Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator de tensiune(de putere)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator smilex

O tensiune stabilizata iti ofera marele avantaj de a controla precis puterea pe difuzoare. Precizia insa, costa: se pierde ceva din puterea care s-ar obtine fara, acea pierdere existand in caldura disipata pe elementele regulatoare ale stabilizatorului.In ce priveste brumul de retea, acesta n-ar trebui sa existe, sau nu intr-o masura deranjanta. Daca analizezi structura unui ampliu, constati ca de fapt intreg ampliul este format din doua stabilizatoare de tensiuni opuse, capabil a livra tensiuni diferite pe sarcina (difuzor), reglajul tensiunii de iesire fiind comandat de semnalul audio. Deci un ampliu bine construit, face deja ceea ce doresti a instala. Desigur, viteza de reactie fiind mare (comparativ cu un stab. obisnuit) nu este chiar imun la 50Hz. Din punct de vedere financiar, energetic si functional, nu merita. Daca astea nu conteaza, pentru rezultate deosebite, fa-o. Daca imi dai datele cerute (toate), ti-as putea sugera o schema. Am inteles ca tensiunea secundarului iti sta la dispozitie.

Link spre comentariu

amplificatorul la care lucrez e quad405 varianta cu 2 perechi de bipolari... Transformatorul va avea in jur de 2*36vca 400va (secundarul il pot bobina in functie de cerinte).ce ziceti merita montajul? tyc mi-ai dat sperante...eu gasisem ceva...dar montajul ajungea la 200 ron fara capacitorii mari...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări