todorovicm Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Salut.Am cumparat recent un gresor vaselina de la Husqvarna.L-am scos din folie,am introdus vaselina buna in ea.Am apasat pt.pompare si"ioc"nu iese vaselina din ea.Am desfacut-o,am vazut ca are un arc de 2mm,f.puternic si tare(pt plasticul din care e facut gresorul e prea tare,in capetele arcului 2 garnituri de cauciuc"nacajite"ca aspect)-->nu era infundat.Am desfacut"chestia din fata de alama",cu un orificiu"mititel"si am gasit si aici un arc+biluta.Nu stiu ce sa fac cu ea.La un moment dat mi-a venit sa-l arunc departeeeee,dar m-am gandit sa va intreb si pe voi ,poate stiti un remediu pt.ea.Am cumparat-o,ca fraierul on-line,si am aruncat pe"fereastra"3o lei(cu tot cu taxe postale).Sincer am luat-o pt.ungere la motocoasa mea,dar acum am aflat ca de fapt e buna doar pt "drujbe"(unde se face ungere la drujbe cu o asemenea "scula").Asta e"da-i mintea romanului cea de pe urma".Oare la toata lumea se comporta asa gresorul.Am tot apasat dar nu iese nimic prin orificiul din fata.Rog un sfat bun.M-am gandit si la schimbarea acelui arc puternic,daca apas de cateva ori mi-e frica sa nu treaca"arculetul"cu totul in partea cu vaselina... Link spre comentariu
Dan57 Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Probabil ca sa iasa vaselina trebuie ca biluta sa fie apasata. Link spre comentariu
todorovicm Postat Iunie 24, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2011 Pt.Dan57.Biluta aia, este inspre gaura din interiorul gresorului,iar arcul este intre biluta si "capul gaurit din alama"pe unde ar trebui sa iasa vaselina.Ma gandeam ca poate ai si tu unul s-au ai reparat asa ceva,imi era util un sfat de la tine Link spre comentariu
gcom61 Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 De regula unele gresoare au un sistem de aerisire;poate are asa ceva. Link spre comentariu
todorovicm Postat Iunie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2011 De regula unele gresoare au un sistem de aerisire;poate are asa ceva.Salut.M-am gandit si la varianta ca lipseste ceva de la gresor.Interior, are doar tubul gaurit de plastic(pe care sta arcul ala"baban")si care aproape de capat->inspre capul de alama a gresorului->are un orificiu lateral.Totusi am observat ca acel capat ,ce este spre vaselina din gresor, are cam 4mm ,2 parti drepte(ca si cum ai putea pune o cheie de 5 pt a roti sa zicem->nu stiu daca m-am facut inteles).Acolo cred ca lipseste ceva sau asa e el din fabricatie.Cred ca acel tub(gaurit si pe care se afla arcul)are rol de pompa,dar cum naiba trage vaselina din"rezervor".In"rezervor"(unde am introdus vaselina)nu are decat o chestie(ca si la tubul cu silicon, disp.(tija pistolului)apasa asupra lui, pt a iesi silicon)ca un" dop", ce gliseaza pana la vaselina.Sa zicem, ca se consuma din vaselina,atunci daca eu nu apas cu ceva pe acel "dop de plastic",nu se deplaseaza spre interior(nu preseaza vaselina din inauntru).Am uitat,capacul gresorului(rezervorului cu vaselina)are o gaura de1mm-1.5mm.Ce rol are nu stiu(de mult acele"decalimetre"avea o tija si ai presat asupra vaselinei si apoi pompai..).Astept de la voi sugestii in continuare.multumesc... Link spre comentariu
molioa Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 Vaselina "o trage" prin incalzira angrenajului, in functionare. Atat cat are nevoie, trebuie doar sa urmariti s-o completati, cand este necesar. Daca este vorba de un gresor cu rezervor.Daca este vorba de un gresor cu supapa, presiunea decalimetrului, trebuie sa invinga presiunea supapei. Nu trebuie scos nimic din el. Probabil, trebuie un "mecanic" priceput.Drujbele, nu au gresoare cu vaselina. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 Pune totusi o poza!Unii au inteles ca e un fel de tecalemit alti un fel de gresor ca la locomotiva.Deci pina la urma ce e?Dupa nume ar fi ala de pus pe locomotiva , dupa descriere un fel de tecalemit.GrigP.S. Bun , am cautat pe Husqvarna si am gasit un tecalemit negru cu rosu.Cam asa unu am si eu dar de la Prakticker si e bun la drujba si la motocoasa.Ala al meu arata tot asa dar e telescopic, astfel partea care e cu capul de ungere cind se apasa e pompa dar ea intra intr`un alt tub care intra in rezervorul mare de vaselina.Daca tragi din partea din fata se "intinde" gresorul si in rezervor de duce un piston in fata.In felul asta cind apesi pe pompa automat apesi si pe segmentul al 2-lea care impinge vaselina in pompa.La motocoasa desfaci surubul de ungere din cap si pompezi acolo vaselina.Sper sa fie la fel si asta ce`l ai . Link spre comentariu
todorovicm Postat Iunie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2011 Pune totusi o poza!Unii au inteles ca e un fel de tecalemit alti un fel de gresor ca la locomotiva.Deci pina la urma ce e?Dupa nume ar fi ala de pus pe locomotiva , dupa descriere un fel de tecalemit.GrigP.S. Bun , am cautat pe Husqvarna si am gasit un tecalemit negru cu rosu.Cam asa unu am si eu dar de la Prakticker si e bun la drujba si la motocoasa.Ala al meu arata tot asa dar e telescopic, astfel partea care e cu capul de ungere cind se apasa e pompa dar ea intra intr`un alt tub care intra in rezervorul mare de vaselina.Daca tragi din partea din fata se "intinde" gresorul si in rezervor de duce un piston in fata.In felul asta cind apesi pe pompa automat apesi si pe segmentul al 2-lea care impinge vaselina in pompa.La motocoasa desfaci surubul de ungere din cap si pompezi acolo vaselina.Sper sa fie la fel si asta ce`l ai .Ssalut.Ion_bumbu, multumesc.Pai si asta al meu e la fel(in sfarsit cineva e pe"faza"->aproape de ce solicitam eu).E telescopic(mai ales cand apas-->partea din fata,adica tubul mai mic+capul de alama),la apasare intra in sa-i zicem in rezervorul ce este mai gros.Ideea e ca nu trage vaselina din"rezervor".Interior ,lipseste parca ceva.Daca mi-ai face o descriere, cu ce este interior, a-si intelege toate componentele in interior,sau poate e ceva pus invers si de aceea prin pompare(apasare a telescopului)nu iese vaselina.Pai este nou,si nu merge,de aceea m-am gandit ca poate lipseste ceva,s-a omis din greseala la asmblare si apoi la ambalare.Poze sa fac cu ce este pe dinafara sau cu ce este pe dinauntru.Interior are un fel de dop(ca si la tubul cu silicon asupra caruia apasa tija de la pistol)care l-am apropiat cu degetul de vaselina si asa sta.Pai "tecalimetrul" sau"decalimetrul"de pe vremuri, avea in spatele rezervorului cu vaselina in interior tot un fel de dop,dar care era apasat de o tija ce iesea afara din ea.Apasai pana ajungea la vaselina si apoi cu sistemul telescopic pompai vaselina in capul gresor aflat pe un utilaj...In fina a-si dori sa stiu ce componente are"scula" ta de gresat vaselina pentru a face comparatie cu ce are al meu...Voi incerca si cu poze-->nu ma prea pricep sa postez pe topic poze de aceea am descris cu amanunte despre situatia data.. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 La al meu pompa e in alt piston .De aia am zis ca se intinde.Cind bagi vaselina in el se intinde aproape cit e rezervorul de lung un alt tub in care e bagata pompa.Cind apesi sa pompezi automat apesi si pe tubul care a iesit din rezervor si ala impinge vaselina spre pompa.Asa se amorseaza ala si mere bine.Grig Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum