizitator FlorinCFR

Postări Recomandate

Vizitator FlorinCFR

Salut ! Pentru o bara metalica cu sectiune rotunda (defapt este vorba despre tija unui surub , dar prefer sa discutam la modul general) , diametrul de 18 mm si lungimea de 100 mm ; cat timp dureaza operatia de strunjire de 2 mm ? (materialul din care este confectionat surubul banuiesc ca este OL 37 dar in orice caz nu cred ca este mai mare de OL 50).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

2

• Adierea

1

• electronik

1

• mihaighe

1

Top autori în acest subiect

Vizitator FlorinCFR

Eu m-am contrazis cu o persoana care spunea ca dureaza 10 minute. Eu credeam ca se poate realiza in 1-2 min. Dar cu un strung modern (cnc) si cu un cutit de calitate cam cat ar dura ?

In acest videoclip (0:34) strungul are un avans de 48.11 inch/min si sa tinem cont ca se prelucreaza un arbore cotit , dar la surubul respectiv cat ar putea dura ?

http://www.youtube.com/watch?v=E1Fj1j8S ... 41726A12B6

Link spre comentariu

...cat timp dureaza operatia de strunjire...

Depinde foarte mult de numarul de bucati care se strunjesc, la aceeasi pregatire pentru aceasta operatie. Pentru un singur surub confectionat, poate dura 10 minute. Daca facem mai multe, atunci timpul de pregatire a operatiei se imparte la mai multe piese si deci timpii sunt mai mici.Intre surub si arborele cotit, nu se pot face comparatii de acest tip.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Timpul de strunjire depinde foarte mult de cutitele care sant folosite indierent daca masina este automata sau nu cutitu daca nu permite un regim de aschiere mai dur cum sant cele cu placte din carbura metalica mai specieala nu orce carbura metalica suporta regimuri de aschiere dure dar sant cutite de aschiere care sant dotate cu varful de diamant .

Link spre comentariu

Salut,Cutitele placate cu diamant nu sunt pentru strunjirea fierului din cauza difuziei atomilor de carbon in fier in zona de contact in timpul aschierii, proces accentuat mai ales datorat caldurii dgajate local in zona de contact in timpul aschierii.Din aceasta cauza nu sunt recomandate pentru regimuri severe de aschiere.Cu stima.

Link spre comentariu

...sant cutite de aschiere care sant dotate cu varful de diamant .

Nu. Un diamant incastrat, nu ar resista nici o secunda regimului de strunjire. Asa ceva se utilizeaza la taierea de corectie a pietrelor de rectificat. Placutele diamantate sunt confectionate din pulberi fine de diamant inglobate in lianti duri, la temperaturi si presiuni foarte mari, asijderea cu cele metalo-ceramice.

...Cutitele placate cu diamant nu sunt pentru strunjirea fierului...

Se poate aborda cu ele, o operatie de strunjire de finitie cu un adaos de ordinul catorva sutimi, doar la piesele din otel calite la peste 60 HRC.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări