Vizitator rumburak Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Buna ziua.Va rog mult sa imi spuneti ce trebuie sa folosesc (utilizind un 555) astabil sau monostabil, pentru a obtine la pinul 3 un impuls la fiecare 5 sec ,un timp mai indelungat.Va multumesc mult. Link spre comentariu
francezu Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Este greu sa cauti pe google definitia celor doua tipuri de oscilatoare ? http://en.wikipedia.org/wiki/Multivibrator Link spre comentariu
Vizitator rumburak Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Am inteles,imi trebuie astabil.Ceea ce nu imi iese este ca nu stiu cum sa fac ca sa fie : "the low period longer than the high period" , respectiv t2 > t1. Mai exact eu vreau ca timpul cit am tensiune la pinul 3 sa fie mult mai scurt decit cel in care nu am tensiune (t1=1 ; t2=150).Asta va rog frumos sa imi spuneti cum o pot rezolva.Va multumesc. Link spre comentariu
francezu Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Vezi AICI schema "Improved 555 Oscillator Duty Cycle" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum